Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány évesen ideális vállalni...

Hány évesen ideális vállalni gyereket?

Figyelt kérdés
2011. febr. 8. 13:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
Nekem 34-35 körül - de van, akinek már 21-22 évesen. Változó.
2011. febr. 8. 14:07
 12/28 anonim ***** válasza:
77%

szerintem 22 fölött, 28 alatt.

de igazából nem is ez a lényeg.

akkor vállaljon az ember gyereket, mikor a családi és anyagi háttér megengedi, és késznek érzed magad rá.

13/28 anonim ***** válasza:
26-32 szerintem
 14/28 anonim ***** válasza:

Szerintem sem korfüggő. Persze nem jó, ha 40 évesen szülsz és már nagymama korú leszel amikor a gyereked mégcsak 20 éves, de mindenkinél más az ideális időpont.

Lehet, hogy 30 alatt "ideális" szülni, de ha én későn érő típus vagyok és nem érzem azt, hogy felelősséget tudnék vállalni valakiért, nem fogok szülni.

2011. febr. 8. 14:10
 15/28 anonim ***** válasza:
45%
25-40 között (férfi és nőnek egyaránt). Szerintem.
2011. febr. 8. 14:11
 16/28 anonim ***** válasza:
51%

Hm :) Hát szerintem 30 felett senki sem szívesen szülne, de azért van egy jó oldala: Pl. Én ,,kikészültem" attól, hogy van aki 19 évesen már a ,,lebabázással" dicsekedik, itt, ezen az oldalon. Azért megkérdeztem volna tőle hogy: Tető a feje fölött lesz? Miből tartod el? Már ilyen korban olyan pasit találtál aki majd nem lép le ha megszületik a gyerek és eltart? Leérettségiztél már? Akkor kezded majd igazán élni az életedet amikor a gyereked elköltözik?

Csak mert fiatalon még az életet kell élvezni, nem lebabázni...

Először végzettség, biztos munkahely, ház, normális partner, és majd azután jöjjön a gyerek. Nem fog kifutni az időből ha jól csinál mindent.

Szóval a kérdésre a válasz: 25-35 között.

2011. febr. 8. 14:20
 17/28 anonim ***** válasza:
Amikor úgy érzed, hogy le tudsz mondani azokról a dolgokról, amit gyerek mellett ritkán, vagy egyáltalán nem tehetsz meg.
2011. febr. 8. 14:26
 18/28 anonim ***** válasza:

Utolsónak:biztos munkahely? Manapság ki meri ezt így kijelenteni? Amúgy egyetértek a többiekkel,bizonyos anyagi háttér, egy lakás és szerető odaadó felnőtt (-fejjel gondolkodó, felelősségteljes) partner. És persze, hogy te magad is akard.

Amúgy sztem nő:25-30, ffi:28 fölött min, ha az első babát nézzük.

2011. febr. 8. 14:32
 19/28 anonim ***** válasza:
76%

A magas férfi életkorral nem értek egyet. Apu 24 volt mikor születtem és imádott engem, remekül nevelt, sok szülőnek is példát mutathatna.

Tudom másabb ez a mai világ, most én vagyok 22, de nem hiszem el, hogy nem létezik olyan 24 éves férfi, aki erre készen állna.

2011. febr. 8. 14:37
 20/28 anonim ***** válasza:
33%
Az elsőt 21-28 között ideális szerintem. 30 felett nem szívesen szülnék. Bár ez elsősorban anyagiak, és párkapcsolat függő dolog. Az élet nem mindig tervek szerint alakul Nálunk mindenki fiatalon házasodott és szült a családban (és nem volt vállás, boldogan éltek), és nagyon jó érzés volt, hogy míg mások sajnos 4 nagyszülőjük közül alig ismernek 1-2-t, nálam teljes volt a nagyszülők száma, és még 1-2 dédszülőmet is ismertem még felnőtt koromban is (Erről ez a kép jut eszembe: [link] ), és ez szerintem nagyon jó dolog, másrészt egészség szempontjából is a legjobb 20-on évesen szülni (anyukámnak 35 éves korában kivették a méhét, daganata volt, 21, 27 évesen szült).
2011. febr. 8. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!