Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért akar mindenki a fogantat...

Miért akar mindenki a fogantatás pillanatától terhességi tüneteket érezni? Tudvalevő dolog, hogy az első időben nincsenek jelek, egy héttel a mensi előtt aztán képtelenség. Mégis, újabban ez a divatos kérdés itt.

Figyelt kérdés
2009. febr. 6. 13:45
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Nem. Túl érezhető volt az ellenszenv mindenkivel szemben, aki az ellenkező oldalt képviseli. De itt elmondhatom, és nem tudtok lepontozni, érted?
2009. febr. 6. 16:19
 22/42 anonim ***** válasza:
91%
En arra is gondoltam csajok, hogy letezik nagyon sok olyan no is aki nem pont a kozepidoben esik teherbe hanem mondjuk mensi utan nem sokkal lesz egy spontan peteerese. (Itt nem azokra gondolok akik ismerik a testuket es homeroznek mert ok egyertelmuen tudjak mikor van pe.). Igy ok mar kozepidoben egy hetes terhesek es nem is tudnak rolla. Aztan eltelik ket het es jonnek a tunetek. Igy persze, hogy letezik olyan akinek egy hettel korabban intenziv tunetei vannak. A masodik csoportba tartoznak azok akik pont kozepidoben fogantak meg igy nalluk kesobb jelentkeznek a tunetek amikor kimarad mar a mensi. Es a harmadik csoportba tartoznak azok akiknek elcsuszik egy picit a peteeres es ok viszont meg a nemvart napjan is negativat tesztelnek es tunetuk sincs. Ha ezt a harom csoportot osszevetjuk nem csoda, hogy van akinek van tunete van akinek nincs es csak kesobb lesz.
2009. febr. 6. 16:29
 23/42 anonim ***** válasza:
87%
Azért arról felvilágosíthatnátok, hogy a nem rágörcsölés, és a baba dolgon való gondolkodás, hogy befolyásolja a fogantatást, miért mondja mindenki, hogy ezért nem sikerül. Ha jól tudom ha egy nőnek van peteérése és jókor vannak együtt, lehet baba. Azt mondja mindenki hogy az első két hétben a mensi kimaradásig amíg a beágyazódás le nem zajlik kapcsolat sincs az anyával, ezért tünet sem lehet, akkor a rágörcsölés a fogantatást hogy befolyásolhatná? Hiszen sem a petesejtnek sem a spermiunak nincs kapcsolata az anya szervezetével!! Akkor a gondolat, hogyan befolyásolná ezt?Megérzi a petesejt a rágörcsölést? azt még el tudom fogadni, hogy az idegesség miatt nincsen peteérés... de ez ritka. Úgyhogy a rágörcsölés és a baba késése közötti összefüggés nem létezik. amgy aki azt mondja hogy a kimaradt mensi előtt érezte hogy terhes ezt már utólag mondja, illetve utólag veszi számba a tüneteket.
2009. febr. 6. 16:33
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez könnyen elképzelhető és logikus is.

Mondjuk mi abban a hónapban (is) csak egyszer voltunk együtt, tehát egész biztos, hogy akkor estem teherbe.

utolsó előtti

2009. febr. 6. 16:34
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Uh, azóta már írtak, így inkább úgy írom, a 16:08-as.
2009. febr. 6. 16:35
 26/42 A kérdező kommentje:

16:29, 16:33: IGEN!

Pontosan úgy gondolom én is, ahogy 16:29 válaszoló, és aki tüneteket érez, az bizonyára nem akkor esett teherbe, amikor a naptár szerinti ovulációja volt, hanem "programon kívüli" ovulációval. Ők nyilván eltolódnak a naptár-időpontoktól, és ők a KIVÉTELEK.

16:33 Neked abban van nagyon igazad, hogy a beágyazódás előtt azért nincs lehetőség jeleket érezni, mert az embrió mégcsak nem is ingerli a méh nyálkahártyáját, nemhogy beleágyazódjon. Így az anya szervezetét nem tudja befolyásolni. És igazából ha belegondolunk a ciklusunkba: ovuláció után 7-10 nappal éri el a méhnyálkahártya a legnagyobb vastagságot, azért, hogy HA megtermékenyül a petesejt, akkor addigra leér a méhbe és belefúrja magát. A kivételeknél ez érződik, a nők nagy részénél nem. Ha nincs megtermékenyült petesejt, tehát ha nem fúrodott bele semmi se a nyálkahártyába, akkor ez leválik és kiürül. Ezzel azt akartam megmutatni a 4-5 topikosoknak, hogy a megtermékenyített petesejt és az anyaméh fejlődése addig a pontig, amíg beágyazódik, két KÜLÖNÁLLÓ folyamat, amelyek NEM befolyásolják egymást. Ebből kifolyólag nem érződik.

2009. febr. 6. 16:42
 27/42 anonim ***** válasza:
90%

Az emberi elme olyan terület, ami még mindig nagy rejtély a tudósok számára. Én tanultam pszichológiát a fősulin és nagyon érdekes dolgok hangzottak el. pl hasonló kérdés, hogy ha egy rákos ember feladja és egyik nap úgy gondolja, hogy Ő meg fog halni és nincs értelme küzdeni tovább, akkor az állapota rohamosan romlani fog. Attól függetlenül, hogy ugyanazokat a gyógyszereket kapja. Van olyan is, aki nem vesz róla tudomást és küzd, mert még sok tennivalója van, őszintén hisz benne és tudja, hogy meg fog gyógyulni és a gyógyulás megtörténik. Ahogyan a gondolatoddal, lelki erőddel vagy nem is tudom hogy hívják ezt, építeni tudod a tested, lelked, úgy ez visszafelé is igaz. Tehát pszichés gátat emelsz. Biztosan hallottál már orvosi csodákról, mikor valaki felépült és a dokik már lemondtak róla orvosilag. Nem hiába épült ki annyira a pszichológia.

Biztos hallottál már olyanról is, hogy már régóta nem sikerült a baba és elmentek külföldre, pihentek, kikapcsolódtak és akkor jött össze. Hiszek benne, hogy alapja van mikor írják, hogy abban a hónapban más dolgok foglalkoztatták, egyszerűen csak szerették egymást és nem is számítottak babára, mégis akkor jött össze.

Hihetetlen bonyolult az elménk, jobban mint a testünk.

2009. febr. 6. 16:45
 28/42 A kérdező kommentje:
Utolsó: (16:45) nem igazán értem, hogy kötődik az, amit mondasz a kérdéshez. Igen, igazad van, valóban az emberi elme csodálatos. De ahogy Te pszichológiát tanultál fősulin, úgy én képzésileg biológus PhD-hallgató vagyok. Úgy gondolom, hogy a biológiai folyamatok előbb biológiai és csak utána pszichológiai alapozottságúak. Biológiai valúság, hogy az első pár napban az anyai szervezet készül egy dologra, ami bekövetkezik, vagy nem. De nem tudja, hogy be fog következni, ő mindig felkészül rá. Semmivel sem működik másképp, mint akkor, amikor nincs megtermékenyülés. El kell választani a két folyamatot.
2009. febr. 6. 16:50
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Ok ez igaz és értem is, hiszen a szervezetünk egy nagyon bonyolult gépezet, viszont ezeknél a betegségeknél a szervek és szövetek sejtjei kapcsolatban állnak az agyal, és nem tisztázott módon annak regenerálódására is hatással vannak, mégpedig úgy hogy gyógyulni akarnak folyamatosan erre gondolnak, így alakítják életüket és sikerül nekik. A baba megfoganásnál pedig az ezzel való foglakozás épen gát?? Plusz a petesejt a szervezet olyan sejtje, aminek a tüszőből való kilökődése után önálló élete van, semmilyen kapcsolatban nincs az anya szervezetével mindaddig amíg a beágyazódás meg nem kezdődik. Akkor a gondolatnak hogy lenne ereje felette? Ha pedig van akkor analógiávSzerintem egyszerűen arról van szó, hogy ha nem gondoal másé felett is van Ha nem gondolunk rá nem hamarabb jön a baba, hanem az addig eltelt időt érezzük kevesebbnek. Olyan mintha rögtön sikerülne. Az éjszaka is milyen rövid ha alszunk és milyen hosszú ha fenn kell lennünk!! Ez egyszerű relativítás. Nem is beszélve arról, hogy mi van azokkal aki pl: tiniként kiszakad a gumi és utána azon görcsöl, hogy nehogy terhes legyen és mégis az lesz. Pedig ők tényleg görcsölnek rajta!!!!
2009. febr. 6. 16:59
 30/42 A kérdező kommentje:
16:59: egy nyelvet beszélünk. Csak ezt hogy magyarázd el annak, aki váltig hajtogatja, hogy ő márpedig már másnap ÉREZTE a tüneteket? Mert engem meggyőztél és azt hiszem, én is Téged, bár nagy győzködésre nem volt szükség kettőnket illetően.
2009. febr. 6. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!