Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért akar mindenki a fogantat...

Miért akar mindenki a fogantatás pillanatától terhességi tüneteket érezni? Tudvalevő dolog, hogy az első időben nincsenek jelek, egy héttel a mensi előtt aztán képtelenség. Mégis, újabban ez a divatos kérdés itt.

Figyelt kérdés
2009. febr. 6. 13:45
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem van, aki megérzi a beágyazódást, de ritka, az igazi jelek menszi előtt pár naptól kezdődhetnek, de inkább ha kimarad a vérzés.

Az pedig, hogy valakinek fáj a cicije, lehet a menszi előjele is. Én sokat járok pisilni, de nem hinném, hogy ez tünet lenne, mert ismerem magam, és önmagában ez nem is lehet tünet, maximum sok más terhes tünettel együtt.

Azt viszont hiszem, hogy vannak kivételek és biztosan van olyan is, aki már menszi előtt érzi, hogy valami nem stimmel és be is igazolódik, de ez ritka.

2009. febr. 6. 14:10
 12/42 A kérdező kommentje:
Ezzel is egyet tudok érteni, hogy VAN AKI, de ahogy mondod: ők a kivételek. És nem lehetünk mindnyájan azok... nem?
2009. febr. 6. 14:12
 13/42 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok, én nagyon akartam babát, mértem az ovulációt, amikor volt, tettük a dolgunkat. Másnap reggel kiraktam a rókát, azt hittem vírus (és azt gondoltam, hogy oda a hónap, mert ha beteg az ember, akkor nem nagyon lesz terhes), de az voltam. Magam sem hittem, de a doki szerint lehetett 48 órán belül, holott normálisan középidőben ovulálok....

Persze nem ez a normális, valóban az első egzakt jele a babának az elmaradt vérzés, de már előtte is van akinél jelentkezhet más tünet. Nekem is a "java" (rendszeres hányás, mell panaszok, nyálzás, stb.) a késést követően fordultak elő.

Kérlek benneteket, azért, mert tényleg sok mindenben igazatok van ne bántsátok azokat, akik egy pisit is a babának tulajdonítanak, biztos már nagyon szeretnék azt a Csöppséget, persze a stressz nem segít, de ha reménykedik attól még nem lesz baa senkinek!

2009. febr. 6. 14:12
 14/42 A kérdező kommentje:
Szerintem Te sem gondoltad akkor, hogy terhes vagy. És nem bántás, amit leírunk, csak olyan fura. Igenis, többet iszik, többet pisil, és akkor paff ő terhes. Aztán megjön és kifekszik, hogy elment... térjünk magunkhoz, lányok...
2009. febr. 6. 14:16
 15/42 anonim ***** válasza:
95%
A babaprojekt szót én is szoktam használni:) Nincs teljesítménykényszer, csak jó lenne, ha jönne. Nem görcsölök rá, nem kreálok magamnak tüneteket. Azt szoktam mondani, hogy minden fejben dől el. Sajnos ha valaki nagyon akar valamit, adott esetben gyereket, és állandóan ezen rágódik, utána olvas, beszélget erről (akár ezen a honlapon is), akkor előbb-utóbb elhiszi, hogy ezek a tünetek neki is megvannak. Aztán jön a csalódás vagy nem. Természetesen vannak kivételek. Ne bántsátok őket. Lehet, nekik így könnyebb. Egy-két negatív teszt után úgyis átgondolják az egészet. Sok sikert mindenkinek!
2009. febr. 6. 14:29
 16/42 anonim ***** válasza:
85%
szerintem is igaz, amit írt az előző hozzászóló, egy-két korai negatív teszt, amikor az ember a saját bőrén tapasztalja, hogy mi a helyzet, aztán leáll a dologról, ha negatívak a tapasztalati, de ezt tényleg a bőrén érzi az ember. És szerintem ez egészséges, hogy megtapasztalja, legközelebb nem csinálja.
2009. febr. 6. 14:34
 17/42 anonim ***** válasza:
80%
Hát, lehet, hogy én kivétel vagyok, de nekem egyik terhességem során nem voltak azok a tipikus terhességi tüneteim.. szerencsére:9 Azok, akik nagyon várják a babát és minden gondolatuk csak körülötte forog, azok igyekeznek minden pici jelbe belekapaszkodni..szerintem.
2009. febr. 6. 15:01
 18/42 A kérdező kommentje:
Aki a 4-5-és topikból jön lepontozni a válaszolókat, maradjon ott.
2009. febr. 6. 16:03
 19/42 anonim ***** válasza:
56%

A kérdés úgy ahogy leírtad, egyáltalán nem igaz. Mert nem kell általánosítani, hogy képtelenség. Attól, hogy Neked nem volt tünet, attól még másnak lehet. Vannak olyan nők is, akik egyszerűen megérzik és ezt a tudomány is elismeri. Az egyik terhességemnél az tűnt fel, hogy az együttlétünk utáni 3. napon lett egy kicsi hájcsík a hasamon. Nagyon vékony voltam. Meg is jegyeztem a férjemnek, hogy háj lett a hasamon és nem értettem a dolgot. Aztán a mensi előtt egy héttel, már TUDTAM. Nagyon érzékeny volt a mellbimbóm és több fura tünetem is volt. Nem terveztünk még babát, így nem is számítottam rá, gumival védekeztünk. Nagyon meglepődtünk.

Ilyen is van. Nem gondolom, hogy én is kivétel lennék. Egyszerűen csak van akinek jelentkezik előtte és van akinek nem. Van aki bebeszéli és mégsem terhes, van aki nem gondolja és mégis az.

Pszichológushoz pedig az menjen, aki nem tud a "babaprojekt" kérdésből kimozdulni a hétköznapi életében és annyira görcsösen akarja, hogy emiatt nem sikerül. És ha ezt már a nőgyógyásza is alátámassza.

2009. febr. 6. 16:08
 20/42 anonim ***** válasza:
75%
16:08-as vagyok. Én onnan jöttem, de senkit nem pontozok le soha. Mindenkinek van egy véleménye, nem gondolom, hogy jogom van ítélkezni. És nem gondolom, hogy valaki "bosszúból" pontozna le. Legalábbis nagyon remélem. Lehet, hogy egyszerűen csak vannak akik benéztek ide és úgy pontoztak, ítélnek. Nem?
2009. febr. 6. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!