Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki elvetélt egyszer életében,...

Aki elvetélt egyszer életében, annak ugye kell hogy legyen terhes kiskönyve?

Figyelt kérdés

Nővérem azt állítja, hogy egyszer már elvetélt, de nincs neki terhességi kiskönyve... Amúgy nem egyszer lebukott már a hazugságaival, de most tényleg terhes, már látszik is rajta, 5 hónapos kb.

Aki volt már terhes, de elvetélt, annak is benne kell lennie a terhességi kiskönyvében, ugye? Vagy ez hogy van? Minden terhességnél új ilyen kiskönyvet kapnak a nők? Abban szerepelnek előző terhességek, vetélések?

Egy nőgyógyász ugye meg tudná mondani, hogy volt-e már terhes? Mondjuk oda nem tudom, hogy bemehetek-e vele, ha nem akarja...de a terhes kiskönyvét biztos meg tudnám lesni...

2011. jan. 24. 02:00
1 2
 1/12 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Nem feltétlenül van kiskönyve. Nekem két vetélésem volt, de nem volt kiskönyvem egyikról sem, mert még nem voltam védőnőnél. A terhességről a bizonyítékaim : pozitív tesztek és UH felvétel, és egy kórházi zárójelentés, mert sajnos másodszorra nem úsztam mwg műtét nélkül.

Ha most van a nővérednek kiskönyve elvileg beleírják az előzményeket, de pl ha másik dokinál van most, és nem tájékoztatta erről, akkor nem lesz benne.

Egy vetélésnek nincsenek olyan maradandő nyomai, amit nőgyógyászati vizsgálattal ki lehetne mutatni.

De az ember ilyesmivel nem szokott viccelni, hidd el.

És nem, nem mehetsz be vele a nőgyógyászhoz! Az egy intim vizsgálat, amihez senkinek semmi köze, csak a nődokinak.

Egyébként nem értem, miért ennyire fontos ez neked. Ha a nővéred szeret kamuzni, nem tehetsz ellene semmit, legfeljebb azt mondhatod, ejnye-bejnye.

A terheskönyvét pedig elkérheted szépen is, talán megmutatja. :-)

2011. jan. 24. 05:12
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

a testvérek közül szerintem, nem a nővéreddel van a probléma....mi a franc közöd van hozzá, hogy elvetélt régebben? mit kell ezen nyomozgatni? és hogy képzeled, hogy bemész vele a nőgyógyászati vizsgálatra?????

az ilyen rokonoktól mentsen meg engemet a Jóisten...

2011. jan. 24. 06:04
 3/12 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem ez a nővéred dolga, semmi közöd hozzá! Teljesen egyetértek az előző hozzászólóval!

Inkább támogatnod kellene őt, nem támadnod.....

2011. jan. 24. 06:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
En sem ertem, hogy miert tamadod es miert koveteled rajta a kiskonyvet..aztan ha kiderul, hogy elvetelt, elszegyelheted magad. Szerintem ilyet nem talal csak ugy ki valaki...ha meg igen, akkor sem ertem, hogy ez a te eletedet hogy befolyasolja...nem minden vetelesrol van dokumentum, attol fugg, hogy milyen stadiumban vetelt el.
2011. jan. 24. 06:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem például nem volt. Csak egy kórházi zárójelentésem.

A nőgyógyász neked nem fog felvilágosítást adni, mivel köti az orvosi titoktartás, és ez így is van rendjén.

Igazából azt nem értem, a te szempontodból miért nem mindegy, hogy volt-e már terhes, vagy nem, ha most egyértelműen az.

2011. jan. 24. 07:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy négyéves fiam, akivel volt terhességi kiskönyvem, de mára fogalmam sincs, hol lehet..

A vetélésemnél nem kaptam, mert nem voltam védőnőnél.

Ha az orvos ki tudja mutatni UH-on az élő embriót (dobogó szív), akkor küldd védőnőhöz, és ott kapod meg a kiskönyvet.

Legtöbben úgy vetélnek el, hogy az a szivecske nem dobog, így csak vetélés van, könyv nincs.

2011. jan. 24. 07:12
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Én is vetéltem már, és nincs róla kiskönyvem. És valóban gondok vannak veled. Töprengj el a viselkedéseden.
2011. jan. 24. 07:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Mintha egy ilyen jellegű kérdéssel találkoztam volna tavaly, csak ott a sogornő után nyomozott a drága kedves rokon:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2011. jan. 24. 07:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Felháborító a viselkedésed! Semmi közöd a kiskönyvéhez. Nekem is van három gyerekem, a húgom nem szokta elvenni és nézegetni a kiskönyveimet, pedig már felnőtt nő ő is, sőt vetélésem is volt már,amit meg nem is mondtunk el senkinek, csak én és a férjem tud róla, meg a kórház. Nem tartottuk fontosnak, hogy bárkinek kelljen róla tudni, mert MAGÁNÜGY! Ismered ezt a szót? Ne nyomozgass!
2011. jan. 24. 08:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy hány évesek vagytok?

(Kérdező és nővére)

Egyébként meg tényleg, mi közöd hozzá?

Na és ha hazudik, akkor mi van? Min változtat ez? Hát nem is tudom. Én örülök, hogy a nővérem mellettem áll a terhességem alatt, és nem a múltamban kotorászik.

Szerinted olyan nagy "bűn" elvetélni?

2011. jan. 24. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!