Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombikos vagyok! Törvényben...

Lombikos vagyok! Törvényben védve vagyunk? A munkahelyre gondoltam, mert most oriási változások vannak nálunk is, és félek picit.

Figyelt kérdés
Most lesz a 3. beültetés. De ugye nem csak a konkrét kezelés alatt vagyunk védve, hanem a "várakozó időben" is?
2010. dec. 29. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
A törvény szerint védve vagy, mert rendes felmondással nem szüntethető meg a munkaviszonyod a kezelés alatt. Ha megmarad a baba (nagyon drukkolok, hogy így legyen:D), akkor onnantól meg a terhesség miatt leszel védett.
2010. dec. 29. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Persze, a törvény véd, de ez a gyakorlatban sajna nem így működik. Az én kolléganőmet elég csúnyán kirúgták úgy, hogy védve volt, mégis megoldották törvényileg. Attól függ, hogy mennyire emberséges a céged!
2010. dec. 30. 10:45
 3/8 anonim ***** válasza:

A gyakorlatban is így kell működnie, ellenkező esetben érdemes munkaügyi bíróságra menni. A kolléganő is mehetett volna, hiszen nem volt veszítenivalója, viszont a munkáltatója igencsak megszívta volna, ha tényleg keresetet indít.

Nyugi kérdező, ne hagyd magad te se, ha ki akarnak rúgni, mondd el, hogy az Mt. szerint védett vagy, nem rúghatnak ki, ha mégis megteszik, mégy munkaügyi bíróságra.

Hidd el, egyből visszakozni fognak, mert ilyen esetben nem nyerhetnek.

2010. dec. 30. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves második, az azért érdekelne, ezt törvényileg hogy tudták megoldani, jelen ismereteim szerint ugyanis rendes felmondás nem eszközölhető, a rendkívülihez meg a törvényben taxatíve meghatározott indokok kellenek.

Ha meg közös megegyezésre szorították a kolléganőt, azt meg egyszerűen nem kellett volna aláírnia.

Olyan szomorú, hogy a munkavállalók még most is hagyják magukat, és nem élnek a jogaikkal:(

2010. dec. 30. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
A kezelés alatt védve vagy (ez addig tart, amíg ki nem derül, hogy sikerült-e a baba vagy nem), viszont két lombik között nem (vagyis abban a három/egy hónapban, amit két kezelés között kell tartani). Tehát akkor kirúghatnak. Ennek nemrég én is alaposan utána jártam, mert szintén lombikos vagyok. Sok sikert!
2010. dec. 30. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem vagyunk védve a 2 lombik között, azzal nem megyünk sokra, mert ha ne adj Isten nem sikerült, rögtön kirúghatnak. Ez biztos így van?
2010. dec. 31. 10:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a várakozó időben is. Amíg a kezelés sikerrel, vagy sikertelenséggel nem zárul (még ha több próbálkozás is van), addig védve vagy.

A várakozási idő része a kezelésnek, így az alatt is védve vagy.

A munkaügyi bíróságon legalábbis így gondolják. Kérdezzetek rá egy munkajogásztól.

2010. dec. 31. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos nem így van. Én munkajogászt kérdeztem (neten is és a cégnél is) és a dokit is, aki kezelt. Bár a jogszabály elég félreérthetôen van fogalmazva, lehet így is és úgy is értelmezni, de a munkajogászunk (aki - hozzáteszem - szintén lombikos) nekem egyértelmûen azt mondta, hogy nem véd a törvény kettô között. Max. táppénzen lehet a köztes idôt kibekkelni, de ezt meg melyik cégnél nézik el? A doki pedig azt mondta nekem, csak arra az idôre tud igazolást adni, amíg a kezelést tart. A köztes idôre nem. Úgyhogy én is olyat kaptam, hogy ettôl eddig reprodukciós eljárásban vettem részt és a következô ideje ettôl és ettôl várható.
2011. jan. 2. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!