Mi történik abban az esetben, ha új munkahelyre kerül az ember, ahol próbaidős?! De közben kiderül, hogy teherbeesett! Mit csináltatok? Elmondtátok a fönöknek?
Köszönöm a gyors választ!Most kezdek új helyen!Egyenlőre nem vagyok terhes még!De szeretnénk babát,már elég régóta.Hosszú éveken keresztül sajnos nem jött össze!:(Csak szerettem volna tudni,ha netán mégis teherbeesek,pont a próbaidó alatt,akkor mire számitsak!?
Mert dolgozni azért kell,de a babáról se mondtunk még le!
Titkoltam, vkinek mégis szemet szúrt.
Kirúgtak, "nem megfelelő hozzáállás" miatt.
Azonnal elmentem passzív táppénzre, majd a lejártát követő nap m.nélkülire. Onnan mentem szülni. GYÁS-t kaptam, most várom az 1. GYED-emet, remélem, h tényleg jár! (Sokéves folyamatos munkaviszony van a hátam mögött.)
Nem etikus valóban, de a "nem megfelelő hozzáállás" duma sem az! Titkold!
Utolsónak.
Azért azt a "nem megfelelő hozzáállást" simán meg lehetett volna támadni ha nincs alapja, márpedig ilyenkor nekik kell bebizonyítani hogy ez tényleg így volt.
MTk:
89. § (1) A határozatlan idejű munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti, ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(2) A munkáltató - a (6) bekezdésben foglalt kivétellel - köteles felmondását megindokolni. Az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. Vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania.
(3) A felmondás indoka csak a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet.
Szal nem elég mondani meg is kell indokolni... ez már nehezebb kicsit.
A kérdezőnek.
Én eltitkolnám addig amíg nem lesz a pici legalább 12 hetes a pociban. Bár én asszem ahogy megtudom hogy babás vagyok betegállományba megyek amíg a "kritikus" 12 hét el nem telik. Utána valszeg megint dolgoznék.
Ez a link meg remélem hasznos lesz számodra is remélem ez tényleg így is van:
Utolsónak!
Utáltam ott dolgozni, így kiröhögtem, aláírtam a papírokat, és eljöttem. Előtte 2 nappal gondolkodtam a táppénzen, mivel (2 vetélés után) veszélyeztetett terhesnek számítottam, és az állandó stressztől (is) barnázgatni kezdtem. Két okból nem mentem táppénzre:
1. nem akartam a legnagyobb hajtás közepette sz.rban hagyni mkit,
2. tudtam, h akkor kirúg (próbaidő alatt táppénz?!).
Gondoltam, h majd megpróbálok a 12. hétig óvatos lenni, jobban vigyázni magamra, de dolgozni mindenképpen!
Utáltam a m.helyem, a főnökömet, mégis sokszor "puszira" maradtam túlórázni.
Ennyit a hozzáállásomról. Rosszul esett, mert rám még soha, sehol nem érkezett panasz, de úgy gondoltam, ő most megoldotta a problémámat. Sajnos nem gondoltam bele, h mi lesz azután, fogalmam sem volt, h mit ír a törvény, elvégre nem jogász vagyok, hanem logisztikus. Szülni még nem szültem, munkanélkülin meg pláne nem szoktam lenni!
Mai eszemmel másként csinálnám, de most már ez van.
Hála a sokéves, folyamatos munkaviszonyomnak, meg annak, h nem szakadt meg a biztosított jogviszonyom, kaptam GYÁS-t, és a GYED-hez is kitöltöttem a papírokat, bár még nem kaptam (levelet sem). Május 1-től jár(na), de a munkanélküliben sajnos nem tudtak felvilágosítani, h jár-e. Majd meglátjuk.
Kérdezőnek!
Bocs az off-ért, a hosszú történetért, és azt javaslom, ha összejön a baba, titkold el!
23:26-os Köszönöm a linket!Hát igen!Elég egyértelműen leírják a dolgokat!
00:19-es sajnálom,ahogy veled bántak!Valami normális indokot tényleg mondhattak volna!
Szóval,ha netán arra kerül a sor,akkor inkább titkoljam,ha tudom!?Lehet,tényleg nem etikus,de a fönöki kar etikusan viselkedik,ha kiderül a terhesség?A legtöbb esetben nem!Sok éve várunk a babára,3 vetélésen vagyok túl!Ha jön a baba,biztos,hogy nem vetettem el,csak,hogy a munkahelyem megmaradjon!Persze az se lenne egy hátrány,ha normálisan állnának a dologhoz!Aminek ezek után kicsi esélyét látom!:(Ebben az esetben,akkor inkább az lenne jó,ha a 3hónap letelte után lennék terhes!Csak hát nálam nem működik a programozott terhesség!Lehet már jövö hónapban babás leszek,lehet,hogy megint 8évet kell várjak!Ezt én nem tudhatom,csak odafent az égiek!
Köszönöm a válaszaitokat!Legalább már tudom,mire számithatók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!