Mire készüljek, ha ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálatom lesz? (HYCOSY)
Reggel mentem, adtak hálóinget meg egy ágyat, ott kellett várakoznom, míg nem jöttek értem.
Átmentem a vizsgálóterembe, behelyezték a csövecskét, ami egy darázscsípésszerű fájdalommal járt, de csak egy mp-ig tartott. Majd a kontrasztanyag nyomására feszítő érzést éreztem, de csak az elzárt oldalon. Kb. 5 percig tartott a vizsgálat.
Visszamentem a kórterembe, pihentem még utána. Kb. fél óráig erősebb menstruációs görcseim voltak. Aztán hazamehettem. Még egy kicsit véreztem aznap. Másnap reggel visszamentem a zárójelentésért, mert elvileg benntalvós vizsgálatnak számít.
Szerintem nem nagyon kell semmit vinni. Betét legyen nálad, ennyi. :)
Az uh-s átjárhatósági nem benn alvós, csak a röntgenes.
Nálam így zajlott:
A vizsgálat előtt 1 órával be kellet venni egy fájdalomcsillapítót.(Én tutira akartam menni, így fél órával előtte is bevettem egyet.)
A doki bevezetett egy vékony csövet, aminek a végén egy kis "lufi volt, amit a méhbe felfújt. Majd befecskendezte a kontrasztanyagot, amit ugye uh-n figyelt.
A vizsgálat kb 15 perc volt, majd kb 20 perc pihi után mehettünk is haza.
Sok embertől hallottam, hogy nem fáj, de nekem borzalmas fájdalmat okozott, mert az egyik oldal csak éppen átjárható. Szó szerint csillagokat láttam.
Nekem utána egy sima tisztasági betét elég volt, az is szinte csak a kontrasztanyag miatt, mert nem véreztem.
Nekem javasolták, hogy azt a hónapot hagyjuk ki, mert mégiscsak megbolygatták a szervezetet.
Remélem minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!