Kinek volt hycosy ultrahangos átjárhatósági vizsgálata, segített?
Nekem nem segített, ha arra utal a kérdésed, hogy terhes lettem-e utána.
Nem szeretnélek riogatni, nekem nagyon fájt, pokoli erős mensis görcsökhöz tudnám hasonlítani, bocs, úgy éreztem bekakilok. De ez állítólag egyénfüggő, van aki észre sem veszi. Lehet, hogy az én fájdalmamat tetézte az is, hogy kicsi vagyok, az orvos nem is tudta felhasználni a szokásos kontrasztanyag mennyiséget. Szerencsére mindkét oldal rendben van. Én a 7. napon voltam, de azóta olvastam olyan véleményt, hogy minél később van (persze amíg ovu előtt megengedett) annál jobb, kevésbé fáj.
Csinált előtte a doki egy hüvelyi uh-t, fertőtlenítette a méhnyakat, majd felvezetett egy vékony katététert, ballont és ezen keresztül fecskendezettaz asszisztens 2 féle kontrasztanyagot. A doki ezek áramlását figyelte a méhben és a petevezetőkben hüvelyi uh-n.
Semmikép nem egyedül menj, hanem kísérjen el valaki és vigyen haza kocsival. Vigyél magaddal betétet, én picit véreztem utána és folyt a kontrasztanyag. Szánd rá a napot és pihenj utána.
Ugyanez volt kb a menete, mint az előző válaszolónál.De én úgy emlékszem, hogy hasi uh-n követte az eseményeket.Valóban cudarul fáj és feszít(bár a doki szerint csak kellemetlen...férfiak...ehhh).Utána pihenned kell egy fél órát, addig ne nagyon mozogj, feküdj vagy üldögélj.Utána hazamehetsz.
Nekem a következő peteéréskor megfogant a kislányom.És mivel előtte 6 évig semmi, és semmi más szervi, vagy hormonális eltérés nem volt, és ennek tudom be.
Könnyű mondani,hogy ne félj. De igazából én is totál be voltam parázva :) Nekem igazából nem ultrahangos volt ,de ugyanúgy kontrasztanyagot juttatnak fel. És én a röntgenes alatt néztem a képernyőt amint láttam ,hogy halad a kontrasztanyag.
Előtte én egyetlenegy olyan tapasztalatot olvastam aki adott egy jó tippet. És bevált. Bár én abban az időben intim tornáztam ,ezért tök érthető volt számomra : hogy koncentrálni kell az ellazulásra odalent. Teljesen el kell ernyeszteni a lenti izmokat mert annál jobban fáj minél jobban nekifeszülsz . Lehet észre sem veszik sokan hogy ahogy jön esetleg a fájdalom ráfeszítenek. Bár könnyen beszélek nekem ,lehet azért mert ellazultam ,szinte egyáltalán nem fájt persze éreztem a katéter felhelyezését de épp csak egy kis tompa nyomás volt. Előtte már bevettem 4 óránként fájdalomcsillapítót. Pont úgy időzítettem ,h a beavatkozás előtt vettem be fél órával. És elég szórakozott lettem ,ott lóbáltam a lábamat míg a doki mindent előkészített és kérdeztem meddig tart mégis kb? Erre ő kicsit elgondolkodott és mondta 5 perc ,mondom szuper :D így is lett. Azért tuti függ a doki ügyes ,óvatos kezétől is mennyire fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!