Clostylbegit-Utrogestan párosítás?
Nekem rendszertelen a ciklusom és babát szeretnénk (már van egy fiam, csak a tesó várat magára és volt már egy korai spontán vetélésem). Most ezt a párost kaptam: Closti menzesz 5.napjától napi egyet kellett bevennem, utrogestant 12-24. napig napi 2.
Ettől így beáll 28 naposra a ciklusom?
Ha eddig volt peteérésem, akkor elvileg így is tuti lesz?
Aki használta mik a tapasztalatai?
Az ébredési hőt emeli a gyógyszer? Lehet, hogy a gyógyszertől jobban, sűrűbben szurkál a hasam (ok nélkül, tehát pl még nincs peteérésem)? Ez nem jelent rossazt, ugye?
Bocs a kérdéshalomért! :)
Arra szeretnék még választ kapni, hogy a Clostytól lehet, hogy nagyokat szúr, nyilall a petefészkemnél pl, ha leülök (olyan, mintha nyomódna és belehasít egy nagyot). Ha esetleg ciszta alakulna ki a Clostytól, akkor annak lehet ez a tünete? Vagy mik a tünetek, mikor jelentkeznek?
Amúgy ma vagyok a 15.napon és még az ovu teszt nem volt +:(
Ez nem igazan jo,kellene Uh mert ha nem jo idoben kezded el szedni az utrogestant akkor eselytelen a ciklusod.
peteeres utan kellene elkezdeni.A dokid nem mondta esetleg hogy tudnal menni ultrahangra?
Ha Clostyt ír fel az orvos, a peteérést követnie kellene UH-on. Azért szurkál a petefészek, mert valószínűleg több pete is beért, és nagyobbak is, mint nélküle.
Ha Clostyt szedsz, a 12 naptól, 20 napig kétnaponta együtt kell lenned a pároddal, hogy mindig legyen benn élő hímivarsejt.
Az utro meg azért kell, h a sárgatest hormon (ösztogén) intenzíven dolgozzon, és ha a petesejt megtermékenyült, ott is tartsa, segítse a megtapadást.
Ha megtapadt általában a terhesség első harmadában folyamatosan használni kell, h biztosan megmaradjon a baba. Csak fokozatosan lehet abbahagyni a használatát, amikor a méhlepény már kialakult és működik.
Nekem első hónapban össze is jött a baba. A teszt még nem is mutatta ki, vérből állapították meg.
Köszönöm a válaszaitokat!
Sajnos a dokim nem mondta, hogy nézi uh-on a peteérést, csak azt, hogy ha nem jön meg és negatív a teszt, akkor menjek vissza, mert lehet, hogy cisztát csinált a Closty. :( Remélem erre nem kerül sor.
Viszont kicsit el vagyok keseredve, mert még ma is negatív volt az ovuteszt. :( Viszont a hasam még most is szurkál, hol jobban, hol kevésbé.
Utolsó válaszolónak gratulálok a babához. Már meg is született?
Igen megszületett, novemberben volt 3 éves.
Huga is van, 10 hónapos, akire senki sem számított. Az orvos lepődött meg legjobban, h csak úgy simán összejött!
De jó, hogy így összejött Nektek a tesó! :)
Nekünk sajnos úgy néz ki nagyon várat magára, de nekünk a fiam is nehezen jött össze. Most talán még türelmetlenebb vagyok, mint akkor.
Kedves utolsó. Nekem sajnos ezt nem mondta a dokim. :( Én ovu tesztet használok. De akkor kitartó leszek, ha előfordul, hogy így kitolódik a peteérés. Amúgy rendszeresek voltak a ciklusaid?
Neked sikerült a baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!