Milyen tünetek észlelhetők a terhesség alatt?
Na kezdjük az elején:
mielött megjönne a vérzés vannak alhasi görcsök az ún. mindjárt megjön érzés.
utánna van / lehet hányinger, émelygés szagundor, ételek kivánása utálása.
teszt után ezek fokozódnak...
a has első babánál testalkattól függően nő de kismamás pocak a 2. harmadban lesz csak kb. 18-20. hét körül addig csak alhasi domborulat.
Szivhang: szivmüködés látható az uh-n a 6. hét körül - nekem pl. 5+6 nál-
szivhangot hallgatni sztetoszkóppal v. dopplerrel - hol mi van- a 2 .harmadban a 20-24- hét körül szokott a doki v. nőgyógyász néha a védőnő ez tájegységenként változó.
Igy jó lesz? Ha van még kérdésed akkor rajta!
Valamilyen általad jónak talált multivitamint és folsavat vagy kismamavitamint -ebben van folsav- érdemes szedni.
Étkezés: nagyjából mértékkel és mindent. Húst tésztát mézet gyümölcsöt zöldséget. Butaság hogy cukrot meg zsirt nem szabad mert kell! főleg a zsirban oldódó vitaminok miatt.
Az olyatmit kell kerülni ami felesleges kalória pl. este lefekvés elött chips.
Én a mükajákat kerülöm pedig nagyon szeretem a zacskós rament de most hetente max 2-t eszek.
Egészségesen és mozgalmasan lehet élni ha a tünetek - hányás émelygés- engedik.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!