Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 24 éves lány vagyok. Ez az...

Anchyka kérdése:

24 éves lány vagyok. Ez az első terhességem (két hetes lehetek), de nem vagyok most olyan körülmények közt, hogy beválalljam. Ezért döntöttem az abortusz mellett. Viszont félek, hogy utána nem lehet majd gyermekem. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 13:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
39%
én is igy gondolkodtam amikor megtudtam hogy terhes vagyok, de jobban féltem az abortusztól meg attól h nem lesz majd gyerekem, mint attól h nem tudom felnevelni! amikor megláttam ultrahangon a szivecskét ami már ő volt, elhatároztam hogy anya leszek bármi áron! és volt ára, én csak 22 vagyok, egy jó munkahelyet hagytam ott, a várost ahol imádtam élni, barátokat, mindent, de most itt van ő nekem! megérte!
2010. dec. 13. 13:58
 22/33 anonim ***** válasza:
80%

Elobb menjel el orvoshoz, majd utana raersz idegeskedni szerintem. Sot, minel elobb menjel, mert ha abortuszt akarsz, nem mindegy mikor csinaljak meg. Nem mindegy, hogy mar egy kifejlett kis emberke, vagy meg sokkal fejletlenebb allapotban van. Nekem is volt abortuszom 8 hetesen, es legalabb egy het lezongorazni a papirmunkat, menni kell a novedelmibe megmondani a dontesed okat, adnak 3 nap gondolkodasi idot stb...

A lanyom tervezett terhessegbol van, de a szemet apja megis lelepett, mar tulvoltam a 12.heti 4D-s privat ultrahangon, volt rola DVD felvetel es ha hiszed, ha nem ilyenkor mar megvan a feneke, combja, laba ,karja, szemei. Csak 5cm-es volt de egy kis mini emberke, bar kicsit UFO alaku. Utana mentunk szet az apjaval ,es meg eszembe jutott hogy /bar tervezett volt/ elvetetem, de hat mar annyira fejlett volt, latszott 4D-s felvetelen, hogy nem lett volna szivem elvetetni, meg feltem hogy nem lehetne tobb gyerekem egy esetleges 2. abortusz utan, ugye az esely mindig ott van.

Tehat ezert mondom, hogy siess orvoshoz. Nem mindegy, hogy a 12 heten belul is mikor szakitjak meg a terhesseget. Nem mindegy, hogy 11-12 hetesen, vagy "csak" 7-8 hetesen. :(

2010. dec. 13. 14:02
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A 13:28as válaszoló vagyok az első oldalról.

Először is,annyit mondanék,hogy várható volt hogy letolást is kapni fogsz,ez sajnos egy ilyen oldal.

Másodszor,engedd meg hogy bemutassam a saját esetemet.

Amióta eszemet tudom,és azt hogy mit jelent menstruálni,teherbe esni,szexelni azóta nagy abortusz ellenes vagyok (voltam),biztos voltam benne,hogy ez velem történhet meg sosem.

Épp ezért tini koromtól kezdve,ahogy lehetett elkezdtem fogamzásgátlót szedni.

Csak komoly kapcsolataim voltak,nem éltem kicsapongó életet. A második kapcsolatomban (ami egyébként 4,5 évig tartott) fogamzásgátló mellett teherbe estem. Párom idősebb volt és dolgozott már,én pedig iskolába jártam.

Így adódott,hogy 18 évesen átestem egy abortuszon,annak ellenére ismétlem,hogy én ezt elleneztem. Tudtam,hogy azt is át kell gondolnom,hogy hogyan élünk majd ezután,stb..

Nem akarom ragozni,iszonyúan éreztem magam akkor.

Az abortuszt követően még 2 évig voltunk együtt.

És jól döntöttem(döntöttünk).

Ma van egy boldog családom,azzal az emberrel akit tényleg végérvényesen mellém rendelt a sors,van egy másfél éves kislányom,és épp tesót tervezünk.

Az akkori páromnak felesége van.

Nem az abortuszra akarlak rábeszélni,ez senkinek eszébe ne jusson: az lenne a mondanivalóm,hogy csakis TE/TI tudhatod,hogy mi a legjobb döntés,és akárki akármit mond itt,magadra hallgass!

Örülnék,ha megtartanátok a babát,de annak nem,ha utána nem tudnátok eltartani és ebből gond lenne.

Bárhogy döntesz,sok erőt kívánok hozzá,és egészséget!

2010. dec. 13. 14:02
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ezt megírtad! Tényleg nagyon nehéz döntés. Én is már 14 éves korom óta szedtem a gyógyszert és csak most döntöttem úgy hogy abbahagyom, mert az az igazság, hogy attól tartottam, hogy egyszer majd a sok gyógyszer miatt nem lehet gyerekem. A párommal már három éve vagyok együtt, és együtt hoztuk meg a döntést, hogy jobbnak látjuk, ha ezt most nem tartjuk meg az anyagi háttér miatt és mivel két év munkanélküliség után csak most kezdtem el dolgozni. Nagyon nehéz dolog ez, mert korban tényleg mindkettőnknek ideje lenne már,de ez a szemét világ nem engedi meg hogy felelőtlenül hozzunk egy gyereket a világra, aztán mint ahogy sokan mondják majd lesz valahogy... Mindketten hibásak vagyunk amiért nem figyeltünk oda megfelelően, de úgy gondolom ez most tanulságos lecke volt. Az orvosommal már beszéltem, csütörtökön fogad, csak győzzem addig idegileg. :(:(:(
2010. dec. 13. 14:12
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
3 éve én sem tudtam megtartani, sajnos. de ma teszteltem 3 év után, és 8 hónap múlva meg is születik :) ne félj nem lesz baj, de ha egy kicsi segitséged is van, tarsd meg. én azóta se tudtam fel dolgozni, engem akkor el is hagytak, de a mai teszt talán könnyebbé teszi nekem. sok szerencsét a döntésedhez.
2010. dec. 13. 14:54
 26/33 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom az első oldalon miért lettem lepontozva amikor nem szóltam be a kérdezőnek, és normálisan válaszoltam...

egyébként az orvosi véleményhez szerettem volna még hozzáfűzni vmit, hogy nekem is azt mondta a doki h hátrahajló méhem van és hónapok óta nem volt mensim, azt mondta hogy ovulációm sincsen egyik petefészkemben sem, ahhoz képest egy hónapra rá babás lettem. Mondjuk megtartottuk, csak ennyit erről az orvosi hozzászólásról:)

2010. dec. 13. 15:14
 27/33 anonim ***** válasza:
19%

Szia!

Biztos nem tudod megtartani? Azt írtad, hogy nehezen eshetsz teherbe. Nem gonoszkodásból írom, tényleg nem, de mi van, ha ez az egyetlen esélyed a terhességre, mert később nem sikerül?

2010. dec. 13. 16:00
 28/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom, vagyis tudnám de ilyen körülmények között, amit írtam már előbb is, hogy majd lesz valahogy úgy nem szeretném. Nem tudom, hogy hogy alakul az életem ha kiderül a munkámból kirúgnak...próbaidős vagyok még két hónapig.... utána meg miből fogom felnevelni? A majd lesz valahogyból nem szeretném. Annál azért több eszem van azt hiszem.

Nagyon sokat olvasok erről a tablettás dologról. Lehet akkor már a "kaparás" helyett a tablettát választani???

2010. dec. 13. 16:14
 29/33 A kérdező kommentje:

Valaki meg tudná mondani, ha elmegyek Bécsbe, ahol alkalmazzák a tablettát az mennyi ideig tart? Mármint vizsgálat? Kellenek-e papírok hozzá ha igen mik?

Köszönöm!

2010. dec. 13. 17:06
 30/33 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy tudom, hogy Magyarországon nincs tablettás abortusz, de volt a tévében, hogy tömegesen mennek a nők Bécsbe a tablettáért. Nem tudom, hogy ilyenkor kikerülhető-e a többi procedúra, de szerintem nem. Vagyis el sem tudom képzelni, hogy ha valaki a bécsi utat választja, akkor hogyan tovább. Több helyen azt olvastam, hogy a tabletta után nagyon erős vérzés lehet, és valószínűleg a gyógykaparás akkor sem úszható meg. Nekem elhalt 5 hetesen a terhesség, miután a doki épp megállapította, hogy valóban az vagyok. Még aznap este véreztem, utána megvizsgált, és közölte, hogy 3 nap múlva műtét. Nem kockáztatta, hogy esetleg valami nem távozó szövetdarabok miatt szövődmény legyen később.

(egy korábbi válaszoló)

2010. dec. 13. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!