Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem esem teherbe, ha...

Miért nem esem teherbe, ha mindkettőnknél minden rendben?

Figyelt kérdés
15 hónapja próbálkozunk, mindkettőnk egészséges, a baba mégsem jön. A doki szerint a következő lépés a petevezeték átfújásos műtét, de én azt nem szeretném. Elkeseredtem és tanácstalan vagyok. Vállaljam a műtétet vagy várjunk még, hátha...?
2010. nov. 23. 09:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én a 13:03-tól kérdezném, hogy a beavatkozás miatt váltál meddővé? Nekem volt egy vetélésem 10 héten,(de clostybegy-ttel estem teherbe 1 hónap után ) nem derült ki miért, aztán majd egy évig méregtelenítettem és a pajzsmirigypetegségemet gyógyítottam, hogy ne kelljen állandó gyógyszer. Most 2 hete járt le a kúra.A mensesem helyreállt nem termelek 8-10 petesejtet egyszerre, s bízom benne, hogy gyógyszerek nélkül teherbeeshetem. 1-2 hónapot várok aztán ha nem jön össze el kell mennem átfújásra. Én is nagyon félek, mert egy másik doki azt mondta utána gyulladásba kerülök lennt és megint várnom kell, míg helyreáll minden. Aki tudja, vagy már átesett ilyenen az légyszi írjon, hogy mi a helyzet.
2010. nov. 23. 17:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Ki lehet bírni. Én bánom, hogy nem hamarabb csináltattam meg. Az orvos tanácsára csak próbálkoztunk, hónapokog, csak closti, meg tüszőrepesztő inyekció. meg egy csomó hülyeségg. És a végén kiderült, hogy endometriózisom van és az egyik petevezetőm nem átjárható- Eredmény, csak lombikkal lehet babánk. Egy csomó időt elpazaroltunk. Már ugy bánom. Ja a véreredményeim mindig tökéletesek voltak. Nem tudhatod, hogy minden rendben míg szét nem néznek odabenn. Én nem várnék.
2010. nov. 23. 17:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Én sem várnék. Nálunk is rendben volt minden elvileg, aztán mikor megcsinálták a HSG-t kiderült, hogy mindkét oldalon le van tapadva a petevezetőm, és csak lombikkal lehet babánk. Nagyon rosszul esett, szinte felfoghatatlan volt számomra, de lassan beletörődöm.
2010. nov. 23. 20:06
 14/17 anonim ***** válasza:
17:09: nem, nem az eljárás miatt, hanem korábbról lehetett valami, ami most derült ki és esetleg a HSG csak rontott rajta, de ha nem is lett volna a HSG akkor is ugyanaz a szitu lett volna, úgyhogy.... Sőt így még örülök,hogy kiderült, ha nincs a HSG ki sem derül és lehetett volna más szervi bajom is de szerencsére nem lett. Nálam a meddőségin felírtak egy fajta gyógyszert a HSG után amit aznap kellett bevenni, a dobozban összsesen 2 szem gyógyszer volt és olyan 2-3000 Ft. körüli ára volt. Az segít abban, hogy ne gyulladjál be, én bevettem rögtön amint beavatkozás után a gyógyszertárba megvettük, és be is kaptam. Kérdezzél rá, inkább áldozzál rá egy kis pénz, és elkerülhető a "baj".
2010. nov. 24. 07:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja, és bocsi elfelejtettem: sajnálom a kisbabádat. Egyik barátnőm ugyanígy járt, és megcsinálták a HSG-t. Kiderült, hogy a vetélés miatt eldugultak a petevezetők és átfújáskor ez kitisztult. Azóta már meg is született a kislánya most szeptemberben, a HSG-je kb. ilyenkor volt, azt a hónapot kihagyták, és januárban már babás volt, úgyhogy ne arra gondolj, hogy ki kell hagyni egy hónapot, mert ha kell hát kell, hanem készülj a babás időszakra. Amúgy bárhogy nézed ez egy beavatkozás és nem is baj, ha pihen a szervezet utána. Bár sokan még abban a hónapban próbálkoznak és sikerül, így nehéz okosnak lenni. Lehet orvosa válogatja még ezt is, kérdezz majd rá ismét. Mielőbbi babásodást!
2010. nov. 24. 07:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem csinálták, nem durva, pár percig fáj csak, ki lehet bírni. Utána antibiotikumot kell szedni 2 napig.
2010. nov. 24. 11:08
 17/17 anonim ***** válasza:

17:25 : mi is így jártunk, csak nem hónapokig, hanem három évig próbálkoztunk. Most mi is lombikra várunk. Ezért nem várnék én sem.

Itt írta valaki, hogy az átjárhatósági nem műtét. Orvosi szempontból kis műtétnek nevezik. Én az elsőnél reggel kellett befeküdnöm és késő délután mehettem haza. A másodiknál valóban vizsgálatszerű volt inkább, de ugyanúgy kisműtétnek nevezték.

2010. nov. 25. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!