Miért nem esem teherbe, ha mindkettőnknél minden rendben?
Petevezeték átfúvásos műtét? Ne haragudj, de nem értettél félre valamit? Én úgy tudom, első körben a petevezeték átjárhatóságát vagy HSG-val(röntgenes) vagy hycosyval (uh-s) nézik. Ezek nem műtétek, hanem olyan vizsgálatok, amikor megnézik, hogy szabadon áramlik-e a petevezetőkben a kontrasztanyag, milyen a méh állapota. Ezek ambulánsak, pár percig tartanak, plusz rá kell pihenni míg hazamehetsz.
Ha még nem volt ilyened és a dokid műteni akar, akkor érdemes lenne előtte egy másik orvost felkeresni és átjárhatósgi vizsgálatot kérni.
Egy nagyon kedves kolléganőm és párja 3 évig próbálkoztak. Minden vizsgálatuk rendben volt- átjárhatóságit is elvégezték nála- mégsem jött a baba. Egyik ismerőse javaslatára keresett fel egy orvost, aki a pajzsmirigy működését vizsgálta. Kiderült hogy az működött rosszul, kapott rá gyógyszert és 1 hónap múlva teherbe is esett. Igazából nem tudjuk hogy ez volt -e a gond korábban is, de náluk így sikerült.
Esetleg próbálkozz Te is, sajnos nem jut eszembe hogy nevezik a pajzsmirigyes dokikat.
Sok szerencsét!!!!
Kedves Kérdező! Tudom nehéz döntés, de remélem segíthetek. Mi 4 éve próbálkoztunk, mindent rendben találtak, a férjem eredményei meg az enyém is kiváló volt. Aztán mégsem jött a baba. Így elküldtek engem is átfújásra, (először HSG aztán lapar) ahol kiderült, hogy baj van. De biztonság kedvéért megcsinálták a lapart. Sokkal nagyobb baj volt mint gondoltuk, így én azt merem ajánlani, hogy ne félj, és vágjál bele. Nekem az orvosom mikor műtét után azt mondta, hogy teljesen feleslegesen reménykedtünk és vártunk az elmúlt négy évben, úgy éreztem megszakad a szívem. Most meg megnyugodtam, mert tudom mi a járható út.
Általában HSG-t javasolnak elsőre, de több helyen már laparral nézik meg, és az mégjobb. Nem vészes műtét, abszolut rutin műtétnek számít, de ott minden kiderülhet, és tudni fogjátok, hogy akkor merre és hogyan tovább.
Én belevágnék. 15 hónap sok, persze lehet még esélyt adni, de hát....
Sok sikert Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!