Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem esem teherbe, ha...

Miért nem esem teherbe, ha mindkettőnknél minden rendben?

Figyelt kérdés
15 hónapja próbálkozunk, mindkettőnk egészséges, a baba mégsem jön. A doki szerint a következő lépés a petevezeték átfújásos műtét, de én azt nem szeretném. Elkeseredtem és tanácstalan vagyok. Vállaljam a műtétet vagy várjunk még, hátha...?
2010. nov. 23. 09:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én vállalnám.
2010. nov. 23. 09:47
 2/17 anonim ***** válasza:
szerintem várjatok,vagy kérd meg a dokit hogy adjon tűszőrepesztő injekciót.biztos felvilágositott hogy mik a lehetséges módszerek.
2010. nov. 23. 09:47
 3/17 anonim ***** válasza:
38%
szerintem várjatok vele.talán görcsösen akarjátok és azért nem jön össze.menjetek el pihenni,vagy kirándulni,szellőztessétek ki a fejeteket,ne gondoljatok a babára,és lássátok meg összefog jönni,csak türelem,tudom könnyű mondani,de mi is igy vagyunk,és igy teszünk,aztán most csak reménykedünk.kitartást
2010. nov. 23. 09:52
 4/17 becsibp válasza:
53%
A párommal 3 évig próbálkoztunk. Aztán mikor lemondtam róla, terhes lettem. Tipikus Murphy. Ne akarjátok annyira és összejön. A műtétet csak végszükség esetén vállalnám...
2010. nov. 23. 10:01
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem az a legjobb ha vártok még vele.Lehet túlságosan rágörcsölsz a dologra és ezért nem jön a baba.Én is így voltam vele.Amikor nem számítottam rá terhes lettem.
2010. nov. 23. 10:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Petevezeték átfúvásos műtét? Ne haragudj, de nem értettél félre valamit? Én úgy tudom, első körben a petevezeték átjárhatóságát vagy HSG-val(röntgenes) vagy hycosyval (uh-s) nézik. Ezek nem műtétek, hanem olyan vizsgálatok, amikor megnézik, hogy szabadon áramlik-e a petevezetőkben a kontrasztanyag, milyen a méh állapota. Ezek ambulánsak, pár percig tartanak, plusz rá kell pihenni míg hazamehetsz.

Ha még nem volt ilyened és a dokid műteni akar, akkor érdemes lenne előtte egy másik orvost felkeresni és átjárhatósgi vizsgálatot kérni.

2010. nov. 23. 10:43
 7/17 anonim válasza:

Egy nagyon kedves kolléganőm és párja 3 évig próbálkoztak. Minden vizsgálatuk rendben volt- átjárhatóságit is elvégezték nála- mégsem jött a baba. Egyik ismerőse javaslatára keresett fel egy orvost, aki a pajzsmirigy működését vizsgálta. Kiderült hogy az működött rosszul, kapott rá gyógyszert és 1 hónap múlva teherbe is esett. Igazából nem tudjuk hogy ez volt -e a gond korábban is, de náluk így sikerült.

Esetleg próbálkozz Te is, sajnos nem jut eszembe hogy nevezik a pajzsmirigyes dokikat.

Sok szerencsét!!!!

2010. nov. 23. 11:11
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Tudom nehéz döntés, de remélem segíthetek. Mi 4 éve próbálkoztunk, mindent rendben találtak, a férjem eredményei meg az enyém is kiváló volt. Aztán mégsem jött a baba. Így elküldtek engem is átfújásra, (először HSG aztán lapar) ahol kiderült, hogy baj van. De biztonság kedvéért megcsinálták a lapart. Sokkal nagyobb baj volt mint gondoltuk, így én azt merem ajánlani, hogy ne félj, és vágjál bele. Nekem az orvosom mikor műtét után azt mondta, hogy teljesen feleslegesen reménykedtünk és vártunk az elmúlt négy évben, úgy éreztem megszakad a szívem. Most meg megnyugodtam, mert tudom mi a járható út.

Általában HSG-t javasolnak elsőre, de több helyen már laparral nézik meg, és az mégjobb. Nem vészes műtét, abszolut rutin műtétnek számít, de ott minden kiderülhet, és tudni fogjátok, hogy akkor merre és hogyan tovább.

Én belevágnék. 15 hónap sok, persze lehet még esélyt adni, de hát....

Sok sikert Nektek!

2010. nov. 23. 13:03
 9/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsó hozzászólóval. Én is hamar, már a 2. hónapban túlestem ezen a gyors 5 perces egyáltalán nem fájdalmas beavatkozáson. Én attól tartottam ott lesz baj de nem így lett. Viszont sok esetben csak egy átmosásra volt szükség és jött a baba :)
2010. nov. 23. 14:46
 10/17 anonim ***** válasza:
13:03-as vagyok és még annyit szeretnék hozzátenni, hogy rengeteg olyan ismerősöm van aki rögtön a HSG után esett teherbe, mert ilyenkor "átmosódik" a petevezető a folyadék befecskendezésekor. Ez tényleg 5 perces eljárás, ha altatatásos az kicsit több idő, és ettől sem kell félni. Ahol altatnak ott azért teszik, mert nagyobb nyomást gyakorolnak befecskendezéskor és ne fájjon. Amúgy meg olyan nem lehet, hogy nem szeretnéd. Én sem szerettem volna, hogy meddővé tegyenek, mégis azzá lettem, és nem szerettem volna, ha ennyit küzdünk egy gyerekért, mégis... Bízd magad a szakorvosokra. Remélem mielőbb összejön nektek!
2010. nov. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!