gyerekvállalásra nincs ideális helyzet. Ha mindig arra várnál kihalna a Föld.
2010. nov. 22. 11:38
2/19 anonim válasza:
Miért ne? Ha mindenki a nehéz években úgy gondolkozna, hogy megvárja a helyzet jobbra fordulását, akkor nagy baj lenne! Éppen a nehezebb években szokott érdekes módon megugrani valamiért a gyermekvállalási kedv, pl. háborús évek. Ha most nem születnek gyerekek, sajnos mi, mostani 20-30 évesek nagyon nagy bajban leszünk idős korunkra... Azért erre is kell gondolni. Ha arra várunk, hogy minden klappoljon, kifutunk az időből és 50 évesen gondolkodunk, hogy "de jó is lenne, ha lennének gyerekeink", akkor meg késő bánat lesz...
2010. nov. 22. 11:40
3/19 anonim válasza:
tényleg nincs "jó" helyzet. mindenesetre én sem vállalnék gyermeket abban a tudatban, hogy nincs miből ellátnom és nincs hová vinnem. véleményem szerint nem csak a családosokat kellene támogatni, hanem azokat a fiatalokat is, akik szeretnének családot, de nincs se lakásuk, se egy szobájuk, se annyi pénzük, hogy egy babakocsit megvegyenek.
55-60 ezer forintos fizetések mellett ez lehetetlenség, hiába a gyermek utáni vágyakozás..
2010. nov. 22. 11:44
4/19 anonim válasza:
Aki akar az megoldja.Most is együtt élhet több generáció mint anno volt huzamosabb ideig is!
Vagy várjunk míg a nem diplomát végzettek nem 64 ezerért hanem 67 ezerért dolgoznak majd 10 év múlva? vagy akinek nincs diplomája ne szüljön?
Vagy arra ,hogy legyen saját lakásunk? Miből? A legtöbb ház hiteles.Még mi mindig jobban jártunk az albérlettel mint a saját házzal.
2010. nov. 22. 11:51
5/19 anonim válasza:
Eddig két gyermekünk van, akiket soha semmilyen anyagi jólétre nem cserélnék.
Ha azt néztük volna a férjemmel, hogy megvan-e az "anyagi biztonságunk", most NULLA gyerekünk lenne...
2010. nov. 22. 11:53
6/19 anonim válasza:
Mi vállaltunk gyereket lakáshitel mellett, és egyáltalán nem bántuk meg. Nem könnyű, de megoldható. Utolsóval vitatkoznék, diplomás vagyok, de ennek ellenére én sem keresem magam agyonra. Nincs arányban a keresetem a tudásommal. Persze, nem a gyedre értem, hanem a tényleges munkára.
2010. nov. 22. 11:55
7/19 anonim válasza:
azért 60 ezerből ha kifizeted az albérletet, ami itt a környéken 40 ezer, akkor a maradék 20 ezerből már a fűtésre sem futja. kettőnk keresete 100 ezer, érettségink van, egyszerűen nincs más munka, reggeltől estig dolgozunk így is. 100 -ból lemegy a 40 ezer albérlet, 25 ezer fűtés, villany-gáz-víz 20 ezer, ez mind átalány, marad 15 ezer forintunk enni, "létezni". Akkor kérdem én, egy gyereket miből etessünk, ruházzunk? Ne mondja nekem senki, hogy elnézné, hogy a gyerekének nem tud megadni alapvető szükségleteket. És mi nem az az ivós, cigizős, bulizós család vagyunk....
2010. nov. 22. 12:00
8/19 anonim válasza:
Mi bevállaltuk..ötödéves vagyok az egyetemen, tehát keresetem nincs, csak a férjemnek, plusz a megtakarítások...nem akartunk addig várni, míg minden biztos lesz, mert egy idő után a nők ugye nem tudnak szülni...
2010. nov. 22. 12:03
9/19 anonim válasza:
Ha arra várna az ember, hogy mikor lesz olyan "gazdasági helyzet", tényleg kihalnánk. Ez nem ezen múlik szerintem... Szerintem anyáinknak sem volt sokkal könnyebb és nagyanyáinknak sem... Csak most a sok jót látva jobban érezzük hogy ez is, meg ez is hiányzik... Minden csak viszonyítás kérdése... Hasonlítsd az életszínvonalad mondjuk egy-egy Arab országéhoz és ne pl.Svájhoz.. Ez kicsit sarkos magyarázat, de tényleg ne sírjunk már állandóan!!!
2010. nov. 22. 12:52
10/19 anonim válasza:
a rezsidet ide kell fizetned abból a pénzből amit itt kapsz
mindenhez pénz kell, a gyerekhez is, ma már semmit sem kapsz ingyen
nyilván könnyebb annak, aki jól keres és a szülei is támogatják, szemben olyanokkal, akiknek nincs szülői támogatása és létminimumon élnek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!