Nem tudom elképzelni két gyerekkel?
Sziasztok!
Van egy 4 éves kislányom, most döntöttünk úgy, hogy készen állunk egy második gyermekre. Viszont akárhogy is próbálom elképzelni, egyszerűen nem látom magam előtt, hogy “négyen vagyunk” és ez megijeszt. Ez normális jelenség? Vagy nem állok még készen? Esetleg nekünk az “rendeltetett”, hogy hármasban legyünk?
Köszönöm a normális válaszokat!
10-es: A tesó résztől nem félek, ezért is nem tesót írtam, hiszen elsősorban gyermeket szeretnénk - magunknak, magunkért. A kislányom nagyon empatikus, és már most nagyon sokat beszélünk a tesóról. Ha kinő ruhákat, mindig mondja, hogy rakjuk el neki. A játékait is mindig mondja, hogy megosztja majd vele.
És nem csak mondja, hanem teszi is. 2 évvel ezelőtt született kis unokatesója, akit az első perctől imád, vigyázott rá és óvta, persze most már a rosszaság is együtt megy :)
Köszönöm a biztató szavaidat, bízom benne, hogy csak a szokatlanság érzése okozza ezt bennem.

Köszönöm!
Bennem többféle kérdés kavarog…
Egyszerűen ha a jövőbeli családunkra gondolok, akkor nem tudom elképzelni magunkat négyen vagy öten (három gyerek a terv, de úgy vagyunk vele, hogy ha a kettőt elégnek érezzük, akkor annyi).
A másik hasonló, mint amivel az eddigi válaszadók küzdöttek: tudok-e majd elég időt fordítani rájuk (egyelőre a kislányom a mindenem teljes mértékben, de nem “szeretem túl”), tudom-e majd egyformán szeretni őket, képes leszek-e megoldani a mindennapi dolgokat, amikor sokszor még egy gyerekkel is képes vagyok sík ideg lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!