Megmagyaráztam a páromnak miért nem tudom elképzelni hogy kimenjek hozzá külföldre gyerekkel. Erre nem érti hogy miért bonyolítom túl. Ki látja jól?
párom jelenleg nem dolgozik, szüleinél él, azt mondja költözzünk oda,jönne értünk, szülei, testvérei segítenek(létfontosságú dolgokat pl lakhatásért nem kérnek semmit, kaja van) amíg nekem is lesz munkám és élünk mint hal a vízben. én meg felsoroltam milyen problémák vannak.
- a szülei falun élnek ahol csak iskolabusz jár, de ugye nekem ha lenne munkám akár közeli helyen pl a tavaszi szünetben is, nem tudnék egyszerűen munkába járni, mert hiába is adnának autót is, vezetni nem tudok biztonsággal és hiába gyakorolta velem 300 km-eken keresztül; és senki nem fog engem hurcolni még maga a párom sem, mert erre már volt példa!)
-a gyerek nem ismeri az idegennyelvű rokonokat, én sem annyira, hogy megtudnék bennük bízni hogy rájuk hagynám a gyereket munkaidőben, biztonságosabbnak tartok egy bölcsit, de oda nem lett beíratva és gondolom ott sem fogják máról holnapra bevenni, ha egyáltalán a falujukban van bölcsi..
-nem csupán ételre és lakhatásra van szükség, mi van ha ne adj isten beteg lenne, vagy ugye az oltásokról nem is beszélve azt sem tudom azzal oltják e őket mint itthon, és az egy dolog hogy simán beszélem a nyelvet de azért orvosnál,vagy bölcsiben szülőin valóban perfekt érteni kellene, és tuti nem fognak jönni a rokonai tolmácsolgatni
-jeleztem inkább jobb lenne a munkahely közelében lakni de ugye nem tudok egy albit megelőlegezni legalább míg egy éves szerződés nincs a kezemben.
- nulla forinttal nem akarok el sem indulni, de az itthoni albérletet sem fogom a bizonytalanra feladni, tehát a bejövőből(gyed)fenntartanom kell, azt nem vihetem ki tőkének, vagy vésztartaléknak sem.
-munkába állás eőtt el kellene intéznem, hogy tisztalappal induljak, egyik betegbiztosító legutóbb 3-4000 eur-t akar tőlem jogtalanul, adók nincsenek bevallva, könyvelőnek tartozom, de még lezáratlan rendőrségi ügyem is van, tehát megérkezve kezdhetem ezekkel, a párom nem segítőkész ilyen szempontból mert úgy van vele ezek rám tartoznak és azért nem ártana valaki aki velem jön, akivel megbeszélhetném mit s hogy, mert kint nincs gyk...:D, de szóval egy családi ptólékos törvényt sem olvasna nekem el..azt is magyaroktól tudom hogy évi 8000 Eur alatt adóvisszatérítés jár
(ez utóbbi bekezdést már fel sem hoztam témába amúgy)
a többit mot elfelejtettem
erre mit kapok tőle válaszként?
Ha esz munkája segíteni fog pénzzel, értünk, a mi közös jövőnkért, a mi szép boldog életünkért és úgy lesz, higyjek neki, egyszerűen így. "Te mindig mondod hogy ez nem olyan egyszerű, de ezt én nem értem, mi ebben a nehéz. én azt gondolom ez így menni fog(a szüleivel)ez nem könnyű és egyszerű?nem is olyan nehéz és rossz ahogy te képzeled én erős vagyok, ahogy te is, talán én máshogy gondolkodom, de mindenképpen tudnod kell, segíteni akarok neked és gyermekünknek, a mi szerelmünkért."
és még magyarázott a pozitív gondolodásról, hogy nem a rosszat kell keresni, hanem a lehetőségeket.
(jah még vagy 10 évvel ezelőtt szajkóztam az exemnek veszekedések közben, hogy aki nem szeret az a végét nézi, hogy nem megy, aki szeret viszont a megoldásokat keresi, erre mit ad isten majdhogynem ezt kapom ma a páromtól,a saját elveim..)
a lényeg a történetben hogy egyedül már rég ugrottam volna, de most egy gyermek, egy ember biztonsága van az én kezemben.
A párod felelőtlen és önző. Nincs munkája és ahogy írod, nem is különösebben segítőkész. Hát persze, hogy tök egyszerű ez az egész: NEKI! Ő semmit nem ad fel, csak ül a SAJÁT szülei nyakán, és várja, hogy mindent feladva kimenj, és tedd a dolgod. Még ha ő nem is.
Jó nagy hiba lenne ebbe belevágni. Ne tedd.
én menekulnék ettol a "pártol"..kéne a francnak egy ilyen kolonc..a hulye otleteivel..ugy gondolkodik, mint egy 5 éves.
miért vagy te ezzel az emberrel?? mitol o a te párod??
A kérdésem az, hogy ti eltetek előtte egyutt mint egy család? Vagy csak egy kapcsolat volt, amiből lett egy gyerek, es a párod ( ha jol vettem ki külföldi?) visszament a szüleihez, es elhívna teged egy idegen helyre hogy kezdjetek el egyutt élni. (?) ha ez igy van, en sem mernek menni. Olyan emberrel, akiről azt sem tudom milyen a közös élet, ráadásul a rokonaival a nyakán.
Amiket írtál indokokat a nagy része tenyleg csak kifogás, mert ha segítőkészek a szülei, akkor minden megoldható, a bölcsőde, a gyerekfelügyelet, az orvos, egy helyinek ez nem jelent olyan nagy problémát elintézni. Te inkább csak félsz az idegentol, idegen országtól egy olyan ember mellett, akit egyaltalan nem is ismersz.
De egyaltalan miert ment ki a párod külföldre, miert hagyott itthon titeket, vagy miert vagytok most külon?
nem ő ment ki, én jöttem haza
nem mertem bevállalni kint a szülést, utána meg újszülöttet kivinni, most meg ez..
ő meg nem akar itt élni mert nyelvet sem tud, az ország sem tetszik neki gazdaságilag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!