Az ülőfürdő tényleg vetélést okozhat?
Figyelt kérdés
Most olvastam. erről nem is hallottam. nagyon szeretnék babát. miért nem jó? és mikor okozhat vetélést? mennyi idős terhesen? vagy.... huh lécci tényleg érdekelne a dolog...és minden ami káros abban az időszakban.:(2008. jan. 10. 18:29
1/6 anonim válasza:
A fürdő azért káros, mert nagyobb a fertőzésveszély. Vetélést pedig a túl forró fürdő okozhat. Én mióta tudom, hogy babát várok, áttértem a zuhanyra. egyébként szerintem ez az első trimeszterben veszélyes.
2/6 anonim válasza:
A bacikra ki hogy érzékeny, de a saját fürdőkádad csak takarítod rendesen...
A forró víz vizsont vérbőséget okoz, és az vetélést. Tehát a terhesség egésze alatt kerülendő a forró vízez fürdő.
Zuhanyozni lehet langyos vízben.
3/6 anonim válasza:
Szia!Asszem én voltam az egyik,aki erről írt választ,ha csak tényleg nem az enyémet olvastad pont.Előttem szóloknak igaza van,bár talán a 12.-13.héttől már lehet nem túl forró fürdőt venni,nem hosszú idejig,de ennek persze az a feltétele,hogy minden rendben legyen addig,ha nem volt görcsölgetésed,vérzésed,akkor először kérdezd majd meg a dokid,ha aktuális lesz,és ha ő is azt mondja,hogy lehet,akkor tedd.Én azt mondom,hogy mivel nem tudhatod melyik hónapban jön össze a baba,ezért onnantól ahogy elkezdtek próbálkozni,csak zuhizz közepesen meleg vízzel,lehet kicsit tovább,de azért ezt sem órákig.Ilyen tél víz idején azért ez még belefér,a langyos víz túlzás(még megfázol),az nyáron jó.A másik a fertőzés veszély,de ha kitakarítod a kádat,a fertőtlenítő szer is káros lehet,tehát necces a dolog.Én maradok a zuhinál a 2 vetélésem után.Egy öreg(24 éves)róka
4/6 anonim válasza:
Hát én kilenc hónapig fürödtem, és nem volt semmi baj, azóta már 2 hónapos a fiam.
5/6 anonim válasza:
Én tusiztam baba előtt is,de néha jól esik belehenteredni egy kád vízbe,ellazít.Persze tudni kell a hőfokot.(Az beszéélik a 37 fok a határ, de szerintem úgyis érezni fogod.)Meg ha eddig nem kaptál el bacit a saját fürdőkádadtól,akkor ezután sem fogsz.De baba nagyon védve van odabent.
A tisztítószert én ki szoktam öblíteni alaposan a kádból,mert amúgy is érzékeny a bőröm.Meg fürdés előtt mindig kizuhanyoztatom a kádat.
6/6 A kérdező kommentje:
A hidegvizes zuhany is okozhat vetélést?
2008. jan. 29. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!