Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az ülőfürdő tényleg vetélést...

Az ülőfürdő tényleg vetélést okozhat?

Figyelt kérdés
Most olvastam. erről nem is hallottam. nagyon szeretnék babát. miért nem jó? és mikor okozhat vetélést? mennyi idős terhesen? vagy.... huh lécci tényleg érdekelne a dolog...és minden ami káros abban az időszakban.:(
2008. jan. 10. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fürdő azért káros, mert nagyobb a fertőzésveszély. Vetélést pedig a túl forró fürdő okozhat. Én mióta tudom, hogy babát várok, áttértem a zuhanyra. egyébként szerintem ez az első trimeszterben veszélyes.
2008. jan. 10. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A bacikra ki hogy érzékeny, de a saját fürdőkádad csak takarítod rendesen...

A forró víz vizsont vérbőséget okoz, és az vetélést. Tehát a terhesség egésze alatt kerülendő a forró vízez fürdő.

Zuhanyozni lehet langyos vízben.

2008. jan. 10. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Asszem én voltam az egyik,aki erről írt választ,ha csak tényleg nem az enyémet olvastad pont.Előttem szóloknak igaza van,bár talán a 12.-13.héttől már lehet nem túl forró fürdőt venni,nem hosszú idejig,de ennek persze az a feltétele,hogy minden rendben legyen addig,ha nem volt görcsölgetésed,vérzésed,akkor először kérdezd majd meg a dokid,ha aktuális lesz,és ha ő is azt mondja,hogy lehet,akkor tedd.Én azt mondom,hogy mivel nem tudhatod melyik hónapban jön össze a baba,ezért onnantól ahogy elkezdtek próbálkozni,csak zuhizz közepesen meleg vízzel,lehet kicsit tovább,de azért ezt sem órákig.Ilyen tél víz idején azért ez még belefér,a langyos víz túlzás(még megfázol),az nyáron jó.A másik a fertőzés veszély,de ha kitakarítod a kádat,a fertőtlenítő szer is káros lehet,tehát necces a dolog.Én maradok a zuhinál a 2 vetélésem után.Egy öreg(24 éves)róka
2008. jan. 10. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát én kilenc hónapig fürödtem, és nem volt semmi baj, azóta már 2 hónapos a fiam.
2008. jan. 10. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tusiztam baba előtt is,de néha jól esik belehenteredni egy kád vízbe,ellazít.Persze tudni kell a hőfokot.(Az beszéélik a 37 fok a határ, de szerintem úgyis érezni fogod.)Meg ha eddig nem kaptál el bacit a saját fürdőkádadtól,akkor ezután sem fogsz.De baba nagyon védve van odabent.

A tisztítószert én ki szoktam öblíteni alaposan a kádból,mert amúgy is érzékeny a bőröm.Meg fürdés előtt mindig kizuhanyoztatom a kádat.

2008. jan. 10. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:
A hidegvizes zuhany is okozhat vetélést?
2008. jan. 29. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!