Apuka pajzsmirigy problémája okozhat-e vetélést?
2 vetélésen vagyok túl, és kivizsgálás előtt állunk a férjemmel. Mindkét terhességem 6-7 hét között ment el, üres petezsákot állapítottak meg. A férjem Letrox-ot szed pajzsmirigy problémája miatt, de ezt csak most kezdte el. Valaki szerint ez is befolyásolhatja a baba egészséges indulását?
Előre is köszönök minden választ!
Nórababa
Minden gyógyszer befolyásolja az egészséget.
Ha nem tenné nem gyógy lenne a neve.
Kicsit gázul fogalmaztam meg a kérdést, szóval apa még nem szedte a gyógyit amikor készült a baba, úgyhogy akkor még kezeletlen pajzsmirigyes volt. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy az, hogyha apa kezeletlen pajzsmirigy beteg, akkor lehet-e rossz az ondója, ami miatt nem úgy örökíti a géneket, ahogy kell.
Egyébként nagyon köszönöm a válaszokat!
Nórababa
Megnéztem egy endodoki honlapját, a férfi nemzőképességét az agyalapi mirigy által termelt LH és FSH hormonok befolyásolják (gondolom akkor a pajzsmirigy hormonjai nem, mert akkor ott lett volna a felsorolásban). A pajzsmirigy alulműködésről írta még, hogy a szexuális kedvet negatívan befolyásolja férfiaknál. Nem írt arról, hogy a pm hormonszintek a nőben létrejövő terhesség kimenetelét befolyásolnák. Ennyit találtam! Azért ettől nincs kizárva, hogy a kisfickók kedvét befolyásolja, lehet fürgébbek lesznek most, hogy kezelve van.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!