Mit tanácsoltok, mit szedjek még?
Próbálkozunk már 4 hónapja a babával, de eddig még nem jött össze. Az utóbbi egy évben kb 25 kg-ot fogytam, rendszeresen sportolok, egészségesen eszem, de még van rajtam felesleg.
Amiket szedek:
-Femibion 0
-D vitamin
-Szelén
-Magnézium
-B6 vitamin
-C vitamin
-Maca gyökér tabletta
Ajánlanátok ezek mellé még valamit? Vagy csak türelmet kellene többet "szednem"?
Előre is köszönöm a tanácsokat! :)
Nézettél hormon panelt? E nélkül csak felesleges lövöldözés van.
Ha szeretnél babát inkább vizsgáltasátok ki magatokat akkor nem vesztetek időt, mert ha minden rendben csak várni kell a babára összejöhet a vizsgálatok alatt természetesen is. Ha pedig gond van hamarabb lehet kezelni. A meddőségi dokim szerint a vitaminok jók, fe nem attól nem fog teherbeesni senki
Mindig a saját tapasztalatomat tudom írni.. 5 évig mindent is próbáltunk, fiatalok voltunk, ej ráérünk dokihoz menni, jön amikor szeretne. Volt ami borította a ciklusomat, tehát nem jó ám mindent is szedni.
Terhes lettem, és el is vetéltem. Utána derült ki, hogy pajzsmirigy és IR gondom van. Addig ugye nem is sürgettük a dokizást.
Másfél év volt, mire olyan állapotba kerültem, hogy jött a siker.
Tehát majdnem 7 év, mert elszórakoztuk az időt.
Ha nem jön a baba az nem a vitaminokon fog múlni. Azt mondják 1 év után legyen lek vizsgálatok... de nem mindenki lelke viseli jól az állandó sikertelenséget. Én nagyon támogatom a babatervezés előtti kivizsgálásokat, mert lehet apró gond, de az is még hónapok, mire helyrejön. Gyakorlatilag 2 vérvétel és kiderülhet bármi, a leggyakoribb gátló tényezők, pcos, IR, pajzsmirigy gond. A legtöbbször nincs is feltűnő tünete, és a babára várva derül csak ki.
Érdemes megfontolni, meddig képes várni valaki.
Ugyan, most te írtad, hogy mentek vizsgálatra, nagyon helyes.
Amit érdemes szedni, folsav/folát, D vitamin, E vitamin. Más alapvetően nem szükséges. Nyilván lehet a babatervezéshez alkalmas multivitamint is, de azt is tudni kell, hogy azért nem mindenből jó, ha pluszba szedsz a multivitamin mellé. Túltolni sem szabad mindent.
Sok sikert nektek, és hidd el a vizsgálattal közelebb kerültök a babához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!