Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe tud esni, ha nem...

Teherbe tud esni, ha nem menstruál? Vagy ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel van egy laza barátság extrákkal viszonyom. 22 éves. A legutóbb említette, hogy amúgy nem muszáj gumit húznom, mert amúgy hét és fél éve nem menstruál. Kérdeztem, hogy miért, de azt mondta, hogy hát, neki 14 évesen megjött először, fél évre rá másodjára, azóta soha, egyszer gimiben suliorvos elküldte valami pajzsmirigy vizsgálatra kilencedik elején, ott minden oké volt, azóta meg nem foglalkozott a témával, nem ment több vizsgálatra, őt ez nem zavarja.

Ez nekem nagyon bizarr.

Mindenesetre, tegyük fel, hogy igazat mond. Ha így valaki nem védekezik, az teherbe tud esni? Ha igen, akkor hogy veszi észre, hogy terhes? Vagy ilyenkor mi van?

jan. 18. 23:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
51%

Én nem ítélném el ennyire a lányt a kivizsgálás hiánya miatt.

Hasonlóan voltam én is fiatalként: nekem sem állt be soha. Ugyan néha volt, nem így teljesen nulla, mint a kérdésben, de volt, hogy félév után, volt, hogy egy év után, néha "beállt", és 3-4 havonta volt valami.

Kamaszként nem ez a legfontosabb. Kamaszként ciki a nőgyógyász, kellemetlen az intim téma, én leginkább csak örültem neki, hogy egyel kevesebb probléma (és utáltam, hogy mindig a legrosszabbkor jött meg mégis).

Bőven egyetemista voltam, mikor már úgy éreztem, hogy csak kéne ezzel kezdeni valamit, és akkor mentem igazán komolyan utána, mikor valóban tartós párkapcsolatom lett. 24 éves korom körül, mert akkor már téma volt a (másféle) fogamzásgátlás, későbbi gyerekvállalás is.

Szóval emiatt a része miatt én nem ítélném el a lányt.

Ezzel együtt az már problémás, hogy kivizsgálás nélkül rámondja, hogy á, úgyse lehet terhes (én mondjuk az átlagnál sokkal jobban rettegtem egy elszakadt gumi esetén, tudva, hogy nem lenne tünet, amíg késő nem lesz), és az is, hogy teljes természetességgel fekszik le bárkivel védekezés nélkül. Mert ha a kérdezőnek ilyen lazán felajánlja, akkor nyilván másnak is. És ez már jelenthet gondot.

Kérdező, jó, hogy észnél vagy! Maradj is ilyen! :)

jan. 19. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!