Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Menstruáció utáni első nap is...

Menstruáció utáni első nap is teherbe lehet esni?

Figyelt kérdés
okt. 26. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha mondjuk 7 napig tart a mensid, akkor 8. Ciklusnap a mensi utáni első nap. 22-24 napos ciklus esetén pont teherbe lehet esni, de ha pl 2-3nappal később van ovu és bírja a spermium is, akkor 23-27 napos ciklus esetén is pont jók az esélyek teherbe esni.

És mivel senki sem lát a jövőbe, ha 40 napos ciklusaid vannak, akkor is előfordulhat, hogy most rövid ciklusod lenne és így ugye az ovu is korábbra esne....

Ha védekezés céljából érdekel, akkor ez nem védekezés, ha babát szeretnél akkor pedig nem a legideálisabb. A lényeg, hogy van esély babára, nem is olyan kevés.

okt. 26. 12:24
 2/7 A kérdező kommentje:

7 napig tart, teherbeesés a cél, ami előző hónapban sajnos nem sikerült.

Most próbálunk minden nap együtt lenni a férjemmel, de foglalkoztat a gondolat, hogy hátha így is sikerülhet.

okt. 26. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első tökéletesen leírta.

Legyetek együtt a férjeddel minden nap, ha van hozzá kedvetek, de minimim minden másnap, akkor biztosan nem fogtok lemaradni az ovulációról.

Egy nőnek 20-25% esélye van teherbeesni egy ciklusban, ha eltaláljátok az ovulációt, a termékeny napokat.

Csakhogy ez a termékeny ablak 3-5 napig tart, nem olyan hosszú, nem mindenkinek könnyű eltalálni (utazik a férj stb). Ezért érdemes 1-2 naponta együtt lenni, ha tudtok, és ha nem követed az ovulációdat.

Egy 1 alatt pedig 80% az esély a teherbeesésre (ha 35 év alatti vagy).

Követed valahogyan az ovulációdat? Ovulációs teszt, hőmérőzés, bármi?

Hány naposak általában a ciklusaid, 27-30? Most mondtam egy példát.

Legyetek együtt 2 naponta minimum, azzal nem lőhettek mellé, azzal minden hónapban adtok 20-25% esélyt.

okt. 26. 12:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Kb 30 napos, de pontosan nem tudom.

Az ovum elvileg november 5-én lesz. Általában szoktam érezni, illetve látom is, hogy nagyon sűrű “takonyszerű” folyásom van akkor.

okt. 26. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha 5-én lesz kb ovud, akkor mostani együttlétből nem lesz baba. Legyetek együtt kétnaponta.
okt. 26. 14:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha 30 naposak a ciklusaid, akkor valószínűleg 14-18 nap között valahol lehet általában az ovulációd. Általában, de nem biztos, ez fontos. Bármikor lehet előbb ovulációd, azaz bármikor lehet egy éppen rövidebb ciklusod.

A legbiztosabb, ha a legrövidebb ciklusodból kivonsz 16+5 napot, azaz 21 napot, és onnantól 1-2 naponta együtt vagytok a férjeddel. Azért 16 nap, mert a leghosszabb luteális szakasz 16 napos, és azért még 4-5 nap, mert a spermiumok maximum 5 napig életképesek.

A luteális szakasz az ovuláció utáni napok száma. Átlag 12-16 napos. De egy nőnek fix. Például neked 15 napos, +-1 nap, akkor neked sosem lesz 12 vagy 13 napos. Neked akkor mindig 15 nap, néha 14, néha 16.

(A +-1 nap oka, hogy reggel vagy este reped a tüsző és szabadul ki a petesejt.)

Például 27-30 naposak a ciklusaid. Ez teljesen egészséges hossz és eltérés.

Akkor a 27 nap a legrövidebb ciklusod. 27-21=6. nap, azaz a 6. ciklusnaptól érdemes együtt lenni, minimum 2 naponta. Ez nem azt jelenti, hogy 6. ciklusnapon van ovulációd, vagy hogy tuti teherbe is esel így! Hanem azt jelenti, hogy megadjátok az esélyt, hogy mindenképpen elkapjátok az ovulációt, akár a 13. ciklusnapon lesz, akár a 18. napon.

Ha nem követed az ovulációdat, és nem tudod hány napos a luteálisod, akkor legrövidebb ciklus -21 nap, és onnantól minimum 2 naponta együttlét. Így elkaphatjátok az ovulációt, a teherbeesésre 20-25% az esély egy ciklusban, 1 év alatt 80% (ha 35 év alatt vagy és egészséges).

Ha applikációt nézel, aszerint november 5-e az ovulációd, az nagyon, nagyon mellé tud lőni. Az csak statisztikákból tippel, nem tudja, hogy neked hány napos a luteálisod. Nem szabad benne megbízni.

okt. 26. 23:36
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Éppen menses alatt lettem állapotos, soha másképpen nem jött össze!!!!!
okt. 31. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!