Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe tud esni, ha nem...

Teherbe tud esni, ha nem menstruál? Vagy ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel van egy laza barátság extrákkal viszonyom. 22 éves. A legutóbb említette, hogy amúgy nem muszáj gumit húznom, mert amúgy hét és fél éve nem menstruál. Kérdeztem, hogy miért, de azt mondta, hogy hát, neki 14 évesen megjött először, fél évre rá másodjára, azóta soha, egyszer gimiben suliorvos elküldte valami pajzsmirigy vizsgálatra kilencedik elején, ott minden oké volt, azóta meg nem foglalkozott a témával, nem ment több vizsgálatra, őt ez nem zavarja.

Ez nekem nagyon bizarr.

Mindenesetre, tegyük fel, hogy igazat mond. Ha így valaki nem védekezik, az teherbe tud esni? Ha igen, akkor hogy veszi észre, hogy terhes? Vagy ilyenkor mi van?

jan. 18. 23:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha 7,5 éve nem menstruál, akkor nincs ovuláció tehát nem termékeny.
jan. 18. 23:26
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
De hogy bizonyítja be ezt neked?
jan. 18. 23:35
 3/11 A kérdező kommentje:

#2 Sehogy, de lényegtelen, mert eszemben sincs gumi nélkül szexelni vele ettől függetlenül.

Mondjuk feltételezem, hogy nem kamu, nincs olyan élethelyzetben, hogy gyereket akarjon, pláne így.

jan. 18. 23:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem bíznék meg ilyen bemondás alapon ebben. Nagyon sok "de azt hittem, hogy meddő vagyok, hoppá ezekszerint mégsem" sztorit olvastam.

Nehezen hihető, hogy soha sehol nem jött ez elő a későbbiekben. Nőgyógyászati vizsgálatra se jár? Nekem ez a hozzáállás se sok jót sejtet, ha ennyire nem érdekli, hogy amúgy milyen gond lehet vele. Ki tudja milyen nemi betegségei vannak, ha amúgy nem szokott mással se gumit vetetni, merthát nem esik teherbe úgyse...

Azt javaslom, hogy ha nem akarod teherbe ejteni, akkor védekezz, mert ha teherbe esik onnantól kikerül a kezedből az irányítás...most tudsz tenni ellene még.

jan. 18. 23:51
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Anyámnak is azt mondta az orvos, hogy nem lehet gyereke...
jan. 19. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Amíg van méhe és petefészke, addig igen, minden nő teherbe tud. Miért? Mert a peteérés mindig megelőzi a menstruációt.

Azaz nem tudhatja hogy egyszer csak nem indul e be a szervezete, mert annak nem lesz jele, csak utólag, hogy megjött (már ha nem esik épp teherbe).

De ahogy a többiek írták, ez több szempontból problémás.

Ha ennyire tojik az egészségére, ki tudja milyen egyéb baja van.

Védekezés nélküli szextől ezer nemi betegaéget is hordozhat.

jan. 19. 00:11
 7/11 anonim ***** válasza:
10%
Mutasson orvosi papírt róla, hogy nem lehet terhes és már csinálhatod is gumi nélkül.
jan. 19. 00:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg ha valaki nem menstruál akkor peteerese sincs, szóval nem eshet teherbe.

Gyakorlatilag én nem kockaztatnek a helyedben hogy valami csoda folytán februárban épp lesz neki.

Mivel nem vizsgáltatta ki magát ezért nem lehet ő se száz százalékig biztos abban hogy teljesen termeketlen.

Nekem is van ilyen ismerősöm aki szinte soha nem menstruált, aztán a fogamzásgátló mellett igen, de az ugye nem igazi menstruáció, ott nincs peteeres, az csak megvonasos vérzés. Aztán abbahagyta a gyógyszert, mert gyereket akartak. Elsőre osszejott nekik. Aztán azóta nem szed gyógyszert és továbbra sem menstruál. De ő se megy utána hogy mi baja.

Szóval látott már ilyet a világ, ne kockaztass.

jan. 19. 07:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én amondó vagyok, hogy az védekezzen, aki nem akar gyereket és a lány helyében amúgy sem bíznék ebben.

Még csak orvosi vizsgálatra sem ment el, hogy meddő vagy mi a gond a nemi szerveivel, de ha még az is lenne, hány és hány olyan eset van, hogy mégis megfogant, pedig az orvos ezt és azt mondta. Neki még orvos se mondott semmit.

jan. 19. 07:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már mindent is leírtak.

A teherbe eséshez nem mensi kell, hanem ovuláció. Hacsak nem lát a jövőbe, nem tudhatja, hogy most pont lesz neki.

Tehát teherbe eshet.

Az meg, hogy milyen ember ő, azt ezzel el is árulta magáról. Kapcsolatra alkalmatlan, saját magával sem foglalkozik. Az hogy valami kényelmes, még nem egészséges.

A védekezés meg nem csak terhesség miatt fontos, hanem a betegségek elkerülése miatt is.

Írtad, hogy nem feküdnél le vele gumi nélkül, ezt nagyon jól teszed, bár azt sem érdemli meg, hogy hozzányúlj... jell neked egy ilyen bolond leány?

jan. 19. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!