Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 35 év felett tényleg annyival...

35 év felett tényleg annyival nehezebb teherbe esni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy igen. Pontos ciklusaim vannak, elvileg nincs hormonális problémám se. 38 vagyok egyébként, párom pedig 40. Tudom hogy ezt így senki nem fogja tudni megmondani, de ha minden adott, akkor ebben a korban is pár hónap alatt sikerülnie kellene?
jan. 18. 08:18
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
80%
A lányom 35 évesen meg ilyen idösen (38) esett teherbe az elsö próbálkozós hónapban, két gyereke van. Semmiféle nehézsége nem volt, nem számoltak, nem méregettek semmit, csak nem védekeztek
jan. 18. 08:28
 2/29 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy osszejon par honap alatt, de azert nehezebb mar 35 felett.

Es ez azert van, mert minden no egy adott szamu petesejttel szuletik, ami idovel csokken, raadasul hormonalis valtozas is bekovetkezhet ilyenkor mar, csokken az osztrogen es a progeszteron.

Azt szoktak mondani, hogy ilyenkor 6 honap probalkozas utan azert erdemes orvoshoz fordulni. De ez nem azt jelenti, hogy ne johetne ossze termeszetes uton.

jan. 18. 08:33
 3/29 anonim ***** válasza:
22%

A nök 1-2 MILLIÓ petesejttel születnek, a csökkenés nem jelentös, 20 év alatt kb 250 "fogy el", szóval ez nem számít.

35 év körül még semmiféle hormonális csökkenés nincs egészséges nö esetében, az inkább 45-50 év között szokásos.

jan. 18. 08:40
 4/29 anonim ***** válasza:
68%

A statisztikaval nem tudom hogy lehet vitatkozni, de kinek mi. 🤣

Tetszik nem tetszik, nehezitett a teherbeeses, akkor sem olyan mar, mint mondjuk 25 evesen. Ez van.

De nem azt jelenti, hogy ne lenne ra esely, boven van.

jan. 18. 08:44
 5/29 anonim ***** válasza:
71%

Azt en nem emlitettem,de ha elolvasol csak egy cikket is a temaban, mindenhol le van irva, hogy a petesejtek minosege is megvaltozik.

Hiaba van neked x millio,ha megtermekenyulesre ebbol sok nem is alkalmas.

Ezek is szamitanak.

jan. 18. 08:47
 6/29 anonim ***** válasza:
73%

Nem annyival, az idő múlásával ÁLTALÁBAN egyre nehezebb. Tesóm 36 évesen elsőre teherbe esett. Akkor fiatalon nulladikra esett volna?🤣

Én fiatalon csak megszakítással védekeztem, nem lett gyerekem. 41évesen halmozottan "hátrányos helyzettel" ötödikre estem teherbe, de sajnos vetélés lett. 42 évesen pont ugyanígy, őt most etetem.

jan. 18. 08:50
 7/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem feltétlenül, azért 35 éves még nem olyan öreg. És az egészségügyi állapottól is függ. Hiába 20 éves vki, ha sok problémája van és emiatt nem tud teherbe esni. Én 36 évesen szültem a második gyermekemet és pár hónap alatt lettem terhes. A testvérem 40 évesen lett terhes gyakorlatilag elsőre.
jan. 18. 08:53
 8/29 anonim ***** válasza:
91%
Én 38 évesen, fogamzásgátló abbahagyása után az első hónapban teherbe estem. Teljesen problémamentes, mondhatni könnyű terhességem van. A napokban fog megszületni a kisfiunk.
jan. 18. 08:54
 9/29 anonim ***** válasza:
69%

Most lehet itt ezzel dobalozni, hogy ki mennyi ido alatt esett teherbe, de ez nem szamit. Attol statisztika a statisztika, mert benne van az is, aki elsore esik teherbe, de az is, aki 2 ev alatt.

En 24 evesen 1 ev alatt estem teherbe, 34 evesen meg a 2. honapban. Most dobalozhatnek ezzel, hogy az en peldam alapjan akkor idovel konnyebb, de attol meg ez nincs igy.

Mindegy, hiaba. 🙄😂

jan. 18. 08:55
 10/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tök örültem, hogy elkezdtünk próbálkozni (2. gyerek lenne, elsőt 30 évesen szültem, akkor is kellett ugyan pár hónap hozzá), de a statisztikákat olvasva ráparáztam és csalódott vagyok. Sajnálom hogy elmentek az évek, eddig vártunk a "tökéletes" pillanatra. És félek attól, hogy nem is jön össze már a kor miatt.
jan. 18. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!