35 év felett tényleg annyival nehezebb teherbe esni?

Lehet, hogy osszejon par honap alatt, de azert nehezebb mar 35 felett.
Es ez azert van, mert minden no egy adott szamu petesejttel szuletik, ami idovel csokken, raadasul hormonalis valtozas is bekovetkezhet ilyenkor mar, csokken az osztrogen es a progeszteron.
Azt szoktak mondani, hogy ilyenkor 6 honap probalkozas utan azert erdemes orvoshoz fordulni. De ez nem azt jelenti, hogy ne johetne ossze termeszetes uton.

A nök 1-2 MILLIÓ petesejttel születnek, a csökkenés nem jelentös, 20 év alatt kb 250 "fogy el", szóval ez nem számít.
35 év körül még semmiféle hormonális csökkenés nincs egészséges nö esetében, az inkább 45-50 év között szokásos.

A statisztikaval nem tudom hogy lehet vitatkozni, de kinek mi. 🤣
Tetszik nem tetszik, nehezitett a teherbeeses, akkor sem olyan mar, mint mondjuk 25 evesen. Ez van.
De nem azt jelenti, hogy ne lenne ra esely, boven van.

Azt en nem emlitettem,de ha elolvasol csak egy cikket is a temaban, mindenhol le van irva, hogy a petesejtek minosege is megvaltozik.
Hiaba van neked x millio,ha megtermekenyulesre ebbol sok nem is alkalmas.
Ezek is szamitanak.

Nem annyival, az idő múlásával ÁLTALÁBAN egyre nehezebb. Tesóm 36 évesen elsőre teherbe esett. Akkor fiatalon nulladikra esett volna?🤣
Én fiatalon csak megszakítással védekeztem, nem lett gyerekem. 41évesen halmozottan "hátrányos helyzettel" ötödikre estem teherbe, de sajnos vetélés lett. 42 évesen pont ugyanígy, őt most etetem.

Most lehet itt ezzel dobalozni, hogy ki mennyi ido alatt esett teherbe, de ez nem szamit. Attol statisztika a statisztika, mert benne van az is, aki elsore esik teherbe, de az is, aki 2 ev alatt.
En 24 evesen 1 ev alatt estem teherbe, 34 evesen meg a 2. honapban. Most dobalozhatnek ezzel, hogy az en peldam alapjan akkor idovel konnyebb, de attol meg ez nincs igy.
Mindegy, hiaba. 🙄😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!