35 év felett vállalnál gyereket vagy túlságosan aggódnál a kockázatok miatt?
Van kockázat, csak nem mindegy mekkora. ;)
Egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk 500-ból egy gyerek lesz pl. Down-szindrómás vagy minden nyolcvanadik. Ennyire durva különbségek vannak.
43 évesen szültem a negyediket. Persze, több a kockázat, de a szűrővizsgálatokkal ezek jó része kivédhető. Elmentem cvs-re is, nem akartunk beteg babát.
Igen, nem könnyű a terhesség ilyenkor, volt nálam is cukorbetegség, magasabb vérnyomás.
De van egy egészséges, édes, boldog egyéves fiam, a család szeme fénye.
Csak a korod, a kockázatok ne tántorítsanak el.
Nem semmi képpen. Van is itthon vita belőle.
De nem szeretném a gyerekem tönkre tenni ezzel.
Már nagyon unalmas az,hogy ez tönkreteszi a gyerek életét. Ugyan már.Egy gyerek ajándék. A mai világban mindenki később vállal. Van aki a karrier miatt, van aki az egzisztencia miatt. Én 32 vagyok és májusban szülők.Első baba. Utána hamarosan jöhet a következő is. Lehet 35 előtt még meg lesz. Lehet nem.A down miatt pedig inkább 40 felett szoktak jobban aggódni. És csak az esély nagyobb rá. De egy 20-30 évesnek is lehet down-os a baba.
Amúgy meg azokkal mi van akik később találják meg a párjukat? Szüljenek 20 évesen egy senkitől csak,hogy biztos egészséges legyen? Garancia így is.
És azokkal akik régóta próbálkoznak? Betegség stb. Ha elérik a 35-öt fejezzèk be a próbálkozást?
Aki öregnek érzi magát ennyi idősen ne szüljön.Ezt mindenkinek szíve joga eldönteni.
mivel teszed tönkre?
28 vagyok, nem is tervezek gyereket, de ha terveztem volna, se szültem volna még
akit ismerek és 30 alatt szült, ott vagy a pasinak volt pénze, lakása, odaszült, vagy hazamentek és a gyerekszobájába szült... egy kettő van, aki albiba, vagy sajátba szült.
azzal nem teszi tönkre?
36 evesen szultem az elsot,39 evesen szulom a masodikat.
Nem aggodtam a kockazatok miatt, de ani szukseges vizsgalat volt az elvegeztettem.
Nem azert szultem ilyen “keson”, mert karrierista meg mit tudom en mi lennek...
sajnos nem sikerult hamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!