Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez most beágyazódás lehet?

Ez most beágyazódás lehet?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szedek...viszont 2 napot véletlenül kihagytam. Teljesen elfelejtettem...bulizni voltunk,pedig a táskámba tettem direkt. (Nem kérek leosztást,hogy f-a-sz vagyok)

Mindkét nap szexeltünk a párommal. Belém élvezett. Nem egyszer...

Ez kb 10 napja volt. 4 nap múlva lesz szünet a gyógyszerembe.

Tegnap is furán éreztem magam, ma meg mégjobban. Eddig eszembe se jutott, hogy az úgy egyszerre történt, hogy kimaradt és szexeltünk. Szurkál a hasamalja mint amikor megakar jönni. Kicsit intenzívebben. Émelygősen rosszul vagyok és hőhullámaim vannak.

Terhes lehetek?

Nem okoz problémát a baba, bár tervezetten szerettük volna. Folytassam avval a 4 szemmel a hónapot? Tesztet kedden/szerdán érdemes csináljak,hogy az eredmény biztos legyen?

dec. 29. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kellene, hogy megjöjjön?
dec. 29. 20:16
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Avval 🤣

Szóval beszedtél a 21ből kb 6-7 szemet. Kihagytál 2t. Utána beszedtél még 10 szemet és most abbahagynád a maradék 4et. Huhh......

Simán lehetsz amúgy terhes.

dec. 29. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy tesztet. Az a biztos.
dec. 29. 20:32
 4/12 anonim ***** válasza:
16%
A levél közepén (második héten, 8-14. nap között) több kihagyott tabletta esetén sem jön létre terhesség. A szünethez közeli első és harmadik hét az, ami ilyen szempontból sokkal gázabb, ott egy szem kihagyása is okozhat gondot. Persze ennek ellenére ha nem jön meg a szünetben a megvonásos vérzés, akkor csinálj tesztet.
dec. 29. 20:41
 5/12 A kérdező kommentje:

4-5 nap múlva kellene megjöjjön. Szóval még majdnem korai a "pánik".

#2...lehet,hogy huuh, de komolyan annyira nem vagyok tájékozott minden eshetőségről. Elszúrtam és kérdeztem mert nem tudok valamit. Lehet,hogy huuh amit kérdeztem, de nem akarnék ártani feleslegesen a magzatnak. Egyáltalán egészséges lenne, így a fogamzásgátlóval? És lehet ez is hülye kérdés...de komoly.

dec. 29. 22:16
 6/12 anonim ***** válasza:

A gyógyszer betegtájékoztatója elmondja melyek a rizikósabb hetek és azt is mit csinálj ilyen esetben :)

Mármint a kihagyott szemekkel….és igen vedd be a maradékot…

tegnapelőtt 07:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem hiszem h az vagy, de fejezd be a gyógyszert ha nem tudod normálisan szedni.
tegnapelőtt 10:10
 8/12 A kérdező kommentje:

A betegtájékoztatón nem találok ilyen információt,hogy melyik a rizikós hét...

Tudom szedni, most a bulik miatt maradt el. De szerintem ha a szívére teszi a kezét mindenki beláthatja,hogy volt,hogy elfelejtette bevenni.

tegnapelőtt 11:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Betegtajekoztato:

“Ha 12 óránál rövidebb időt késett a készítmény bevételével

A fogamzásgátló hatás még megbízható, ha azonnal beveszi a kimaradt tablettát, amint az eszébe jut, a következő tablettát pedig a megszokott időpontban veszi be. Ez két tabletta bevételét is jelentheti ugyanazon a napon.

Ha 12 óránál hosszabb idő telt el az utolsó tabletta bevétele óta

Ha 12 óránál hosszabb idő telt el a legutóbbi esedékes tabletta bevételének tervezett időpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. Különösen nagy a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat.

Ebben az esetben a következő útmutatások szerint kell eljárnia.

Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni

Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni, kérje ki kezelőorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás.

Ha az első héten felejtett el bevenni egy tablettát

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti, és a következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő, barrierelvű fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, például óvszert. Ha a mulasztás előtti héten nemi együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.

Ha a második héten felejtett el bevenni egy tablettát

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti, és a következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelőző 7 napos időszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmazni.

Ha a harmadik héten felejtett el bevenni egy tablettát

Ha pontosan szedte a készítményt a megelőző 7 napos időszakban és az alábbi két lehetőség valamelyikét követi, nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaznia.

1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egyidejű bevételét jelenti. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett haladéktalanul kezdje el a következő csomag szedését. Valószínűleg valódi megvonásos vérzése csak a második csomag szedésének a végén várható, de időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés előfordulhat.

2. A másik lehetőség az, hogy nem folytatja tovább a már megkezdett csomagot, hanem (a kimaradt filmtabletta napját is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet tart, majd új csomagot megkezdve folytatja a készítmény szedését. Ha az új csomag szedését a már megszokott napon kívánja elkezdeni, akkor 7 napnál rövidebb gyógyszermentes időszakot is tarthat.

Ha többször is elfelejtette bevenni a tablettát, és az első szabályos tablettamentes időszakban nem jelentkezik megvonásos vérzés, a terhesség lehetősége fennáll. Ebben az esetben mindenképpen keresse fel orvosát, mielőtt a következő csomag szedését elkezdené.”

Csak mert ugye nincs benne, vagy talan csak el kene olvasni.

tegnapelőtt 12:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"De szerintem ha a szívére teszi a kezét mindenki beláthatja,hogy volt,hogy elfelejtette bevenni."

Tévedsz. Szívemre tettem a kezem. 4 év alatt egyszer sem felejtettem el. Nem azért mert akkora király vagyok, hanem mert nem akartam teherbeesni. De semmi baj, nem mindenkinek ez a megfelelő védekezési mód. (Amúgy sem az egészség záloga.)

tegnapelőtt 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!