Van itt most olyan, aki éppen vetélés/abortusz után van babaprojekten a párjával?
Az elmúlt 4 évben volt méhen kívüli terhességem, majd egy kémiai. Ezt követően összejött a kislányunk, aki már 2 éves.
Most probálkozunk tesóval, de elég rosszul indult, ugyan összejött a baba, de missed ab lett.
Van valaki hasonló cipőben? Jó lenne sorstársakkal beszélni.
Szia, ev elejen volt egy missed ab. Bar nem terveztuk (igaz nem vedekeztunk mivel a kislanyom inszemmel jott ossze) de orultunk h ossze jott termeszetes uton. 7 hetesen nem volt szivhang. Nem indult el a veteles igy missed ab lett.
Jeleneg nem vedekezunk szeretnenk ha ossze jonne de nem gorcsolok rajta. Nyarig varunk h mi lesz.
Szia, szintén van egy két és fél éves kislányunk és már két missed ab volt. Nem volt szivhang nálunk sem :(
Én most azt érzem, fizikai síkon szinte mindent megtettem, amit lehet...azt érzem, elfáradtam így év végére. Most épp DHEA-t kell szedjek, ha nem javít a hormonjaimon, akkor felejtős, de már nem tudok mit tenni
Szia!
Szeptember 30-án volt missed ab műtétem.
Nem jött meg utána, peteérést sem nagyon éreztem 8-9 héttel később sem. Voltam is emiatt nőgyógyászaton, kaptam időpontot vérvételre, hogy rájöjjünk, nincs-e hormonális oka az elmaradásnak.
Épp a vérvétel reggelén pozitívat teszteltem. Még nagyon az elején voltam, ezért nem láttak semmit még akkor ultrahangon.
Hát, azért bevallom, aggódok, de most sokkal jobban érzem magam, mint az előzőnél. Akkor kész idegroncs voltam, sokszor éreztem úgy, hogy valami baj van, mintha megéreztem volna az egészet. Most jódedélyű és nyugodtabb vagyok. De őszintén szólva, nem nagyon merem beleélni magamat. Az előzőnél nem jutottunk el a szívhangig/pulzálásig, és habár fejlődött, mindig kisebb volt, mint kellene.
30-án megyek az első uh-ra kb. 6 hetesen. Nagyon kíváncsi vagyok.
Én még a beavatkozás hatása alatt vagyok..ugyan eltelt màr 7 hét, de nagyon élénk bennem az "élmény", amit a "kedves kórházi személyzet" nyújtott.
Nem tudom kivel hogy bántak, de engem kb. hülyének néztek, amiért szomorú vagyok..
Az, ahogy az ultrahangot végző hölgy közölte,hogy màr nincs szívhang, egy életre belém égett.."igen látom, de ebből kaparás lesz"
És ide kéne majd visszamennem, ha pozitívat tesztelnék.
Ilyen rossz élmény után eleve gyomorgörcsöm van, ha a kórház közelében járok.
Hidd el, àtérzem. Nekem a második vetélésnél beindult spontán a vetélés, üres petezsàkig jutott szegény. De műszeresen fejezték be. A doki csak annyit mondott az SZTK-ban, hogy " ki kell üríteni a méhét"....bájos
De, ha fiatal vagy még, akkor előbb utóbb sikerül 🥰, és a baba lebegjen a szemed előtt, ne az orvosok stílusa.
3-as vagyok.
Én sem számítottam arra, hogy ilyen hamar összejön. Nagyon meglepődtem rajta.
Velem szerencsére nem bántak rosszul, viszont 3 napig bent kellett lennem, és a körülmények embertelenek voltak. Mai napig rám jön a hányinger, ha rágondolok, milyen volt a zuhanyzó/wc.
Tudom, hogy ez nem vígasztal, de volt bennem egy olyan gondolat, hogy akármennyire dühös vagyok a "miért pont én?" érzés miatt, ha majd meglátom a gyermekemet, rá fogok döbbenni, hogy ennek így kellett történie, mert akkor Ő nem lenne.
Próbáltam ebbe a gondolatba kapaszkodni. Számomra nem volt kérdés, hogy amint lehet, újra megpróbálom. De azt hittem, megint fél év lesz majd legalább, mert a műtét előtt is nagyon össze-vissza ciklusaim voltak, IR-em is van. Nagyon örülök, hogy nem így lett, de izgulok és félek az első veszteség miatt. Árnyékot vet a boldogságomra az emléke. De szerintem ez természetes. Ahogy az is, ha valaki időt hagy a lelki felépülésre.
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.
Szerencsére már van két nagyobb gyerkőc itthon, de Ők is ilyen nehézkesen jöttek össze.
Vetélés- baba -méhen kívüli - baba - missed ab -
Ha a sorozatot folytatjuk, jó lenne most kihordani egy újabb egészséges csöppséget :)
Közben tegnap úgy éreztem, valami furcsa (előjött a kávéundor), ezért csináltam egy tesztet abból, ami a múltkorról maradt, és pozitív lett.
Egyelőre nem élem bele magam, pláne úgy, hogy missed ab óta meg nem is volt menzeszem.. remélem valami jó sül ki ebből a két csíkból :)
Boldog Új évet Nektek is!
1-es vagyok.
En sztk-ba mentem ugye a megallapitasra, ott annyit mondott a doki h nem talalja a szivhangot menjek vissza 3 het mulva. Nyilvan en nem birtam ki kerestem magan dokit, de o is csak 2 het mulvara tudodt fogadni. Mire oda eljutottam mar kezdett szetesni vagy h irjam. Azonnal korhazba kuldott.
A korhazban egyedul csak az adatrogzito holgyel volt gond, eleg bunko volt. Mindenki mas rendes volt, elmondtak mi torteni meddig tart. Az nap haza is mehettem.
Halkan gratulalok ☺️ boldog ujevet nektek is ☺️
Sziasztok! 3-as vagyok.
Én is halkan gratulálok.
Én ma voltam az első uh-n, 6 hetes vagyok pont. 5 mm-es az embrió, és már egyértelmű volt a pulzálás 😊😊 Annyira örültem. Izgultam, főleg, hogy nekem is nem rég volt magzatelgalás.
Én is ugyanúgy voltam, mint te, kedves kérdező. Nekem sem jött meg a műtétem után (szept. 30), de minden rendben. Kívánom neked is a legjobbakat! ❤️ Majd írj, ha már van híred.
Nagyon köszönöm!:) addig nem élem bele magam, amíg nem mondja a doki, hogy minden rendben van.
Boldog Új Évet Nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!