Gyanús hogy késik páromnak a ciklusa?
Üdv.páromnak késik a ciklusa 13 napja. Mindketten fiatalok vagyunk és nem tervezünk eggyenlőre gyereket, amíg nincs egy jópár év munkatapasztalat és egzisztencia (20F/17L) persze benne van hogy késik volt olyan még regebben hogy ki is maradt egy hónapot. Én viszonylag jól keresek illetve van saját lakás, de párom még tanul most végzős. Párom anyukájanak szoltunk hogy késik (tisztában vannak a szüleink hogy 2 éve élünk nemi életet) említetten páromnak hogyha egy hétig még kimarad csinálunk tesztet.HA arról lenne szó hogy pozitív akkor nem terveznénk megtartani ha jól tudom az az intervallum hogy el lehet vetetni az 7 hét amiben még benne kell lennünk. Mivel párom még nincsen 18 csak pár hónap múlva nem tudom hogy kell-e szülői segítség?! Sajnos ha pozitív annak meg van az oka mert amolyan megszakítással védekeztünk mostanában ( egy rövid ideig gumi nélkül befejezés az meg gumiban) nem szeretnék negatív károgást illetve hülyézést persze ha minden tisztázódik és helyre kerül nyilván figyelmesebbek leszünk. Egy pár jótanács érdekelne még pluszban illetve járte valaki hasonló cipőben?
Ui: elnézést az esetleges íráshibákért😅
Minnél előbb kellene tesztet csinálni, hogy a továbbiakat tudjátok intézni, pl. időpontot nőgyógyászhoz.
(amúgy is érdemes lenne a barátnődnek nőgyógyászhoz menni, hogy írasson fogamzásgátlót, ha már a gumit nem tudjátok megfelelően használni)
Az elmaradt menstruació első napján is lehetett volna már tesztelni, már igy is 2 hete vártok es most meg 1-et akartok... Miért?
A 12. hétig lehet elvetetni, 18 év alatt tovabb is, de azért nem kellene húzni az időt.
Most a 2 hetes késéssel, ha terhes, akkor kb 6 hetes. Az utolsó menstruáció első napjától számolnak. Szerintem irány tesztet venni és megcsinálni!
A szexhez való felkészültségetek csak a testiség tekinteteben adott, agyilag még nem értétek utól a dolgot. Pár kufirc helyett inkább a bioszkönyvet tessék olvasgatni! (Abortusz utan 6 hétig amugy is tilos a szex.)
Ha 13 napja késik neki, akkor most már lehet csinálni tesztet. 6 hetes terhesség lenne kb. Ha pozitív jövő hét végefelé már lehetne menni orvoshoz. Utána védőnő, családvédőhöz. Szülői hozzájárulás kell az abortuszhoz.
12. Hétig lehet a műtétet elvégeztetni.
Akkor sincs értelme várni, tesztelni kell. Ha már viszonylag jól keresel, csak van 600 for8ntod tesztre.
De ok, ha ti hülyék is vagytok, az anyjának lehetne ennyi esze...
Amúgy meg nem a ciklusa késik, hanem a menstruációja. 2 külön fogalom. Lehet érettségizni kellett volna.
Ha gyerekre lenne pénz, talán tesztre is van. MErt csak max akkor kidobott pénz, ha neg, és később kell még egy.
És a 14 nap az nem egy hét, amit csúszkálni szokott, és nem 9-10 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!