Lehetek terhes, ha másodjára óvszer nélkül szexeltünk?
Elvileg pont peteérésem volt (bár most nem éreztem) amikor szexeltünk a párommal kétszer egymás után. Elsőnek volt rajta óvszer, viszont másodjára nem, csak kihúzta ( bocsi nem kertelek)
Esett már valaki így teherbe?
Jaj istenem😂
Tényleg nem rosszból, de olyan jókat nevettem ezeken a válaszokon.
Könnyebb volt ide leírni, mint utána keresni, na. Ez van.
Babatéma: azért védekeztünk első alkalommal, mert tudatosan még nem szeretnénk gyereket, de ha “becsúszna” sincsen baj, csak tudni akartam, hogy van-e így egyáltalán esély rá.
1,5 éve megszakítással védekezünk, hol kihúzza, hol óvszert húz közben. Van előváladéka, több menetnél sem feltétlen figyeltünk mindig. Ovulàció idején mindig együtt vagyunk, mert nagy olyankor az étvágyam. Nem lettem terhes, van esély, hogy a párom nagyon ügyes, vagy hogy nem vagyunk egy könnyen teherbe eső pár. Ismerősömék hosszú évekig ìgy csinálták, csak akkor lett baba, amikor eldöntötték, és abban a hónapban azután az aktus után nem is tudtak tőbbet együtt lenni. Tesztelés előtti nap elmentek egy buliba, ahol a nő nem volt hajlandó inni, mert másnapra nem várta. Megérzése jó volt, élesben 1 aktustól teherbe esett.
Szerencsés esetben, ha nem a többedik menetet toljátok felelőtlen vizeletürítés és óvszer nélkül, akkor önmagában az előváladékban nem szokott spermium lenni. Többedik aktusnál a sztori veszélyesebb. De pl: nálunk ez sem jelentett soha semmit, nem estem teherbe.
Van olyan nő, aki egyszerűen túl savas Ph-jú, csak akkor marad meg valamennyi, ha jó sok bekerül, az előváladékban nem feltétlen van annyi. Én elég savasnak érzem magam, soha, semmilyen hüvelyi fertőzésem nem volt, ezt azért a legtöbb 28 éves nő már nem mondhatja el magáról, akinek nem volt okés q hüvelyi Ph-ja. És fiatalabb koromban rendszeresen úsztam is, mégsem volt még egy felfázásom sem.
De erre ne alapozz, nem mindenkinek működik a megszakítás, mert nagyban múlik azon hibázik-e valaha a párod.
15 ez nem igaz, mert anyukámék is így vedekeztek és csak 3x volt terhes anyukám, plusz volt egy vetélése, szóval összesen 4x. Mindegyik tervezett volt, kivéve az első kisebb testvéremet, akinél tudták, hogy benne van a pakliban a dolog, de úgy voltak vele, lesz, ami lesz és anyukám azonnal teherbe is esett, ìgy 1,5 év van csak köztünk... utána az első gyermekágy utáni aktusból terhes lett megint, de ő sajnos nem maradt velük, érthető okokból, erre egyszerűen nem volt elég erős a szervezete még. Aztán 31 évesen simán terhes lett megint, pedig máskor mindig megszakítás volt! És még sok anyukám korabeli embernek ez volt a legjobb megoldás. Nagymamáéknak egyáltalán nem állt még óvszer sem a rendelkezésükre Romániában. 4x volt várandós, egy vetélése volt az anyukám előtt.
Az előváladék nem tartalmaz spermiumokat, a teherbeesésre a legtőbb párnak havonta 20% esélye van, pontosan amiatt, mert az ovuláció egy egyszeri lehetőség havonta, kb. 3-4 napos ablakkal (meg ennél tovább a sperma se él meg a petevezetékben).
Rengeteg ember van, aki nagyon banális dolgok miatt nem tud teherbe esni. Pl; mert folyton utazik az apa, mert kamionos... fogalma sincs mikor ovulál, mert nem figyeli, nem hasznal ovu tesztet. El nem menne egy vérvételre családtervezéskor és mondjuk nem derül ki, hogy pajzsmirigyes, IR-je van, vagy más hormongondok, amiket sokszor pár hónap alatt rendbe lehet rakni. Pl: fogyással, pajzsmirigy gyógyszerrel.
Aztán persze vannak a petevezeték-gondok, súlyosabbak, mint a PCOS meg az endometriózis.
De hogy rengeteg megszakítással élő pár meddő lenne, ez a megállapítás nem állja meg a helyét egyáltalán.
Az előváladék fizikailag nem onnan jön, mint a spermiumokat tartalmazó ondó. 2 egymást követő védtelen menetet kerülni kell, de egyébként egy reggeli meg egy esti aktus közőtt is történik annyi vizeletürítés, hogy megintcsak nem marad a hugycsőben sperma.
Plusz a színe meg az állaga is tök más a két folyadéknak... az előváladék áttetszőbb és sikamlós, vizesebb, pontosan azért, ahogy a hüvelyváladék is síkossá, befogadásra alkalmassá teszi a terepet, úgy az előváladek is jól csúszik. A spermiumoktól az ondó nagyon fehér, sűrű, ragacsos, a bőrön kb. 30 mp alatt megköt, ez a tulajdonsága a hüvelyben is fontos, hogy megragadjon bent.
Ráadásul párom kifejtette, hogy az előváladék olyan szinten nem ugyanonnan megy és olyan szinten nem tudatos, hogy kb. Nem is érzi. Az ondó az meg az orgazmus.
#16, igazad van. Ezt menj magyarázd el azoknak a szülőknek is, akik az előváladék miatt estek teherbe, hogy abba nincs spermium. Meg a tiniknek is, hogy roppintsák nyugodtan, ahogy akarják. Mert hát neked anyukádnak így csinálták, és végülis csak 3 gyereket szült.(ki az a hülye, aki a gyerekének ezt elmondja???)
Lényeg, hogy megjöttek az okos biológusok is, akik megmondják itt a tutit. Igen, két különböző nedv, de attól ugyan ott ürülnek. És szerinted a második menet után se lesz benne? Kétlem.
Szerintem meg igenis megálljt a helyét a tény, hogy akik évekig így "védekeznek" nagyon nehezen fognak gyereket csinálni. A megszakítás nem védekezés. Remélem ez tiszta mindenkinek. :)
De hát 2x is leírtam 17, hogy egymás után 2 menetet nem szabad és nem ajánlott csak megszakítással csinálni... akkor kell az óvszer is, mert ott vannak a húgycsőben... Nem, nem állja meg a helyét a véleményed, rengeteg ideig nem volt más megoldása az embereknek, mégsem lett akárkinek 10 gyereke...
Nem lehet mindenki atom prűd, egy anya a lányával minimum legyen őszinte, ha az érdeklődő, és szexuálisan aktív korú, ő lebeszélt a tablettáról és kész. Én tutira mindent elmondanék a lányomnak, ha lenne, de egy fiam van, akit tudatosan vállaltam az első házasságomban, így neki nem én fogom ezeket elmondani, hanem az apja.
Olvass utána hogy hány ilyen kérdés volt itt erről. De ezzel tényleg csak az merjen védekezni, aki nem bánná a babát. A mostani párommal akarunk majd gyereket, de még nem vagyunk házasok, szeretnénk egy saját ingatlant, mert 2 gyerekkel nem szeretnénk örökké albérletezni, de már mindketten nagyon örülnénk, ha ott tarthatnánk. Ha minden jól megy max. 2 év és ott tarthatunk! Szóval nem biztatok erre senkit, nálunk működik. Ez csak egy példa és kész, nem kell ekkora segget csinálj belőle...
A semminél még a megszakítás is jobb és tényleg nem mindenki hipertermékeny. Buliban fertőzésekkel tele eszébe ne jusson senkinek gumi nélkül! A HIV nagyobb baj, mint a terhesség, meg a rák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!