17 hónap korkülönbség nagyon kevés babára és anyára nèzve?
Most jött meg először a menszeszem, amire már rég vártunk, mert azt hittem csak akkor jön meg, ha már nem fogok szoptatni egyáltalán. Párommal elhatároztuk milyen jó lenne a kiskorkülönbség és hogy igazából a meglévő babánkra is vártunk 5 hónapot.
Azonban nagyon megbántam!! mivel kialakult csak a terhesség alatt betegségem, ami azóta el is múlt, de miatta a babám 35. hétre született és eléggé megviselt a betegség is akkortájt, azóta természetesen az emlék megszépült és már nem is emlékszem vissza.
Nem biztos, hogy összejött, viszont rettentően bűntudatom van. Félek, hogy ezzel mégjobban növelem a koraszülés kockázatàt, illetve félek, hogy rám nézve is veszélyes lehet a kis korkülönbség.
Utólag azt gondolom meg kellett volna várni az 1 éves korát.
Nem mellesleg pont augusztusban születne, ha időben születne amikor 2 lagziba is hivatalosak vagyunk!! De mi ennyire nem gondolkodtunk előre.
Felelőtlennek érzem magam, hogy nem gondoltam àt több szempontból. Megijeszt, amit a neten lehet olvasni, hogy mennyire fontos lenne, hogy legalább 1 évnél idősebb legyen a babánk.
Szeretettel fogadok bármilyen választ. Elvetetni biztosan nem fogom, ha összejött, csak nagyon félek.
December 2.-án kellene tesztelnem, ha nem jön meg addig.
Továbbá az is gondom, hogy nagyon le vagyok fogyva. 52 kg-mal 167 cm-rel kezdtem az első terhességem és 59kg-mal szültem.
Miután szültem elől deszka, hátul léc lettem. Teljesen mint aki aneroxiás. 48kg vagyok esténként jól lakva. :SS
Rengeteget eszek, többet, mint a férjem kb. egyébként...
Úgy érzem a szoptatás miatt nem tudok hízni, pedig 3 étkezés már ki van váltva, esténként ált. 3x kel csak.
Félek, mi lesz így ha szoptatni fogok, terhes leszek és még én is ilyen vékony vagyok.
Szoptatást szeretném folytatni, nem szeretném megvonni a gyermekem, ha esetleg jön a tesó.
Èn is ebben a cipőben jártam pont egy pár hete , megbántam meggondoltam magam vettem is be eseményutàni tablettát , azóta megjött.
Sajnos problémás volt az előző terhességem, így mégsem mernék belevágni ilyen hamar. Nekünk 9 hónapos a kicsi.
Most végülis megvárjuk a 1,5 évet. Remélem ezután majd jól alakul minden.
Amúgy meg szerintem nincs semmi baj a 17 hónap korkulonbséggel, láttam már kevesebbet is 🙂
Köszönöm a válaszaitokat!
Kedves 2.! Az én babám is 9,5 hónapos most. Akkor teljesen hasonló cipőben járunk. Én is megbántam, azt érzem nem érzem késznek magamat rá, de nekem már késő sajnos esemény utáni tablettàt bevenni. :/ Ha másnap màr gondoltam volna erre talán megtudtam volna akadályozni, most az aggódásom.
Bár nyilván nem biztos, hogy összejött, hiszen simán lehet várni kell hónapokig..., de most tényleg aggódok. Pedig mikor együtt voltunk, illetve előtte megrendíthetetlen voltam azzal kapcsolatban, hogy 8. hónapos kora után már simán lehetne próbálkozni. Nem is értem mire fel volt ez a vakmerő elképzelésem, áhh! :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!