Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rágörcsölök a teherbeesésre,ne...

Rágörcsölök a teherbeesésre,nehezen viselem a sikertelen próbálkozásokat !?

Figyelt kérdés

Ne bántsatok ,kérlek szépen! Tudatában vagyok hogy nem normális rágörcsöltöm ennyire ,de egyszerűen nagyon nehezen viselem . Csak a tapasztalataitokat jó lenne hallani , tanácsokat ,hogy ti hogyan orvosoltátok ezeket a problémákat , hanyadik hónapban sikerült a baba, stb . Bármi amit tudnátok tanácsolni.

Szeptemberben volt az első próbálkozás akkor a ciklus 14. napjáig kétnaponta szexeltünk . Sikertelenül.

Októberben már ovu tesztet is bevetettem . Ovu előtt egy nappal , illetve ovu napján 2x szeretkeztünk. Ovutesztelést nagyon komolyan vettem , utoljára 9kor ittam vizet és piciltem és pontban 11:45kor mentem tesztelni. Sikertelen hónap ismét.

Novemberben - ebben a hónapban is ovu tesztet használtam most picit komolytalanabbul - pár korty víz lefutott 9 után is és 11:20kor mentem tesztelni. És mivel az előző hónapban láttam mikor van ovum , gondoltam egy két napot csúszhat vagy előrébb jöhet az ovu , ezért mondom elhasználom a maradék ovuteszteltem -5 napig nem mutatott pozitívat egyszer sem . Ma már nem is teszteltem . Már túl késő lenne ovulálni , nem? :( nem értettem ezt az egészet , kimaradt volna ? Nem tudom hova tenni a dolgot :( megijeszt . Én úgy vagyok vele hogy ha egészséges vagyok és sikertelen a próbálkozás akkor nehezen-de feldolgozom és megy az élet tovább . De ha valamilyen módon beteg vagyok és amiatt nem sikerül - azt szeretném tudni -nem várnék egy év sikertelen próbálkozásig. Ti mit gondoltok?

tegnapelőtt 12:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem te nem vagy egy normális ember, bocs. Fél év próbálkozás után jött össze a baba, ami nem is számít soknak. A módszerünk: akkor amikor úgy saccoltam ovulalok akkor kétnaponta igyekeztünk együtt lenni.
tegnapelőtt 12:28
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Te beteg vagy....

3 hónap után ilyen szinten tartasz? szerintem inkább keress fel pszichológust, majd utána vállalj gyereket.

Majd ha meglesz a gyerek, akkor meg azon aggódsz, hogy 1 héttel késöbb csinál valamit, mint a tankönyv írja?

EGÉSZSÉGES pároknál is 1 hónapban 25% körüli esély van a sikerre.

Mi 7 hónapot vártunk a babára. De akkor szexeltünk amikor jól esett. Azt sem tudtam mikor van peteérésem. De összejött. És valóban nem görcsöltünk rá. Mi változik, ha 3 esetleg 10 hónappal késöbb szülsz? semmi.

tegnapelőtt 12:45
 3/14 A kérdező kommentje:
Miért nem mutatott pozitívat az ovuteszt ebben a hónapban ?
tegnapelőtt 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Ez még próbálkozásnak sem számít... nem normális viselkedés. Gondolom a szex is más csak a hadművelet része... kezdjük az elején, nem biztos h minden hónapban van peteérésed. Ennek vannak jelei, tojásfehérje szerű nyák, középidős fájdalom stb, ezeket érdemes figyelned magadon. Fölösleges 2 naponta vagy naponta szexelni, ha van peteérésed akkor ha heti 2x együtt vagytok már simán teherbe eshetsz, de ha a peteérés körül vagytok együtt még nagyobb az esély. Ha észleled a peteérésedet, és ezek ellenére sem sikerül teherbe esni , pár hónap elteltével érdemes a párod spermáit megnézetni mert ha azok gyengék akkor nem fogsz egyhamar teherbe esni. Ha nincs peteérésed akkor irány az orvos, az az első h az legyen. Nekem pl huszonévesen évente kb 3x ha volt peteérésem. Emlékszem mikor próbálkozni kezdtünk sokszor szexeltünk, de mivel nem volt peteérés nem is lett baba, aztán észrevettem 4.hónapban h más a nyákom, aznap együtt voltunk és össze is jött. Érdekesség h szülés után 8 évvel minden hónapban van peteérésem míg huszonévesen nem volt... ha egy év alatt nem esel teherbe, pedig minden klappol akkor kell elmenni kivizsgáltatni magad. Egyébként nálad sztem csak annyi a gond h iszonyat rágörcsölsz, a saját magad ellensége vagy.
tegnapelőtt 13:23
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Basszus szegény férjed.

Elképzelem, ahogy rarontasz:

Gyere Pista ovu van, szexelni kell 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

tegnapelőtt 13:44
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Tehát még 3 hónapja se próbálkoztok, de te már be vagy kattanva. Nem lesz könnyű terhességed, ha összejön, az tuti 😆
tegnapelőtt 14:39
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, kérlek olvasd végig a válaszom. Tudom, hosszú, de sajnos sok mindennel nem vagy tisztában, ami nem baj, senki sem ezzel a tudással születik, de nagyon utána kéne olvasnod a dolgoknak.

Segítek, leírom a lényeget, és írj nyugodtan üzenetet, kérdezz.

Egy ciklusban 20-25% az esély a teherbeeséshez, ha 35 év alatti vagy. Ha eltaláljátok a termékeny napokat, az ovuláció körül. Egy nőnek egy ciklusban kb. 3-6 napig tart a termékeny ablaka. Azért csak ennyi, mert a spermiumok 2-3 napig életképesek, maximum 5 napig. Plusz a petesejt 1 napig életképes, ebből az első 12 órában még megtermékenyíthető. De az átlagnak 2-3 napig életképesek a spermiumjai, plusz a petesejt 1 napig. Szóval valójában 3-4 napotok van eltalálni az ovulációt egy ciklusban. Ez lássuk be, nem sok. Ezért érdemes 1-2 naponta együtt lenni, akkor nem maradtok le az ovulációról.

Gondolj bele, 1 hónapban 20-25% az esély, minden egyes ciklusban. Nem sok. Ezét sokaknak hónapok teherbeesni. 1 év alatt 80% az esély. Ha 1 évig nem sikerül, akkor irány egy meddőségi központ. Nem nőgyógyász, meddőségibe kell menni. De ti még messze vagytok az 1 évtől!

LH tesztet délután kell használni. Nem délelőtt. Délután, kora este a legmagasabb az LH szint. Előtte 2 óráig ne igyál, ne pisilj, azt úgy látom, érted is, eddig is úgy csináltad.

Az LH hormon nem mindenkinek erősödik folyamatosan, sokaknak hirtelen lesz pozitív. Napokig negatív, majd bumm, pozitív. Másoknak meg egyenletesen erősödik.

Az is fontos, hogy LH tesztnél igazából UTÓLAG akkor fogod tudni, hogy pozitív volt, ha másnap negatív már, halványabb. Igen, ez benne a csavar. Egészen addig nem lehetsz benne 100% biztos, hogy ma pozitív, szuper, de amíg másnap nem lesz negatív.

Az LH teszt az LH hormont méri. Előre jelzi az ovulációt, nem a pontos napját jelzi! Hanem előre jelzi, hogy hamarosan lesz. A pozitív LH teszt azt jelenti, hogy 24-36 óra múlva lesz tüszőrepedés, azaz maga az ovuláció.

Például pozitív az LH teszt kedd délután. Akkor az ovulációd valószínűleg szerdára tehető, legkésőbb csütörtökön reggel. Nem fogod tudni, mikor volt pontosan, azt csak orvos látja napi ultrahangos követéssel, vagy te magadnak hőmérőzéssel.

Ami még fontos: folyamatosan tesztelj, minden nap. Ha pozitívnak véled, nehogy abahagyd a tesztelést, tesztelj szinte egészen a (nem várt) menstruációig.

Sokan itt hibáznak

Pozitív kedden, szuper, szerda halvány, nem tesztelnek többet. Ez nagy hiba, sokaknak előfordulhat, hogy szerda, csütörtök halvány, napokig halvány, aztán lesz egy pozitív megint. Na ezt csak akkor fogod észrevenni, ha nem hagyod abba a tesztelést. Például az elsőnél nem tudott megrepedni a tüsző, újra próbálkozott a szervezet.

Ezért érdemes olcsó LH tesztet venni, sok kell belőle. Például tesztfutar.hu, babalesz.hu, tucatnyi weboldalon lehet kapni.

És a végére hagytam a kedvencem, a paradoxont: ha negatív az LH teszted mindig, az nem jelenti azt, hogy nem is volt ovulációd. Lehet, hogy nem teszteltél jó időpontban, és pont lemaradtál a 12 óráig tartó LH csúcsról. Vagy lehet, hogy nem jó érzékenységű tesztet használsz, például 30-ast használsz, mindig negatív. Nehogy 30-ast használj amúgy, 20-assal kezd a próbálkozást 😊

Ha pedig pozitív a teszt, végigtesztelted a hónapot, az sajnos szintén semmit sem jelent. Lehet, hogy nem tudott végül megrepedni a tüsző egyáltalán. Vagy nem jó a minősége a petesejtnek. Vagy megrepedt, jó minőségű is, mégsem lesz belőle terhesség, annak ezer oka lehet. Semmire sem bizonyíték a pozitív LH teszt, csak arra, hogy magas volt az LH szinted, valószínűleg jön az ovuláció.

Ezért javasolják, hogy mellette hőmérőzz is. Önmagában az LH tesztnek nem sok értelme van sajnos. Hőmérőzéssel kombinálva sokkal hasznosabb.

Hőmérőzést így kell: reggel, azonos időpontban, szájban vagy hüvelyben, rögtön ébredéskor, digitális hőmérőzés, ami 2 tizedesjegyig mér.

És akkor a legérdemesebb együtt lenni, amikor pozitív az LH teszt, jó erős a második csík, na akkor legyetek együtt, ha tudtok, plusz még másnap. Mert a pozitív LH teszt után 24-36 róla múlva lesz a tüszőrepedés, a petesejt 24 óráig életképes, ebből az első 12 órában megtermékenyíthető. Tehát a pozitív LH teszt utáni napon is érdemes együtt lenni, úgy még több esély van a teherbeesésre.

tegnapelőtt 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Ovuláció nem ugyanakkor van egy ciklusban. Nincs olyan, hogy mindig mondjuk a 14. napon. Előre sosem lehet tudni, mikor lesz, jól látod, bármikor lehet előbb, és később is. Néha a 13. napon, néha a 16. napon, sőt, előfordulhat, hogy a 18, vagy a 20. napon. Egyéni, rengeteg dolog befolyásolja, milyen hosszú a follikuláris szakasz. Azaz az ovuláció előtti napok száma.

Ami viszont fix, az ovuláció utáni napok száma, a luteális szakasz. Átlagosan 12-16 napos, de egy embernek fix. Például valakinek 15 napos. Neki sosem lesz 12-13 napos, soha. Néha lehet +-1 nap, attól függően, hogy reggel vagy este reped a tüsző, tehát az illetőnek általában 15 napos, néha 14, néha 16. De sosem lesz neki 11-12 napos.

Tesztelj folyamatosan az LH teszttel. Vegyél megint, simán lehet, hogy nem volt még ebben a ciklusban ovulációd, ki tudja. Teszteld végig a ciklusaid. Ne csak a 14. napig. És legyetek együtt a férjeddel 2 naponta.

Ha már pár hónapig figyeled a ciklusod, tudni fogod, hány napos a luteálisod.

Hőmérőzést is javaslom, nagyon hasznos. Az LH teszt előre sejteti az ovulációt, a hőmérőzés utólag megerősíti. Hőmérőzz, minden reggel, az azt is mutatja, ha például hormonális betegséged van. Nem csak az ovuláció megerősítésére hasznos.

És gondolj arra, minden ciklusban 20-25% az esély a teherbeeséshez. Nem olyan sok. Nem szabad elkeseredni, ha 3 hónapja nem sikerül. Majd ha 10 hónapja nem sikerült, akkor lehet aggódni, meddőségibe időpontot kérni, mert hónapok bekerülni.

Nem mellesleg miért lenne nálad betegség? A férjek az oka az esetek kb. 30%-ában, hogy nincs terhesség. Őket kell elsőnek kivizsgálni.

Ne keseredj el, és olvass sokat a témában. Hogyan működik a termékenység, a teherbeesés, a hormonok.

tegnapelőtt 15:21
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

"Miért nem mutatott pozitívat az ovuteszt ebben a hónapban ?"

Mert korán abbahagytad a tesztelést, vegyél még tesztet. Online pár száz Ft, vegyél belőle több adagot.

És késő délután tesztelj, 4-6 óra felé. De délben. Az LH csúcs 12 óráig tart, nehéz lehet elkapni, érdemes naponta kétszer tesztelned, az elején, az első pár hónapban. Aztán ha pozitív az LH teszt, onnantól 24-36 óra az ovuláció, a tüszőrepedés. Ezért érdemes együtt lenni a férjeddel aznap, amikor pozitív az LH teszt, és másnap is. Ha pedig előtte napokban is voltatok együtt, szuper, még több esély.

Nagyon javaslom ezt a Facebook csoportot, nézd benne végig az ingyenes videókat. Kezd elölről, a legrégebbi videóval, ez fontos. Van benne pár reklám is egy tanfolyamról, azzal ne foglalkozz, ha nem érdekel. De az ingyenes videók baromi hasznosak, mindet nézd végig. Hidd el, nem vagy egyedül, hogy így rágörcsölsz a terhességre. A videók arra jók, hogy lásd, hogyan működik a termékenység, mert sajnos látszik a kérdésedből, hogy még keveset tudsz a témáról.

[link]

tegnapelőtt 15:29
 10/14 anonim válasza:
77%
Én is görcsölök, mert tudom hülyeség, hogy januárban 31 éves leszek, és nincs még baba. Legbelül tudom h felesleges emiatt idegeskedni, de sajnos nem tudom elengedni ezt a gondolatot:(
tegnapelőtt 20:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!