Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aquaglide sikosító gátolja a...

Aquaglide sikosító gátolja a teherbeesést?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Megis hogy gátolná?
tegnapelőtt 21:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Úgy tudom a síkosító lassítja a spermákat.

Erről a fajtáról viszont nem találtam semmit, mivel vízbázisú.

tegnapelőtt 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Csak gumival együtt.
tegnapelőtt 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Mivel nincs benne spermicid, nem.

"Úgy tudom a síkosító lassítja a spermákat."

Rosszul tudod...

tegnapelőtt 22:56
 5/6 anonim ***** válasza:
35%

Nincs benne semmi, ami gátolná a teherbeesést.

Van egy tanulmány a síkosítók spermiummozgékonyság-gátló hatásának vizsgálatáról:

[link]

E szerint in vitro környezetben a síkosítók valóban csökkentik a spermiumok mozgékonyságát, azonban in vivo környezetben nem sikerült erre bizonyítékot találni. ("While in vitro studies have shown that lubricants diminish sperm motility, this study of in vivo use of lubricants did not find evidence of reduced fecundability among lubricant users.")

Mindazonáltal én nem hagyatkoznék csupán erre a vagy-vagy lehetőségre, hogy vagy lassítja a spermiumokat, vagy nem.

Egyébként léteznek spermicidtartalmú gélek és zselék, de azokban van spermicid. Az Aquaglide-ban viszont nincs - a leírásban nem szerepel, hogy lenne benne.

Én azt mondanám, hogy a legbiztosabb megoldás az óvszer+fogamzásgátló, de minimum az egyik, leginkább az óvszer.

tegnap 05:02
 6/6 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a kérdező nem a síkosítóval szeretné védekezni... Nem is értem miért ez merül fel, főleg a teherbeesés kategóriában a válaszadókban...

A kérdező ponthogy babát szeretne és nem akarja, hogy a síkosító rontsa az esélyeket.

Őszintén én ha nagyon babát szeretnék igyekeznék kerülni minden ilyen használatát. A spermiumok szerintem nagyon érzékenyek a környezetre, szerintem elég ha a környezet pH értéke nem olyan és máris rövidebb lesz az élettartamuk, nem úgy mozognak. Ovuláció környékén amúgy is nedvesebb az ember, legalább akkor meg lehet próbálni elhagyni a síkosítót.

tegnap 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!