Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovuláció pontos időpontja...

Ovuláció pontos időpontja valóban befolyásolja a gyermek nemét?

Figyelt kérdés
Olvasgattam ebben a fiú-lány témában, és elvileg már megdőlt az az elmélet, hogy ovuláció előtti napokban lány fogan, ovuláció alatt jó eséllyel fiú. Van, aki esetleg követte az ovulációt, és mégis bejött? Vagy valóban ez csak amolyan feltételezés? Azt olvastam, ezer más dologtól függ leginkább. Csak puszta kiváncsiságból kérdezem egyébként.

okt. 30. 07:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
16%

Erről még nem hallottam. Tudsz nekem adni linket, ahol olvashatók róla?

Amúgy amikor fiút szerettem volna nekem bejött.

okt. 30. 07:10
 2/16 A kérdező kommentje:
#1. Ha beguglizod mi befolyásolja a gyermek nemét, rengeteg cikk van a témában.
okt. 30. 07:14
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az uj elmelet szerint viszont mar semmi jelentosege ennek, mert a petesejt szuri ki a legmegfelelobb himivarsejtet a szerinte alkalmatlanok kozul. Hogy aztan mi igaz ebbol es mi nem, nem tudom.

Csinaltam ovulacios teszteket, ugy voltam vele, proba szerencse. Nekunk bejott a lany.

okt. 30. 07:18
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert csak az lh csúcsot tudjuk meghatározni, a pontos ovut nem, illetve olyan párokat kellene vizsgálni, akik csak egy alkalommal közösültek a sikeres ciklusban.

A petesejt választásáról én is olvastam pár éve. Az más kérdés, hogy a petesejt is lehet hibás, mert ha csak a jó minőségű spermát engedi be, akkor nem születne annyi beteg baba, illetve nem lenne annyi vetélés.

okt. 30. 07:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét alkalommal ugyanúgy jártunk el gyermeknemzésnél. Azaz az ovulációt megelőző napokban is együtt voltunk. Első alkalommal kislány lett, másodjára kisfiú. Na? :D Ennyit számít körülbelül.
okt. 30. 07:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekünk bejött, csak ovu napján (2. pozitív LH teszt utáni nap késő este) tudtunk együtt lenni és fiú lett.

Tesómék pozitív LH teszt napján voltak együtt és lány lett.

Ez olyan, hogy lehet, hogy gyorsabbak a "fiú" spermiumok, de nem jelenti azt, hogy tuti fiú is fog odaérni és tuti azt engedi be a petesejt, hogy élhet ék tovább a "lány" spermiumok, de attól még maradhat ott pont egy fiú. Attól, hogy valaminek statisztikailag nagyobb az esélye, nem biztos, hogy az is fog bekövetkezni.

Persze aki nagyon ráér, és a férje is "kész" az ilyen szinten időzített szexre az próbálkozást ezzel, de semmi garancia rá, hogy pont bejön...

okt. 30. 07:40
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

És akinek lombik van? Akkor azt mivel magyarázod?

Szerintem ezért nem igaz.

okt. 30. 07:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

#7 Akiknek lombik van ott IVF esetén nyilván teljesen véletlen, hiszen a spermiumoknak nem kell keresztül jutni és életben maradni a petevezetékben...

ICSI esetén még konkrétan a biológus választ egy spermiumot, amit befecskendez. Teljesen random, ránézésre nem látja, hogy fiú vagy lány lesz. Viszont a technológia meg van rá, hogyha legális lenne ki tudnák választani hogy x vagy y kromoszómácal rendelkező spermiumot fecskendezzenek be, azaz, hogy fiú vagy lány legyen az embrió...

okt. 30. 07:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#7 Nem érted a lényegét az elméletek... Az a lényeg, hogy a fiú spermimok gyorsabbak, azaz gyorsabban odaérek a már kilökődött petesejthez, a lány spermiumok meg lassabbak, de tovább életben maradnak, azaz ha napokig kell "üldögélniük" a petevezetékben a petesejt kilökődésére várva addig a fiú spermiumok elpusztulnak.

Mivel lombiknál nem kell sehova sietniük a fiú spermiumoknak és nem kell semmire várniuk lányoknak pont teljesen random lesz a neme, ez csak természetes fogantatásnál működik...

okt. 30. 07:57
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

ELVILEG van igazság ebben az elméletben, mert a lány spermiumok valamivel nagyobbak, több tartalékuk van, ezért tudnak "várni" a peteérésre, a fiú spermiumok meg gyorsabban, mert kisebbek, ezért hamarébb odaérnek a már úton lévö petesejthez.

De mivel az ovuláció pontos idejét senki nem tudja, ezért ez csak statisztikailag igaz, nagy átlagban és természetesen vannak kivételek is, a peteérés "saccolt" idöpontja miatt.

Emellett meg tényleg létezik olyan is, hogy a petesejt is "válogathat", szóval ez amódszer az esélyt növeli valamivel, de nem biztos, cserében semmiféle hátránya sincs, nem árt senkinek.

(A lombiknál meg teljesen más a helyzet, ott nincs semmiféle verseny, nem kell "odaérni" a spermiumoknak, mert kapásból helyben vannak az eljárásból adódóan)

okt. 30. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!