Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor a legjobb gyermeket...

Mikor a legjobb gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés

okt. 26. 00:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
69%
10# jogos, és én is a korai gyermekvállalás mellett voksolok, viszont sajnos ismerek lányt, aki pár éve próbálkozik, még most is 30 alatt van, mégis meddőségi lett a vége, pedig ő aztán fiatal anyuka akart lenni..szóval vigyázzunk ezzel, mert könnyen megbanthatunk olyat, aki olvassa ezt, és annak ellenére, hogy mondjuk 25-26 alatt már próbálkozott, amikor "még ideális", nem jött neki össze. Nem vagyok ebben a helyzetben, 25 évesen szültem (ekkor sem éreztem már úgy, hogy fiatal anyuka vagyok😂), de borzasztó lehet a másik oldal :/
okt. 26. 10:56
 12/34 anonim ***** válasza:
65%

#11 Én ezt úgy írtam, hogy 30 alatt jártam meddőségibe, és bántam, hogy csak 27 évesen kezdtem próbálkozni.

Persze, nem lehet 16 évesen nekiállni, azért, mert akkor a legnagyobb még az esély arra, hogy sikerül is, meg nyilván vannak veleszületett rendellenességek (és pont azokon az eseteken a legnehezebb segíteni...), de szerintem tudatosulnia kellene az emberekben, hogy a gyerekvállalás nem egy "ejj ráérünk arra még" dolog, ha nem tudja valaki elképzelni az életét anélkül, hogy egyszer szülő lenne.

Kellenek a minimális feltételek, de okosan kell belátni azt, hogy mi az ami valóban feltétel (pl egy stabil munkahely) és mi az ami nem (pl. 5 szobás családi ház az agglomerációban, meg a 10 milliós családi autó)...

okt. 26. 11:09
 13/34 anonim ***** válasza:
37%
11es huu tisztellek hogy te 25 évesen már kialakítottál olyan egzisztenciát hogy egyedül, segítség nélkül is fel tudnád nevelni a gyereket és nem a szülői házba kéne visszakullogni, ez ritka, gratulálok
okt. 26. 11:21
 14/34 anonim ***** válasza:
61%

#13 Nem a 11-es vagyok, de azt ugye tudod, hogy gyereket általában 2 ember vállal. Nem egyedülálló szülőnek kell készülni, hanem normálisan kell párt választani...

(Ha az lenne a feltétel a gyerekvállaláshoz, hogy anyunak meg apunak is legyen saját háza, mert mi lesz ha külön mennek, akkor Magyarországon nagyjából senki sem tudna gyereket vállalni. Pont erről írtam, reálisan kell látni a minimális feltételeket. A pártól és szülőktől is önálló "egzisztencia" egy kisgyerekkel nem az. A világon soha sehol sem volt az, mert társas élőlények vagyunk.)

okt. 26. 11:27
 15/34 anonim ***** válasza:
27%
13# gratulalhatsz is, ha majd 40 évesen sírsz, hogy miért nem született gyereked, te élettelen 🤦🤦
okt. 26. 11:36
 16/34 anonim ***** válasza:
29%

15 megszívtad, van kettő:-D De igazad van szüljön mindenki 16 évesen segílykére meg a babaszobájába anyuiék meg a pasi pénzére. Nem egy 20-24 éves ismerek akit anyuciék pénzelnek hónap végén mert apa lelépett a gyerek 1 éves korában, ő meg nem képes enni adni a saját gyerekének. Értem én hogy könnyű úgy szaporodni hogy valaki úgyis eltart minket. De ez szégyen a gyereknek.

14es, ha valaki fiatalon szül sokkal nagyobb százalékban lesz egyedülálló szülő 35 éves korára, mivel apuka rájön ő élni szeretne még. Szűkebb-tágabb környezetemben is ezt látom. Ésn em kell anyunak-apunak külön saját ház elég ha anyu nem kullog vissza hasoncsúszva pujástól hanem ki tud venni kettőjüknek egy albérletet és egy 50-60 ezres gyerektartással normális életet tud biztosítani a gyereknek.

És a gyerek nem minimális felteleket érdemel. Ha normálisan meg akarsz neki adni mindent egy gyerek iskolás koráig belekerül havi 150-200 ezerbe nagyobb korában még többe. Az enyémek simán visznek egy 500ast havonta.

okt. 26. 11:52
 17/34 anonim ***** válasza:
63%
16# miről beszélsz? Jó fizetésem volt szülés előtt, mert már dolgoztam pár éve, és jó helyen, így jó csedem volt, most meg már jó gyedem van. A férjem nem fog lelepni, mert nem egy élettelen, mint ezek szerint a tied, ha te ebből indulsz ki. És ha szerinted 25 évesen szülni olyan, mint 16 évesen, akkor a te fejedben kva nagy baj van, bár ez a stilusodbol is látszik. Egyedül is el tudnám egyébként tartani (erre nem fog sor kerülni), szülőkhöz visszamenni eszembe se jutna, de tök jó, hogy itt a sok hülye, mint te, úgy pofázik, hogy nem ismeri a másikat. Te nagymamakorban szültél, az a bajod, vagy milyen gyógyszert szedsz?
okt. 26. 11:56
 18/34 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az ideális, ha az első baba 25-30 éves kor között születik, de ha valakinek nincs olyan minimális anyagi háttere, vagy stabil kapcsolata, ami kell a gyerekvállaláshoz, akkor persze más a helyzet. Szóval nehéz erre a kérdésre egyértelmű választ adni.

Amúgy én 25 éves voltam, párom meg 26 amikor neki álltunk próbálkozni, de meddőségi lett a vége, mindkettőnknél volt kisebb probléma, ami úgymond "összeadódott" így lombik lett, de idén, 27 évesen szerencsére terhes lettem. 😊

okt. 26. 13:15
 19/34 anonim ***** válasza:
28%
Engem anyám 19 évesen szült. Szerencsére.
okt. 26. 14:09
 20/34 anonim ***** válasza:
61%

Ez a próbálkozz minél korábban, kétéltű fegyver.

Nagyon örülök, hogy nem dőltem be a sok károgónak, hogy "jaj, álljatok neki, mert ki fogtok futni az időből, nem jön az össze egyből, ráértek közben gyűjtögetni", és inkább betartottuk a sorrendet, és megteremtettük az alapokat, mert mi az a típusok vagyunk, akiknek elég eldönteni és jön is a gyerek. Még a második is első hónapban sikerült 35 felett.

21 éves korunk óta együtt vagyunk.

okt. 26. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!