Mikor a legjobb gyermeket vállalni?
#11 Én ezt úgy írtam, hogy 30 alatt jártam meddőségibe, és bántam, hogy csak 27 évesen kezdtem próbálkozni.
Persze, nem lehet 16 évesen nekiállni, azért, mert akkor a legnagyobb még az esély arra, hogy sikerül is, meg nyilván vannak veleszületett rendellenességek (és pont azokon az eseteken a legnehezebb segíteni...), de szerintem tudatosulnia kellene az emberekben, hogy a gyerekvállalás nem egy "ejj ráérünk arra még" dolog, ha nem tudja valaki elképzelni az életét anélkül, hogy egyszer szülő lenne.
Kellenek a minimális feltételek, de okosan kell belátni azt, hogy mi az ami valóban feltétel (pl egy stabil munkahely) és mi az ami nem (pl. 5 szobás családi ház az agglomerációban, meg a 10 milliós családi autó)...
#13 Nem a 11-es vagyok, de azt ugye tudod, hogy gyereket általában 2 ember vállal. Nem egyedülálló szülőnek kell készülni, hanem normálisan kell párt választani...
(Ha az lenne a feltétel a gyerekvállaláshoz, hogy anyunak meg apunak is legyen saját háza, mert mi lesz ha külön mennek, akkor Magyarországon nagyjából senki sem tudna gyereket vállalni. Pont erről írtam, reálisan kell látni a minimális feltételeket. A pártól és szülőktől is önálló "egzisztencia" egy kisgyerekkel nem az. A világon soha sehol sem volt az, mert társas élőlények vagyunk.)
15 megszívtad, van kettő:-D De igazad van szüljön mindenki 16 évesen segílykére meg a babaszobájába anyuiék meg a pasi pénzére. Nem egy 20-24 éves ismerek akit anyuciék pénzelnek hónap végén mert apa lelépett a gyerek 1 éves korában, ő meg nem képes enni adni a saját gyerekének. Értem én hogy könnyű úgy szaporodni hogy valaki úgyis eltart minket. De ez szégyen a gyereknek.
14es, ha valaki fiatalon szül sokkal nagyobb százalékban lesz egyedülálló szülő 35 éves korára, mivel apuka rájön ő élni szeretne még. Szűkebb-tágabb környezetemben is ezt látom. Ésn em kell anyunak-apunak külön saját ház elég ha anyu nem kullog vissza hasoncsúszva pujástól hanem ki tud venni kettőjüknek egy albérletet és egy 50-60 ezres gyerektartással normális életet tud biztosítani a gyereknek.
És a gyerek nem minimális felteleket érdemel. Ha normálisan meg akarsz neki adni mindent egy gyerek iskolás koráig belekerül havi 150-200 ezerbe nagyobb korában még többe. Az enyémek simán visznek egy 500ast havonta.
Szerintem az ideális, ha az első baba 25-30 éves kor között születik, de ha valakinek nincs olyan minimális anyagi háttere, vagy stabil kapcsolata, ami kell a gyerekvállaláshoz, akkor persze más a helyzet. Szóval nehéz erre a kérdésre egyértelmű választ adni.
Amúgy én 25 éves voltam, párom meg 26 amikor neki álltunk próbálkozni, de meddőségi lett a vége, mindkettőnknél volt kisebb probléma, ami úgymond "összeadódott" így lombik lett, de idén, 27 évesen szerencsére terhes lettem. 😊
Ez a próbálkozz minél korábban, kétéltű fegyver.
Nagyon örülök, hogy nem dőltem be a sok károgónak, hogy "jaj, álljatok neki, mert ki fogtok futni az időből, nem jön az össze egyből, ráértek közben gyűjtögetni", és inkább betartottuk a sorrendet, és megteremtettük az alapokat, mert mi az a típusok vagyunk, akiknek elég eldönteni és jön is a gyerek. Még a második is első hónapban sikerült 35 felett.
21 éves korunk óta együtt vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!