Sportolhatok tovább, ha babát szeretnénk, vagy fogjam vissza magam?
Mondjuk a futás meg a súlyok emelgetése valóban nem fog jót tenni.
Próbálj meg kevésbé "rázós" sportot űzni, pl. bicikli, vagy még talán a görkori sem olyan zötykölődős és még hasonlít a futáshoz is.
Bár ezeket a sportokat sem tudod majd végig űzni.
Szerintem ne hagyj fel teljesen a sporttal, mert az sem lesz jó.
Neked is hiányozn fog, és a hirtelen életmódváltás sem jó.
Sok sikert a bebabázódáshoz!!
Köszi a választ!
Ha esetleg terhes leszek, nem is akarok "rázós" sportokat csinálni. Inkább az érdekelne, hogy befolyásolják-e ezek a teherbeesést?
A beágyazódási szakaszban kimondottan nyugalomra intenek.
Nem feltétlen ágynyugalomra, de biztos nehezebben ágyazódik be, ha állandóan rázkódik.
Én konditerembe jártam, mert formába akartam jönni egy búvártúrára. Sikerült :) Onnan már terhesen jöttünk haza, tehát ha akar jönni a baba, akkor a "normális", nem extrém sport nem lesz akadály. De azért ésszel ;) Ja, és nem akarok kötekedni, de a görkorit nem ajánlom, mert esésveszélyes. A kocogás nem rossz, de talán a gyaloglás jobb. De ha igazán szakszerű választ szeretnél, konzultálj nőgyógyásszal vagy valami gyógytornásszal, aerobikedzővel vagy valami hasonlóval :)
Ja, a jóga nagyon jó terhesség alatt. Formában is tart, meg lelki egyensúlyt is ad. Én is jártam volna, de pont terhes volt a jógatanár :)
Sikeres babaprojektet! :)
Szia!
Azt mondják, aki sportolt az ne hagyja abba, se teherbeesés előtt ,se utána, mert hirtelen megváltozik az életmódod az nem jó, de tényleg egy gyógytornásszal, konzultálj! Amúgy a biciklizést se nagyon ajánlják terhesen, persze ilyenkor még jó, a futást meg azokon a napokon amikor esetleges lehet a beágyazódás cseréld le gyorsabb gyaloglásra!
Ha babás leszel, át kell térned kevésbé veszélyes sportformákra! Már vagy 4 alkotótól is kijött kismama DVD, azokra mindre tornázhatsz, trimeszterekre vannak osztva, jó a szobabicikli, orvos által ellenőrzött zárt méhszájnál az úszás, és a hosszú, intenzív gyaloglás.
Lovaglás, futás, aerobik, korcsolya nem ajánlott az esés, - illetve a rázkódás miatt.
Szauna szintén tilos az alhasi vérbőség miatt.
Mindenképp szakember tanácsát kérd majd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!