Honnan tudom, hogy mikor van termékeny nyákom, ha nem védekezünk?
Ovu tesztelni nem akarok, mert nem akarok 2 órán keresztül nem inni hónapokon keresztül. Hőmérőzni nem tudok, mert még többször kel éjjel a babám, és utoljára akkor kelek, amikor ő kipihente magát. Biztos, hogy nem fogok ébresztőt állítani azért, hogy hőt mérjek, így is 5 órát alszom 4 részletben. :D Viszont nagyon rendszertelen a ciklusom, eddig 2x jött meg 2 havonta, úgyhogy ha nem is a peteérés napját, de nagyjából a termékeny időszakot jó lenne tudni előre, hogy akkortájt 2 naponta biztos együtt legyünk. Kis korkülönbséget szeretnénk, a fiam most 11 hónapos múlt. Gondoltam, hogy a nyákot nézegetem, de ha együtt vagyok a párommal, nekem utána 2 napig ugyanolyan nyákom van, mint termékeny időszakban, nem nagyon tudom a kettőt megkülönböztetni. Tudnátok esetleg ötleteket, saját tapasztalatokat írni, hogy hogy lehet tesztek nélkül megtalálni a termékeny időszakot? Vagy esetleg valószínű, hogy mostmár lassan rendszereződik a ciklusom, hogy ne 2 havonta legyen 1 napom teherbeesni?
Köszönöm, ha tudtok segíteni! :)
Hőmérőzés az valóban nem jó neked még így kicsi gyerekkel, mert meg kell lennie a 3 óra zavartalan alvásnak. Az pedig neked most nincs meg sajnos.
Ébresztőt nem kell egyébként hőmérőzéshez állítani, mert megvan a szabálya, hogy kell korrigálni az időpontot, átszámolni a helyes órára, például ha a szokásosnál 1 órával később kelsz, de ez most mindegy, mert neked nincs meg a 3 óra egyben alvás. Csak a későbbiekre írom, ha majd nyugisabbak lesznek az éjszakák, hőmérőzz mindenképpen.
Termékeny nyák: összetéveszthetetlen. Nem hasonlít egymáshoz a termékeny nyák és ami együttlétnél beléd kerül. A legtermékenyebb nyák tojásfehérje, nyúlós, átlátszó. Hát most nagyon naturális leszek, bocsi, de az ondó teljesen másmilyen, a színe, a habos és ragacsos állaga.
Nincs nagyon más mód, mint kitapasztalni. Például lement a menstruációd. Legyetek együtt rögtön. Na amit akkor érzel, utána és másnap reggel, az nem lehet a termékeny nyák, érted.
A nyákot minden nap háromszor kell nézni, végeztél termékenység tudatos tanfolyamot, tudod, hogy kell nézni, mikre kell figyelni? Érzet, állag, szín stb.
Önmagában viszont nem elég a nyákot figyelni. Kell mellé még a hőmérőzés vagy a méhnyak megfigyelése. Mindig 2 jel megfigyelése kell minimum, 1 sosem elég. A legtermékenyebb nyák ugyanis változó, kinek mikor van, valakinek napokkal az ovuláció előtt (ez a gyakoribb), valakinek viszont 1 nappal ovuláció után (hormonok hatása miatt).
"színe, a habos és ragacsos állaga."
Hogy miket tudok meg így 40 évesen. Sose tapasztaltam ilyet. És bizony annó azt tanultuk, hogy védekezés nélküli szex esetén mar nem megbízható a nyákfigyelés.
Utolsó. Szerintem a kérdező nem a férje cuccára gondolt, hanem a sajátjára. A nők is termelnek orgazmus hatására nyákot, ami tényleg tojásfehérje nyák. Persze, egyénenként eltérő mennyiségben. A kérdező kicsit többet.
Kérdező, nézz utána magának a méhnyaknak az elemzésére. Lehet, kicsit fura, de ha nincs más, amit meg tudsz tenni, akkor próbáld meg kitapogatni. Ovuláció előtt el kezd feljebb menni, megpuhulni.
Talán pontos képet nem ad, de egy kisebb időintervallumot ki tudsz vele szűrni.
"Sose tapasztaltam ilyet. És bizony annó azt tanultuk, hogy védekezés nélküli szex esetén mar nem megbízható a nyákfigyelés."
Termékenységi szakember szavai, tanfolyamból idéztem, nem mindenki tapasztalja így, az igaz. Magamtól életemben nem nevezném habosnak 😊 Ide is fenntartással írtam le, mert pontosan tudtam, hogy aki nem végzett tanfolyamot, bele fog kötni.
Nincs ilyen kitétel a termékenység tudatos tanfolyamon, hogy a nyák figyelése megbízhatatlan védekezés nélküli együttlét mellett. Megfelelően végezve lehet.
Eleinte váltott napokon együttléttel, ha még nincs tapasztalat benne. Napi háromszor kell vizsgálni. Meg kell figyelni termékeny szakaszon kívül is, mit tapasztalsz együttlét után és másnap.
De önmagában a nyák nem elég. Ez a legfontosabb.
Önmagában egyik sem elég, sem a hőmérőzés, sem a nyák, sem a méhnyak. Legalább 2 kell. És a hőmérőzés előre jóslásra nem való, az utólag erősíti meg, ha volt ovuláció. Előre jósolni a nyák és a méhnyak vizsgálata való.
Vagy ovulációs teszt. De a kérdező nem szeretne délutánonként 2 óráig nem inni. Megértem, macera, amúgy annyira nem vészes az sem. Minden nap beállítasz egy emlékeztetőt 4 órára, hogy 6-ig ne igyál, majd 6-kor LH teszt. Nem olyan vészes 😊
Kérdező valóban nincs sok más opció. Vagy LH teszt, vagy mikroszkópos LH figyelő, de az itthon nem olyan elterjedt. Azok is csak az LH csúcsot mutatják, azt nem, hogy valóban megtörtént-e a tüszőrepedés. Simán lehet, hogy mutatja az LH teszt, hogy LH csúcs van, de nem reped meg, és pár nap múlva megint pozitív az ovulációs teszt. De te nem vizsgálod tovább, mert azt hiszed, az elsőnél biztos meg is repedt.
Vagy 2 naponta együtt vagytok, ahogy bármilyen termékeny nyákod megjelenik, de az lássuk be, nem mindig kivitelezhető, pláne kisebb gyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!