Lombikprogramnál hogy lehet az ember méhenkívüli terhes?
Figyelt kérdés
2010. nov. 1. 08:48
1/3 anonim válasza:
Szia! Én lombikos vagyok, és másodiknál méhenkívüli terhes lettem. Miután a méhedbe helyezik az embriót (általában a megtermékenyítést követő 3.napon) utána még 3-4 napig "kering" a méhedben, hisz normál megtermékenyülés esetében is a beágyazódás 7-10 nap. Tehát 3 napos embrió esetében még 4 nap mire beágyazódás folyamata elkezdődik. Ez idő alatt sajnos a petevezetékbe kikeveredhet,pontosan: a leszívás után - a sok tüsző hatására,de normál ciklusnál is- minimális hasi folyadék kerül a hasüregbe, nos ez a folyadék kimoshatja az embriót, pontosan kisodorhatja a petevezetők fele. Normál esetben a petevezetők csillószőrei visszaterelik a méhbe a megtermékenyített petesejtet, ám ha ezek a csillószőrök nem működnek normálisan,vagy összenövések vannak a petevezetékben,akkor ott ágyazódik be az embrió. Így történt nálam is, a jobb oldali petevezetékbe ágyazódott be, és ahogy nőtt, szét is repedt a petevezetékem, ami által hasüregbe is vér került, ezért a petevezetékemet is eltávolították. a szövettan eredményekor derült ki,hogy kis csomócskák voltak a petevezetében.
2/3 anonim válasza:
Kedves válaszadó! Azóta sikerült a baba?
3/3 anonim válasza:
Szia!Szeptemberben volt a méhenkívüli terhességem és műtétem. Utána 6 hét pihenőt "előírtak" , hogy regenerálódjon a szervezetem. Sajnos egy petevezetővel a spontán esélyeink csökkentek, de a remény mindig él. A harmadik lombikunk most lesz november végén, szombattól már újra szurizom magamat. Remélem most már minden rendben lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!