Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha volt ovuláció akkor mitől...

Ha volt ovuláció akkor mitől kérhet heteket?

Figyelt kérdés

Terhességi teszt negatív.

Szabályos ciklusaim vannak es voltak mindig.

Vannak már gyerekeim.

Próbálkozunk.

Félidőben éreztem az ismerős ovu fajdalmat, hőgörbém is igazolja hogy volt ovu, teszt is, méhnyaknyák is, libidovalatozás is, még a premens. tünetek is.

Mensi elmaradt, de olyan gorcseim voltak első két nap mintha megjött volna (pont mint első két terhességemnél)

Ez két hete volt.

Valakinek hasonló tapasztalat? Ötletek?

2024. júl. 15. 16:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És mi a magyarázat arra, hogy megtörtént ovu után miért nem jön mensi? Mert ovu után fixen érkezik. Kb ez az egyetlen állandó a ciklusban.... ha meg nem történt meg a repedés, csak lh csúcs volt, akkor lenne elfogadható a késés. Lh csúcs még nem garancia a tüszőrepedésre. Tehát, ha volt ovu és nincs terhesség nem késhet a mensi sem.
2024. júl. 19. 08:10
 12/20 anonim ***** válasza:

De az megvan, hogy a hőt a progeszteron emeli? Az Lh csúcstól nem lesz progeszterontermelés, csak ovuláció után. Kivéve LUF-nál, de a menzesz ott is megjön.

Ezért kérdeztem meg másodjára is, hogy milyen a görbe, mert lehet szimplán csak szarul értelmezi .

2024. júl. 19. 08:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezt eddig is értettem. Pusztán érdekelne a magyarázat arra az esetre, hogy ha van ovu, akkor vagy mensi lesz vagy baba, de ha se mensi se baba akkor mi? Mert 14 év utánajárás alatt ilyenbe még nem futottam bele. Mindig annyi volt az ok, hogy valójában nem történt meg az ovu...

A kérdezőnek két hete késik és állítása szerint volt ovuja. Ez így nem áll össze.

És az is igaz, hogy lehet a kérdező értelmezi rosszul a görbét.

2024. júl. 19. 08:35
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom feltölteni a görbét, de leírom. Ugyanúgy, mint előző terhességeimnél, ciklusom 16. napján 36,4 ről felment 37,2 re, amikor meg kellett volna jöjjön, felment 37,4re, akkor mindjárt megjön érzésem volt, de nem jött meg. (Pont mint mikor korábban terhességek álltak fent, de akkor a teszt már két nappal a kimaradás előtt pozitív volt, 27 naposak a ciklusaim, ket nappal elotte, ha 15. napon volt az ovu akkor 9dpo-n. Halványan, kimaradás napján pedig már erős pozitív volt.

Azóta is magas a hőm, teszt negatív, nulla fajdalom vagy gorcs. Pedig még a mensi utantol ovuig hatalmas szokott lenni a libidom, most semmi. Termékeny nyákom sincs.

A ciszta nem termel amúgy progeszteront?

Doki telefonon annyit mondott hogy ha nem jon meg es mar 3 honapja nincs meg, akkor menjek be hozzá.

Kb 4 hónapja amúgy volt egy kesoi vetelesem baleset miatt...amit kurettel fejeztek be. Utana normalisan megjott 27 napra. Majd utana megint 27, 27, szép pontos gorbekkel, es harom honap utan kezdtunk probalkozni, es ki is maradt

Elvesztegett idő ez ami most van, nem tudom mit csinálhatnék hogy megjöjjön.

2024. júl. 19. 08:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Amúgy érdekes ez a görbézés is, én is nagyon sokáig csináltam, még is, mikor eljutottunk uh- követésre, kiderült, hogy nincs peteérésem... Pedig a görbén minden olyan szépen látszott, leesett a hőm vélidőben aztán felment, fent is maradt szép magasan, majd mensi előtt két nappal lefele indult. Görbe alapján eszembe se jutott volna, hogy nincs is ovum...Doki se nagyon tudott rá mit mondani. A görbe sokszor bizonytalan és meglepő dolgok történnek, pl mikor terhes lettem, nagyon rossz volt a progi értékem, lapos volt a görbém, egyáltalán nem emelkedett úgy, ahogy szokott, aztán még is 10.dpo-n pozi lett a tesztem (rosszul lettem és ezért teszteltem), pedig elakartam engedni az egészet arra a ciklusra.

Kérdező, én biztos nem várnék 3 hónapot a dokival, ha a következő mensi se jelentkezik, nézzen rád. Esküszöm lehet pszichésen nem jön meg, mert reménykedsz, hogy mégis valahogy baba van.

Én ilyen helyzetben elmentem a dokihoz és rá két napra megjött, mikor láttam, hogy uh-n nincs bent senki :D (mintha az a sok negatív teszt nem lett volna elég, csak mert késett :S )

2024. júl. 19. 09:07
 16/20 anonim ***** válasza:

Ismételd meg a tesztet.

Ritkán ciszta okozhat (elvileg) magas hőt, bár ezt én sem értem, hogy mégis hogy.

Én sem találkoztam soha olyannal, hogy se mensi, se terhesség a megemelkedett hő után.

Csak itt láttam ezt: [link]

Nem szedsz valamit esetleg?

2024. júl. 19. 09:17
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem szedek semmit. Beteg sem voltam soha, még lázam sem volt mióta az eszemet tudom 😅

Utoljára egy hete teszteltem.

Nem gondolnám, hogy pszichés okok miatt késhet, mert nem gondolom hogy terhes lennék, így negatív teszttel.

Nekem inkább az van a fejemben hogy nem-e csak kémiai terhesség volt, és vlmiért nem indult be a menses. Remélem nem így van. Most nekikezdtem picit keményebben edzeni a napokban és újra futok is. A köv mensi ha nem.jön meg (bár nem tudom azt mi állíthatná be ha nem erzek ovut) akkor elmegyek egy magandokihoz lehet

2024. júl. 19. 09:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Most eszembe jutott még az, hogy olyan feszülős érzésem van az alhasamban, de ez a hólyagom szerintem, biztos h nem a méh. Olyan érzés mint mikor utazol es mar orak ota nem tudtad kiengedni, es feszul a holyag. Egyszer ereztem ilyent buszon. Es most folyamatosan erzem. De nem vagyok felfazva vagy ilyenek
2024. júl. 19. 09:35
 19/20 A kérdező kommentje:

8 hetes terhes vagyok.....

A vizsgálat előtt csináltak gyors vizeletes hcg tesztet, ami negativ lett. Ultrahamg utan kérdeztem, hogy nem lehet gond a negativ teszt miatt? Azt mondta az ultrahang az biztos, biztos csak egy hibás teszt volt a rendelőben... Én ezt nem hiszem h hibás lett volna, itthon is számtalan tesztet csináltam minden gyógyszertárban és drogériában kapható márkából..

Remélem minden rendben lesz. Nulla terhes tünetem van. De az a baba nagyon ott volt a pociban 😄 már látszodtak a pici végtagjai is

2024. júl. 24. 09:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Jé, ezek szerint a hőgörbe mégis csak működik, milyen meglepő….
2024. júl. 24. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!