Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha volt ovuláció akkor mitől...

Ha volt ovuláció akkor mitől kérhet heteket?

Figyelt kérdés

Terhességi teszt negatív.

Szabályos ciklusaim vannak es voltak mindig.

Vannak már gyerekeim.

Próbálkozunk.

Félidőben éreztem az ismerős ovu fajdalmat, hőgörbém is igazolja hogy volt ovu, teszt is, méhnyaknyák is, libidovalatozás is, még a premens. tünetek is.

Mensi elmaradt, de olyan gorcseim voltak első két nap mintha megjött volna (pont mint első két terhességemnél)

Ez két hete volt.

Valakinek hasonló tapasztalat? Ötletek?

2024. júl. 15. 16:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen a görbéd?
2024. júl. 15. 18:06
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy megrepedt az a tüsző. És tapasztalatból mondom, szabályos ciklusokkal szép görbékkel uh-n derült ki, hogy nincs is peteérésem... tehát sajnos semmit nem jelent. Ez a nagy meleg simán okozhat anovulációs ciklust. Ha volt a gyermekeiddel pozitív teszted, akkor rád nem vonatkozik az sem, hogy ne választódna ki hcg a vizeletbe, mert az genetikai eltérés, tehát az ilyen embereknek soha nem lesz pozitív tesztjük.

Tehát terhes nem vagy. Késni 4 okból késhet a mensi.

-terhesség

-eltolódott ovu (mondjuk, ha két héttel később van ovud, akkor annyival később jön a mensi is) Esetleg egyszercsak majd lesz..

-nem volt tüszőrepedés és cisztává vált (ez ugye mensivel távozni szokott a legtöbbször) - sajnos ilyenkor nem tudni mikor jön meg, ha fájdalmaid vannak, irány a doki

Vagy egyáltalán nem volt peteérésed - nullázódik a ciklus, fene tudja mitől, stressz, fogyás, hízás, stb borulnak a hormonok. Nekem volt ilyen és a harmadik esedékes mensim jelentkezett csak, covid miatt későn jutottam el dokihoz és rá két napra meg is jött. (ez ritka jelenség, és utána magától helyre is áll)

Terhes nem vagy, szóval a többi.

2024. júl. 15. 19:10
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ. És ilyen anovulációs ciklus esetén mikor kell dokihoz menni? Meddig érdemes várni a mensit?
2024. júl. 15. 20:47
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a doki azt mondta, ha nincs semmi szokatlan kellemetlen tünet, nem görcsölök, akkor nem kell doki, elég akkor menni, ha a következő esedékes mensi sem jelentkezik. Akkor azért érdemes egy uh, mert van akinek folyamatosan vastagszik a méhnyálkahártya és az veszélyes. Én gyógyszert sem akartam, szoktak adni, hogy megjöjjön a vérzés, de az is elég löket, hogy utána pár ciklust hazavágjon. Tehát, érdemes türelmesnek lenni, ha nincs panasz. Évi egyszer normális az is, hogy kimarad így egy ciklus. Többszöri esetén érdemes kivizsgáltatni. Természetesen, ha izgulsz, vagy félsz, hogy esetleg valami más baj lehet, elmehetsz, hogy nézzenek rád, nem fognak elzavarni :) Én nyugisabb természet vagyok, utálok orvoshoz járni, csak akkor megyek, ha nagyon muszáj.
2024. júl. 15. 20:55
 5/20 A kérdező kommentje:

Erről a 'genetikai eltérésről" tudnál esetleg vlhonnan hibatkozást küldeni? Ill. nem lehet hogy pl veseproblema miatt nem mutatja ki a teszt a terhességet?

Korábbi terhességeknél igen, már 9dpo-n kimutatta.

Most pedig semmi alhasi görcs a kimaradtensi óta, a hőm ott ugrott is egy nagyot, azóta fent van. Hát kivancsi vagyok nagyon két hét múlva a "kovetkezo mensi idejen" meg fog-e jonni. De ahhoz ovu kellene, annak a tuneteit pedig mar szoktam előre erezni, hat nemtudom.

Amúgy tök jól vagyok, testileg is lelkileg is, nincsenek meg a szokásos ciklus folyami hamgulati es testi panaszok

2024. júl. 17. 09:00
 6/20 A kérdező kommentje:

Még korai menopeuzára is gondoltam 😅 egyik nagyanyám is 30 évesen szülte meg utolsó gyerekét és szülés után már nem is jött meg neki. Nem voltak hőhullámai, hangulatingadozásai görcsei, semmi.

De azért remélem nem örököltem ezt tőle, nagyon szeretnénk még egy babyt

2024. júl. 17. 09:05
 7/20 anonim ***** válasza:
Kb 10 éve tudom, hogy olvastam is róla. Msot nem találtam. Párom keresztanyukája is így járt. Neki egy terhességi teszt sem mutatta ki a terhességét, pedig már uh-n is látszott az embrió. Neki akkro a doki is ezt mondta, hogy ritka mint a fehér holló, ez egy veleszületett dolog, ami miatt a vizeletbe nem választódik ki a hcg hormon. Ettől független a vérben benne van, tehát hcg jelen van a szervezetben, de valamiért a vizeletbe nem kerül bele. Az ilyen nőknél soha nem is lesz látható pozitív teszt.
2024. júl. 17. 12:22
 8/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit a kettes mond az nem igaz. Ha felment a hőd és jól tudod ertelmezni a görbédet akkor volt ovu az pedig progeszteron termelessel jar, mert attol emelkedik meg a hő. 7 eve hőmérőzök, tanfolyamot is vegeztem rá.

2024. júl. 19. 07:42
 9/20 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van. A hő a progeszterontól megy fel, ami ovuláció után termelődik.

Ha nem történik meg az ovuláció, a hő sem megy fel.

2024. júl. 19. 08:05
 10/20 anonim ***** válasza:
De többet segítene, ha megmutatnád a görbét.
2024. júl. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!