Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetnek e terhesség esetén...

Lehetnek e terhesség esetén korai tünetek még a menstruáció elmaradása előtt?

Figyelt kérdés
Az elmélet ovuláció napján több apró szúró fájdalom az alhasban, 6 napra rá újabb szúró fájdalom az alhasban és onnantól hányinger, fáradtság, gyengeség szinte egész nap, estére talán jobb egy fokkal. Ez lehet a megtermékenyülés és a beágyazódás jelei? Menstruáció 6 nap múlva várható. Volt valaki már így?
máj. 30. 17:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha ezeket a tüneteket terhesség okozná, akkor már pozitív lenne a teszted is. De 6 nappal korábban minden nagyon-nagyon korai.
máj. 30. 17:33
 2/15 anonim ***** válasza:
40%
Csinálj egy érzékeny tesztet és megtudod hogy terhes vagy vagy nem
máj. 30. 17:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen szúrások, fájdalmak, akármitől lehetnek. Biztosan volt már valaki így, én is ismerek ilyet, de ez csak utólag derül ki hogy terhesség van-e, mert tényleg akármitől lehet. A terhességi tüneteket a termelődő HCG hormon okozza, amit a teszt is kimutat, tehát ha a teszt pozitív, akkor teszem azt, a hányinger lehet attól, de ha nem pozitív, akkor szinte biztos, hogy nem terhességtől van.

Sokan pont a teherbeeséskor nem éreznek semmit a kimaradó menstruáció előtt. Van tényleg olyan, aki meg minden apróságot megérez, mint pl. a az egyik legjobb barátnőm, aki orvoshoz akart menni, annyira erős és szokatlan tünetei voltak, de nem is gondolt babára, első próbálkozós hónap volt, azt hitte kiújult az endometriózisa, csak utólag azonosította be a folyamatokat.

máj. 30. 18:12
 4/15 anonim ***** válasza:
22%
A teszt előtt észrevettem hogy terhes vagyok. Abból hogy imádtam a csokit, ahogy terherebe estem kihánytam 😂 csak rá egy hétre lett pozitív a teszt. Én ilyen szurkálásokra meg ilyesmire nem figyeltem előtte mert mindig fáradt voltam a munkám miatt.
máj. 30. 18:31
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
4# Akkor biztos, hogy nem a terhesség miatt hánytàl....
máj. 30. 18:44
 6/15 anonim ***** válasza:
16%
De igen. Még az Elevit is vissza jött minden egyes nap. Végig hánytam a terhességet a fogantatástól kezdve szinte. 3 hónapig a víz is kijött belőlem. Aztán meg csak joghurtot vagy tejfölös kenyeret bírtam enni és csak irigykedtem hogy én miért nem lehetek az a fajta aki mindent feleszik terhesség alatt. 😅 A teszt egyébként csak fogantatás után 14 nappal mutatja ki a terhességet. Tehát simán a csoki előtt egy héttel lehetett. Azelőtt és azóta sincs hasonló problémám. :)
máj. 30. 18:52
 7/15 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint a megnövekedett hcg szint bár még nem akkora hogy a teszt kimutassa de már okozhat puffadást, hányingert, hőemelkedést, fáradtságot?
máj. 30. 19:02
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
6-os, egy érzékeny teszt már 9-10 dpo-n is kimutatja a terhességet. Én elhiszem, hogy te már ezelőtt kezdtél hányni, de ez semmiképpen sem általános. Ez kb. olyan, mint amikor valaki végig menstruál a terhessége alatt - több mint valószínűtlen, de ha egyszer valaki ezt állítja, hát legyen. Amúgy én is émelyegtem a nemvárt előtt, de a tesztem is pozitív volt már!
máj. 30. 19:14
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
7-es: az esetek 99,99 %-ban nem. Pont ez a lényeg. Főleg annak a fényében, hogy ezeket a tünetetek sokkal de sokkal könnyebb okozza akármi más!
máj. 30. 19:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan alacsony a hcg a szervezeted én, hogy a terhességi teszt nem mutatja ki, akkor az még nem tud tünetet okozni.

Képzeljük el, ha már 6-os hcg mellett hánynál mi lenne akkor amikor felmegy 20.000-re....

Vannak olyan tünetek amit a progeszteron okoz, pl a mellfájdalom, ez megjelenhet a pozitív teszt előtt is, viszont nem jelzi előre a terhességet, hiszen hiába magas a progeszteron szint, amit a sárgatest termel ez még egyáltalán nem bizonyítja, hogy megtermékenyült a petesejt és elkezdett beágyazódni. Egy szűz lánynak is fájhat a melle a menstruáció előtti 2 hétben.

máj. 30. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!