Árthat a babának az 5 hétben?
Figyelt kérdés
Nem tudtam hogy terhes vagyok elmentünk bulizni ahol nagyon sokat ittam. Másnap jutott eszembe hogy a menstruaciom késik es csináltam egy tesztet ami rögtön pozitív lett. Ha jól számolom 4 het+5 napos vagyok. Ez az alkoholfogyasztás karos lehet a babára nézve?2023. dec. 5. 12:47
1/6 anonim válasza:
Nem használ neki, szó se róla. Végig tartózkodj az alkoholtól, mindenféle mérgektől, ételfestékes, ízfokozós , leveskockás, vegetás hulladéktól.
3/6 anonim válasza:
Nem. Mint a te helyzetedben is, sokszor csak ilyenkor (vagy később) veszik észre, hogy terhesek.
4/6 anonim válasza:
Engem csak annyi érdekel hogy akik ilyen helyzetbe kerülnek hogy hopp késik a menstruációm stb ott tervezett volt a baba? Mert nálunk tervezett de már azelött teszteltem mielött meg nem jött..nem hogy alkoholt fogyasztani.
5/6 anonim válasza:
Én is így jártam. Tervezett baba volt, de a környezetemben sok olyan párt láttam akik hónapokig-évekig próbálkoztak mielőtt összejött. Úgyhogy én nem tartóztattam meg magam, nem tesztelgettem feleslegesen, mert felkészültem rá hogy esetleg nem 1-2 hónap lesz mire sikerül. Meg ugye olyan eset is sok van, hogy valaki tesztel, pozitív lesz, aztán sajnos mégis megjön a menstruáció (ilyenre is láttam két példát baráti körben). Semmi értelme azelőtt tesztelni hogy kimaradna, nekem meg az furcsa hogy valakik minden hónapban lelkesen pisilgetik a teszteket még mielőtt esedékes lenne a menstruáció. Minek? Hogy aztán aggódjanak a halvány vonalakon, meg hogy minden nagyon kezdetleges vetélésről is tudjanak? Pont nem akartam ebbe az egészbe belegárgyulni, nem a babázhatnék körül forgott az életem, nem volt "babaprojekt". Simán csak nem védekeztünk. Aztán mikor már 2 napja késett teszteltem (ez volt 6 hónap után). Azon a héten pont elég sokat piáltam, cigiztem is még. Nyilván a pozitív teszt után már egyiket sem. Nem lett semmi baja a gyereknek. Most már te sem fogsz inni, nem lesz semmi baja a tiednek sem.
6/6 A kérdező kommentje:
Hasonló helyzetben vagyok mint az utolsó. Tervezett baba csak nem görcsöltünk rá, éltünk úgy mint eddig. Hónapok óta próbálkozunk. Nekem is volt már kémiai terhességem azóta nem tesztelek túl korán.
2023. dec. 6. 13:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!