Igaz az hogy az első pár hétben nem árthat a babának a dohányzás és az alkohol?
Egy vàlaszban olvastam itt, hogy amikor még a kismama nem tudja hogy babàt vàr, nem kell aggódni hogy dohànyzott vagy alkoholt fogyasztott, mert nem egy a vérkeringés.
Nekem ez olyan hihetetlen, hisz hiàba nincs a babànak még szìvverése, akkor is az anyàból "tàplàlkozik" és a szervezetében megvannak a kàros anyagok.
Hát megosztóak a vélemények és biztos le leszek pontozva de azért leírom én hogyan tudom.
A vérkeringés igaz később kapcsolódik össze, de az alapvető fejlődési szakasz az első 3 hónapban a leges-legfontosabb. Hisz pár sejtből egy kis embrió fejlődik ki, kialakulnak a szerves stb. Az idő előrehaladtával pedig már inkább csak súlygyarapodás lesz.
Ebből a szempontból a legfontosabb az első szakasz.
Másrészt mivel a legtöbben nem is tudják, hogy várandósak, ezért képtelenség kizárni a dohányzást, alkoholt. Az más kérdés, hogy aki babát tervez, már jóval előre le kellene állnia a káros szenvedélyekkel (olvastam tanulmányt miszerint az 1-2 évvel korábbi dohányzás nyomait is kimutatták a méhlepényen már). Azonban sokan ezt nem tudják/akarják megtenni. Mindenkinek a saját döntése ez, hisz ő viseli a következményeit is. Az alkohol valamivel jobb, mert az gyorsabban kiürül a szervezetből, tehát egy átbulizott éjszakának nem marad meg a nyoma még pár hetes terhességnél (van akinek később sem).
Hozzáteszem egy kis pohár vörösbor azért nem fog megártani később sem. De tényleg mindenkinek egyéni döntése. Tény, hogy kellene annyi akaraterődnek lennie, hogy ha le akarsz szokni akkor le is tudj. Hiszem a babázással még ez lesz a legkisebb megpróbáltatás...
Mi se terveztük a teherbe esesemet,igy elég vas nyaralason voltunk túl,mikor kiderult,hogy babat várok..cigit leraktam,inni nem ittam azóta..minden oké a gyerekkel,semmi karosodasa,pedig mar 5 éves;)
Amugy azert mondják,mert ha ilyenkor karosodik az embrio,akkor egyszeruen kiürül,es te valoszinuleg nem is fogsz tudni arrol,h terhes voltal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!