A terhesség első 7 hetében árt az alkohol a magzatnak?
Ennyivel még nem ártottál!
Boldog babavárást!
34hkm
A megtermékenyítéstől a beágyazódásig nincs a baba az anyával kapcsolatban.Onnantól kezdve,hogy beágyazódott már sebezhető,ezért táplálkozzunk egészségesen,ne igyunk alkoholt,és ne dohányozzunk,vagy szedjünk bármiféle gyógyszert!!
Alkohol:
Mivel nem tudjuk pontosan,mennyi az a legkisebb alkoholmennyiség,amely kihat a magzatra,a legjobb,ha egyáltalán nem iszunk alkoholt a terhesség alatt és amíg a terherbeeséssel próbálkozunk.Ez különösen az első harmadban lényeges,amikor kifejlődnek a magzat fő szervei.Még a minimális alkoholfogyasztás -napi egy-két pohár,vagy az alkalmankénti mulatozás -is összefüggésbe hozható a vetéléssel,a vajúdás alatt felmerülő szövődményekkel és az alacsony születési súllyal.
Egyrészt valóban amíg nincs méhlepény (ezen keresztül csatlakozik az anyai és magzati vérkeringés), addig nem nagyon árt a babának az alkohol (meg pl. gyógyszerek sem), mert nem jut el hozzá.
Úgy tudom a 6. hét környékén kezd kialakulni a méhlepény, utána már sokkal inkább árthat az alkohol, de az első néhány hétre eleve azt szokták mondani, hogy az esetek jelentős részében a mindent vagy semmit elve érvényesül, tehát ami komolyan árt a babának az nagy valószínűséggel vetélést okoz.
Szóval nyugi, ha izgulsz azzal ártasz a legtöbbet, de persze ezentúl vigyázz magatokra!
Engem is nyugtattak a 6. hétig mindent vagy semmit elvvel, pedig hülyeség. 4-5 héten voltam beteg, még a tesztem is csak épp hogy nagyon halvány pozitív volt, akár negatívnak is nézhettem, mégis rendellenességgel született a picikém, amit a betegség okozott. Én így is hálás vagyok a sorsnak, hogy velem maradt és semmiért nem adnám! De hiába mondja a Czeizel prof. vagy akárki, hogy ekkor még nem lehet gond, itt a példám, hogy nem túl gyakran, de sajnos igenis lehet.
Ezek az alkohol mennyiségek nem túl nagyok, remélhetöleg minden rendben lesz, de ezt tutira megmondani nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!