Milyen fajta fogamzásgátló tabletta az, amelyik nem rontja el a későbbi esetleges teherbeesést, hanem még segíti is?
Azt hiszem a hormontartalmút mondták nekem, ami "jót tesz" a nőknek, vagyis segíti rendezni a dolgokat és ha később abbahagyják, utána sem lesz gond a teherbeeséssel, hanem még jobban is fog menni.
Vagy félreértettem valamit, vagy rosszul tudta, aki mondta nekem, vagy ilyen tényleg van?
Eddig úgy tudtam, hogy a fogamzásgátlók csak elfedik a problémát és később még nehezebb tőlük teherbe esni.
Eleve nekem nincs tudomásom hormonmentes fogamzásgátló tablettáról, mindegyik hormontartalmú. Legalábbis Magyarországon biztosan.
Másrészt meg igen, ha valami probléma van a hormonháztartásban, azt nem javítja meg a fogamzásgátló, sőt. Elfedi és amikor egyszer abbahagyja a nő, akkor a végén még ronthat is rajta. Ilyen, hogy segítse a későbbi teherbe esést, szerintem nem létezik, vagy nagyon ritka kivételes esetekben. Ha nem volt hormonprobléma eleve, akkor azon nem ront a tabletta szedése, inkább így mondanám. Ha volt, akkor az nem múlik el mágikusan magától, amíg a tablettával szünetelteti az ember a tüneteket, a probléma oka nem szűnik meg.
Én ilyen csodaszerről nem tudok. És milyen problémát fel el? Szokták adni pcos-re, ott ez a helyzet valóban, de nem mindenkinek van ez a betegsége, aki fogamzásgátlót szed. Valóban segíti rendezni a ciklust, de ha valakinek rendszertelen volt előtte, valószínűleg a gyógyszer szedèse után is az lesz. A rendszertelenség okát kell megkeresni, de még így se lehetetlen teherbe esni.
Az pedig hogy nehéz a fogamzásgátló szedése után teherbe esni, az tévhit. Ha volt a szedés előtt problémád és az visszatér az elhagyása után, akkor azért nehezebb. Ha nem volt semmi bajod, a gyógyszer kiürül a szervezetedből napok alatt, ezért is kell kimaradt gyógyszernél kiegészítő védekezést alkalmazni.
egyik sem segíti, sőt. Ezek a peteérést illetve tüszőrepedést gátolják.
Az eredeti cél az volt velük, hogy fiatal házasoknál 1-2 évvel kitolják a gyerekvállalást, ez volt az Enovid indikációja anno.
Aztán most szedik a nők évtizedekig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!