Fogamzásgátló, antibiotikum, teherbeesés?
Sziasztok
Betegség miatt antibiotikum szedésére volt szükségem.
A fogamzásgátló tablettát a tablettaszünet letelte után 3 nappal tudtam elkezdeni.
Azt az információt kaptam a háziorvosomtól, hogy tévhit az, hogy az antibiotikum (Aktil Duo-T írt fel) csökkenti a fogamzásgátló hatását, illetve nem probléma, hogy nem időben kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Azonban ma épp ezek ellenkezőjéről olvastam.
Elmondaná valaki, hogy most akkor mi is a helyzet? Mert így már végképp nem értem. És kicsit megijedtem..
Köszi előre is a segítséget!
A betegtájékoztatót olvasd el, az a mérvadó.
Én biztos alkalmaznék kieg. védekezést ebben a hónapban.
09.25. a menzesz első napja.
10.02. a tabletta elkezdésének napja, de azt 09.30.-n kellett volna elkezdeni. Az antibiotikumot is aznap (10.02) kezdtem el.
"09.25. a menzesz első napja."
Cica, fogamzásgátlót szedsz... NINCS MENSTRUÁCIÓD.
Az meg hótmindegy, hogy a megvonásos vérzésed mikor jelentkezett.
Nem probléma, hogy nem időben kezdted el szedni a fogamzásgátlót?! 🤣🤣
Végülis kinek mi a probléma. Egy teherbeesés a rossz szedés miatt nekem a probléma kategória lenne.
Nem véletlen van megadva, melyik nap kezd el, melyik nap tarts és mekkora szünetet. A mai gyogyszerek olyan kevés hormont tartalmaznak, kepesek 1 nap alatt kiürülni. Erre te 3 napot csúsztatsz ezen, és azt mondod nem probléma.
Ha az én dokim jelentene ki ilyet, ott látott volna utoljára.
Én védekeznék máshogy is mellette, hamár nem sikerült betartani a felteteleit.
Es de, az antibiotikum is gyengít a hatásán.
Nem tudom, mire alapozta a háziorvosod, amit mondott. A pontos szedés nagyon fontos, és én úgy tudom, az antibiotikum igenis csökkenti a hatékonyságát.
De amúgy mindegy is, ha csak 1%-ban is felmerül, hogy bármi miatt kevésbé hatékony, akkor min egy hétig érdemes gumit húzni, ha nem csak viccből szeded a tabit. Három napos csúsztatáskor alap, hogy védekezek máshogy is.
Hat nekem ez valahogy hihetetlen.
Az én fogamzásgátlóm sincs egyik gyógyszertárba sem.
Ennek ellenére ha ma odaszólok, holnap reggel mehetek érte. Ez 3 gyogyszertárra is igaz.
Emellett nem akkor talalom ki, hogy kell, mikor elfogy, hanem van annyi eszem, időben beszerzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!