Keresek kompetens nőgyógyászt, aki RH osszeferhetetlensegben ,,profi,,?...reszletek lent
Van egy RH negatív babád, és volt egy kémiai meg egy vetélés még azelőtt hogy a RH faktor bármit játszhatott volna.
Nem értem mi a probléma és mit szeretnél? A vetélést 1000% hogy nem RH összeférhetetlenség okozta. Elmehetsz akárhány orvoshoz ugyanezt fogja mondani.
Férjed egyáltalán RH pozitív? Ha mindketten RH negatívak vagytok akkor ilyen probléma nem is állhat fenn.
Ha nagyon szeretnél csináltass egy ellenanyag szűrést magánban, ha negatív akkor nincs min izgulnod.
1.: Nem jól tudod. 7+3 hetesen alakul ki a vvt-k felszínén az antigén, tehát efölött a terhességi kor felett kell anti-D injekció, nem 12 hét után…
Amúgy nem a nőgyógyászt kellene megkérdezni, hanem egy transzfúziológust. Igazából csak annyi a kérdés, hogy ezek ah ellenanyagok, ha egyszer kialakulnak, mindig kimutathatók-e a keringésből.
Mert ha igen, akkor szimplán csináltatni kell egy ellenanyagszűrést. Ha az negatív, akkor nincs gond, hiszen ezek szerint nem immunizálódtál.
Akkor gázabb a helyzet, ha a transzfúziológus azt mondja, hogy ha immunizálódtál is, akkor is egy idő után eltűnik az ellenanyag a vérből (ahogy a beadott anti-D is eliminálódik), és majd akkor termelődik újra, ha ismét Rh pozitív gyerekkel leszel terhes.
De ez nem a nőgyógyász szakterülete, hanem a transzfúziológusé.
A nőgyógyásznak akkor van szerepe, ha terhes leszel és az ellenanyagszűrés pozitív lesz.
Utolsó vagyok: egyébként spontán vetélés után az immunizáció kockázata kb 1.5-2%.
És te kaptál is anti-D-t, ami bár nem volt maximálisan hatékony, mivel nem 72 órán belül kaptad, de az az elv, hogy ha elmarad, még később is érdemes beadni.
Nem tudom milyen guideline-t nézel, uptodate szerint 7+3 héttől kell.
Ez meg azt írja, hogy örökre kimutatható marad az ellenanyag, szóval ha immunizálódott, akkor most is pozitívnak kellene lennie.
Szóval ja, nézessen egy ellenanyagszűrést és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!