Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Keresek kompetens nőgyógyászt,...

Keresek kompetens nőgyógyászt, aki RH osszeferhetetlensegben ,,profi,,?...reszletek lent

Figyelt kérdés
1 baba (rh negativ), egy kemia terhesseg amit senki nem vesz szamba, 1 spontan 7.heti veteles utan nagykegyesen kaptam egy anti-d de tobb mint 72 oraval utana. Fogalmam sincs mik az eselyek, mit lehetne tenni, nezni, nem akarok vaktaba probalkozni, az orvosok egymasnak folyamatlsna ellentmondanak. Van aki azt mondja ha kaptam szurit akkor midnen oke, ha volt is ellenanyag termeles akkor most a nullarol indulunj ujra. Mashol azt olvasom es mondtak is hogyha egyszer vegbement a folyamat, nem lehet visszaforditani. Szoval imadkozzak megegy negativ babaert. Kerlek aki tud ebben megbizhato tudással es tapasztalattal rendelkezo orvost az irjon! Köszi
2023. szept. 15. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
12. hét előtti vetélés esetén nem indikált az anti D. Nem is értem hogy minek adtak. Egyébként legyen egy vércsoport szűrés, máshol is immunizalodhatsz. Ha negatív, akkor feleslegesen porogsz. Ezért kár a világ legjobb szakemberet keresni.
2023. szept. 15. 15:11
 2/8 Bogica0616 ***** válasza:
Rh negatív a vercsoportom. Kaptam inekciot első terhesség után mert a baba rh pozitív volt. A második terhesség vetélés volt kb a 7. Héten meghalt a magzat. Nem kaptam inekciot. Rá egy évre újra terhes lettem, nincs ellenanyag termelés a szervezetemben. Tehát nem biztos, hogy ezért megy el a babàtok, nézés ellenanyagot.
2023. szept. 15. 17:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Van egy RH negatív babád, és volt egy kémiai meg egy vetélés még azelőtt hogy a RH faktor bármit játszhatott volna.

Nem értem mi a probléma és mit szeretnél? A vetélést 1000% hogy nem RH összeférhetetlenség okozta. Elmehetsz akárhány orvoshoz ugyanezt fogja mondani.

Férjed egyáltalán RH pozitív? Ha mindketten RH negatívak vagytok akkor ilyen probléma nem is állhat fenn.

Ha nagyon szeretnél csináltass egy ellenanyag szűrést magánban, ha negatív akkor nincs min izgulnod.

2023. szept. 15. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:

1.: Nem jól tudod. 7+3 hetesen alakul ki a vvt-k felszínén az antigén, tehát efölött a terhességi kor felett kell anti-D injekció, nem 12 hét után…

Amúgy nem a nőgyógyászt kellene megkérdezni, hanem egy transzfúziológust. Igazából csak annyi a kérdés, hogy ezek ah ellenanyagok, ha egyszer kialakulnak, mindig kimutathatók-e a keringésből.

Mert ha igen, akkor szimplán csináltatni kell egy ellenanyagszűrést. Ha az negatív, akkor nincs gond, hiszen ezek szerint nem immunizálódtál.

Akkor gázabb a helyzet, ha a transzfúziológus azt mondja, hogy ha immunizálódtál is, akkor is egy idő után eltűnik az ellenanyag a vérből (ahogy a beadott anti-D is eliminálódik), és majd akkor termelődik újra, ha ismét Rh pozitív gyerekkel leszel terhes.

De ez nem a nőgyógyász szakterülete, hanem a transzfúziológusé.

A nőgyógyásznak akkor van szerepe, ha terhes leszel és az ellenanyagszűrés pozitív lesz.

2023. szept. 15. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: egyébként spontán vetélés után az immunizáció kockázata kb 1.5-2%.

És te kaptál is anti-D-t, ami bár nem volt maximálisan hatékony, mivel nem 72 órán belül kaptad, de az az elv, hogy ha elmarad, még később is érdemes beadni.

2023. szept. 15. 19:10
 6/8 anonim ***** válasza:
4: két guidelinet is megnéztem, egyikben sem adják rutinszerűen a 10-12. hét előtt, mert elenyésző az esély az immunizálódásra, mivel a magzati vérmennyiség. Persze van aki egy chorion boholy biopszia vagy mola után is ad, de erre evidencia nem sok van. Mindenesetre ilyen háttérrel ez a pánik tökéletesen felesleges, és talán nem kéne mindenki szavát megkérdőjelezni. Nezessen egy ellenanyag szintet és higgadjon le.
2023. szept. 15. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:
*Vérmennyiség igen kicsi.
2023. szept. 15. 19:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen guideline-t nézel, uptodate szerint 7+3 héttől kell.

[link]

Ez meg azt írja, hogy örökre kimutatható marad az ellenanyag, szóval ha immunizálódott, akkor most is pozitívnak kellene lennie.

Szóval ja, nézessen egy ellenanyagszűrést és kész.

2023. szept. 15. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!