Fèl ève vagyok a munkahelyemen, viszont teherbe estem. Hogyan tovàbb?
Szòval 6 hônapja vagyok a munkahelyemen, első munkahely. Késett a menzeszem teszteltem pozitiv lett.
A munka helyemen hogyan jelentsem be illetve mikor hogy ne kūldjenek el és megkapjam a gyedet?
Ideális esetben simán tudsz még 6-7 hónapot dolgozni, hogy meglegyen a 365nap. Nyílván ebbe benne van, hogy nem sokat fogsz pihenni a baba érkezése előtt. Persze csak ha nem lesz komplikáció, veszélyeztetett terhesség meg bírod szusszal, nem nehéz fizikai munka.
Biztos próbaidő után mondanám és ha nem hányod végig a napokat és senkinek nem tűnik fel, én megvárnám a 12hetet.
"GYED-hez 2 éven belül 365 nap biztosítási jogviszony kell. Ha ez az első munkahelyed, akkor az még kevés."
Édes f.om, már miért lenne kevés? Nem a felkoppintás pillanatában kell meglennie a 365 napnak, hanem a szüléskor, addig meg még van 8+ hónap, ha most tesztelt.
Annyi csak, hogy annyit lehet max. táppénzen, amennyit ledolgozott ideáig, azaz most még nem mehet el, mert nem tartana ki szülésig
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!