Ha nem vagyok teljesen biztos, hogy akarom a babát mit tegyek?
Először is megkérek mindenkit, hogy mellőzze a lehordásokat, kárörvendést stb, nincs szükségem rájuk.
26 èves nő vagyok, 8 éve a párommal akivel tavaly házasodtunk össze. A kapcsolatom stabil, nem keresünk rosszul, egy ideális “hely” lenne egy gyereknek, De… èn eddig folyamatosan kerestem az utam, hogy milyen életet akarok élni, hogyan is képzelem el, milyen karriert szeretnék, mennyi mindent kipróbánék mèg, és még csak az sem tiszta, hogy hol akarunk élni. Jelenleg külföldön dolgozunk, eljöttünk saját házra gyűjteni. Már lenne is annyi, viszont ha gyerekem lesz ezt nem tudom majd folytatni, hisz folyton utazunk.
Az sem volt tiszta, hogy akarunk e gyereket. Mindig beszéltünk róla, de a bizonytalanság közös volt mindkettőnkben, elsősorban amiatt amilyen a mai világ, másrészt mert még ennyi minden kérdéses. Én néha eljátszottam a gondolattal, hogy milyen kisember lenne belőlünk, ha láttam egy aranyos babát és boldog szülőket elkapott egy meleg érzés, nèha azt éreztem vágyok rá, no meg régebb azt hajtogattam, hogy ha lesz én fiatal anyuka szeretnék lenni.
De közben az is vonzott, hogy gyermektelen független felnőttként éljem le az életem, akit nem köt le senki és semmi, aki ha gondol egyet eltud költözni, sokat utazni és szabad életet élni. Mindig e kettő között vacilláltam és most itt vagyok egy pozitív teszttel. Tudom, “így kellett, felelőtlen vagyok, szegény gyerek…”
Abból a néhai “de jó lenne fiatal anyukának lenni” érzésből jelenleg pánik van, azt sem tudom mit csináljak. Folyton azon agyalok hogy mi van ha nem ez a megfelelő idő, mèg nem állok készen, a ház sincs meg (lenne hol laknunk addig) lesz e elèg mentális erőm hozzá, vajon fel kell adnom a terveim miatta, tényleg ilyen életet akartam? Szóval az önfeledt boldogság helyett rendesen pánikolok és fogalmam sincs mi lenne a legjobb nekem, nekünk. Szégyellem de az is eszembe jutott, hogy ha ennyire bizonytalan vagyok akkor elkellene vetetni, de megszakadna a szívem közben.
Volt e valaki hasonlóan? Normális a kezdeti pánik, vagy valóban azt jelzi hogy nem lennék rà alkalmas? Sajnos nagyon sok olyat olvastam, ahol megbánták hogy vállaltak, nem szeretnék egy lenni közülük. A férjem örül, biztat és a családunk is nagyon szerető, ez mind rendben van csak èn nem 😢
Akkor lehet mondani, hogy minden jó, ha a vége jó, de attól még javítanék néhány megfogalmazásodon, amit korábban írtál: az igaz, hogy gyerekkel teljesen más az élet, de nem lehetetlen sem az utazás, sem a költözés. Nehezebb, az igaz, mégis sokan teszik.
Ahogy mások is írták már előttem, a kezdeti pánik még azoknál is teljesen normális és átlagos, akik mindig is gyerekre vágytak. Valahol jó, hogy nem minden rajtunk múlik, mint lám, a te esetedben is.
Azt is írták már előttem, hogy megbánni anyává válást is lehet, és abortuszt is, mint olvashattad, ezek mind súlyos negatív érzelmek, bárkivel előfordulhatnak, pedig nem lenne szabad semmit megbánni sosem, mivel az önostorozás annyi más lelki problémát okoz, hogy egyszerűbb lenne elfogadni mindazt, amit az élet ad, és nem bántani senkinek saját magát sem!
Én húszévesen azért is szakítottam életem legnagyobb szerelmével, mert úgy éreztem, hogy nem lenne elég jó apa nekem, azzal együtt, hogy eszem ágában sem volt családot alapítani húszévesen, de bent valami tudatalatti megakadályozta, hogy felhőtlenül csak boldog legyek vele. Azóta már sok év telt el, én is külföldre is költöztem, sok más kapcsolatom is volt, épp most vagyok egy újabb sok éves után, gyerek egyikből sem lett, és negyvenpárévesen szerintem ez a vonat már el is ment nekem sajnos, pláne, ha a havimmal is rég nem találkoztam már, de az meg persze lehet a tápanyaghiányos étkezésem miatt és lelki frusztrációim miatt. Hogy megbántam-e, hogy szakítottam húszévesen azzal, akivel én magam sem akartam? Volt idő, hogy ezen rágtam magam, de rájöttem, hogy nem visz előre az önhibáztatás, de sőt, még kifejezetten hátráltat is, úgyhogy abbahagytam.
Édesapám állandó megjegyzése is szerintem nagyban predesztinált, mindig azt mondta erre a gyerek/nem gyerek témára, hogy egy nő két esetben képes bármire: ha gyereket akar vagy ha nem. Szerintem én erre reagálva is döntöttem úgy, hogy nem, mivel azóta, hogy olyanokkal voltam, akikről el tudtam képzelni, hogy jó apa lenne, védekezés nélkül éltem nemi életet, pontosan megadva a sorsnak az esélyt arra, hogy engem válasszon ki anyának, ami nem történt meg, és én ezt tudomásul veszem. Talán nem is nekem való az anyaság. Vagy ki tudja. Ezt dobta a gép. A lényeg, hogy soha nincs olyan, hogy teljesen biztos szerintem. Bár lehet, hogy vannak olyanok, akik éltek már át ilyen érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!