Szerintetek káros a passzív dohányzás?
Babát tervezünk a párommal. Nem dohányzunk. Nekem van egy barátnőm, akivel heti 2-3 alkalommal találkozunk. Mindig elszív 3-4 szál cigit a beszélgetések során. Említettem neki, hogy babát szeretnénk, és nem szeretném a cigifüstöt szívni. Szerinte, ennyi mennyiségben nem is káros, sőt, a barátnője cigizett mindaddig, míg ki nem derült a terhessége. Nekem rosszul esett, hogy nem veszi figyelembe a kérésem. Azóta találkoztunk már, de ugyanúgy szívott, nekem pedig kényelmetlen volt újra megkérni.
Szerintetek ez terhesség tervezése esetén káros? Vagy én komplikálom túl?
Heti max. 12 (3×4) szál cigi füstjéből szabad téren mennyi káros anyag juthat a szervezetedbe?
Szerintem ezt egy kicsit túlreagálod. Ráadásul még a baba fasorban sincs...
Ha eddig nem zavart, akkor szerintem most csak azért, mert babát terveztek, ezen ne akadj ki.
Ha terhes leszel, biztos jobban fog figyelni, ha mégsem, akkor nyugodtan szakítsd meg a barátságot.
Én ennél sokkal több időt töltöttem a dohányos barátnőmmel kismamaként, kicsit távolabb ült tőlem, próbáltuk megoldani, hogy ne rám szálljon a füst, nem aggódtam emiatt. Van sokkal több káros hatás, ami érhet, és bele sem gondolunk, igaz, lehet jobb is, különben végig retteghetnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!