Dohányzás a kutya mellett? Mit gondolsz dohányos gazdáról? Kutya nem lesz tüdőrákos, ha a gazdái mellette dohányoznak folyton?
Passzív dohányzás a kutyára is hat.
De a kutya nem lesz ettől beteg?
Azt mondta egyik dohányos kutyás ismerősöm, hogy "Ha nem tetszik a kutyának a füst, arrébb megy!"
Így boldogan cigizik a kutya mellett!
De akkor a gyerek mellett is lehet cigizni, az is amelyik tud járni, arrébb megy? Meg bárhol?
Elvileg a kutya is passzív dohányzásnak van kitéve ugyanúgy, mint minden nem-dohányos, aki mellett dohányoznak.
Viszont nem hiszem, hogy túl sok kutyának lehet tüdőrákja a gazdája miatt. Példa erre a szüleim, mindkettejük dohányzik, eddig 2 kutyájuk volt, szép kort éltek meg. Egyik sem tüdőrákban halt meg. Én is dohányzok, 7 éves a kutyusom, a lakásban lakik, illetve a szobában, mert mindig ott van, ahol én.:) Figyelek a szellőztetésre, egész nap nyitva a nappali ablaka, télen is igyekszem sűrűn szellőztetni.
Sajnos egy dohányosnak hiába magyarázod, hogy megbetegítheti a környezetét, úgyis talál kifogást, meg úgyis meg tudja magyarázni, hogy az nem úgy van :/ :)
De hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen, árt a kutyáknak is a füst, ahogy mindenki másnak is.
"úgyis talál kifogást"
Ilyenkor komolyan begőzölök.
Nem, nem talál a többség kifogást, meg nem is szabadkozik, mert pontosan tudja, hogy vannak negatív, káros hatásai annak, amit csinál. Viszont
1./ jogom van hibákat véteni, vagy káros szenvedélyekkel élni
2./ KÖTELESSÉGEM viszont ártalomcsökkenteni!!!
Felelősségteljes embernek tartom magam, így, függőséggel együtt is, sokkal felelősségteljesebbnek, mint egynéhány "példás életű". Megteszem azokat a dolgokat, amiket meg kell tennem ahhoz, hogy más, legyen az állat vagy ember, ne szenvedjen kárt amiatt, amit csinálok.
Mindegy, magyarázhatok én.
Ugyanúgy elítélem mint az átlag dohányos embert. A kutyának ugyanúgy árt a füst, miért ne ártana.
Van egy ismerősöm, aki mindig eljött velem sétáltatni a kutyáimat, és folyton cigizett, az sem zavarta, ha gyakorlatilag hozzáér az égő cigi a kutyáimhoz. Hát ennél nagyobb bunkóság nincs. Meg is untam egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!