Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A passzív dohányzás is káros...

A passzív dohányzás is káros terhesen?

Figyelt kérdés
Anyukám nagy dohányos, és a tv előtt meg a konyhában szívja főleg...nem tudom elkerülni, hogy ne legyek ezeken a helyeken. mennyire ártok a passzív dohányzással? és mi lesz ha megszületik a baba? ne vigyem azokba a helységekbe ahol cigiztek?
2008. márc. 16. 01:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A passziv dohanyzas legalabb annyira karos, mintha a babad szajabol logna ki a cigi.

Tok mindegy mit csinalsz Anyukadnak kellene moderalnia magat.

2008. márc. 16. 01:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Káros??? Passzív, aktív dohányzás okozta problémák terhesség alatt, után a babára nézve: Vetélés, koraszülés, súlyos szervi elváltozások, későbbi testi lelki problémák, asztma, légzészavarok, szívritmus zavarok, agykárosodás...

A passzív dohányzás alatt azt is értem, h te is dohányzol néha. Ne tedd!!! Anyukádat is kérd meg, hogy szeretnél sokáig élni a babácskával együtt, aki szegény nem tehet semmiről. Miért tennétek az ő életét is tönkre, ha ő nem ártott nektek, csak élni akar!!!!

2008. márc. 16. 02:45
 3/9 anonim ***** válasza:
A netten sokat lehet olvasni a passzív donhányzás káros hatásáról. Szerintem kicsit ültesd anyukádat az internet elé és olvasgasson bele Ő is, hogy mennyire árthat a meggondolatlan viselkedésével neked és a babának is. Ha magától nem érzi és nem képes miattatok vigyázni, hátha egy-két cikk elolvasása után belátja, hogy "csak ennyivel" is életeket tehet tönkre. Szomorú a cigarettás emberek egoista viselkedése. Az az ő bajuk, hogy károsítják a saját szervezetüket, de az már egyiküket sem érdekli, hogy másnak is ártanak vele. Ha végképp nem látja be, hogy változtatnia kellene, szerintem drasztikusan kell fellépned és megmondd neki, hogy ezzel azt éri el, hogy ritkábban fogjátok őket látogatni, a ti házatokba meg csak akkor jöjjön ha képes azt a pár órát kibírni. Hidd el nincs szükséged arra, hogy pl. szülsz egy egészséges kisbabát és kell rettegned a csecsemőkori hirtelen haláltól, ami sok esetben a dohányzásnak a következménye. Kitartást és egészséges babát kívánok Neked.
2008. márc. 16. 07:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is beszélj édesanyáddal,hogy ha lehet most korlátozza le a befüstölt helyiségek számát a gyerek miatt.

A passzív bagó az legalább annyira káros,mint az aktív.Ismerek olyat,akire tüdőszűrés után rászoltak,hogy sürgősen hagyja abba a bagózást,miközben a hölgy soha életében nem bagózott,csak sokat tartózkodott cigifüstben.

2008. márc. 16. 08:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Uramatyám! Legalább az unokája miatt megtehetné, hogy kint vagy a teraszon szívja el a cigit! Tök káros az egészségre! Mellettem rengeteget dohányoztak gyerekkoromban, azóta gyűlölöm a cigit. És nemrégiben olvastam, hogy légúti problémákat, gyulladást, irritációt is okozhat a gyereknél. Most már legalább tudom miért volt mindig gyulladt a torkom. Próbálj meg beszélni anyukáddal, hidd el személyes tapasztalatból beszélek. Nekem megkeserítette a gyerekkoromat a füst. Ne engedd, hogy a te babád gyerekkorát is befolyásolja. Ha már magára nem vigyáz, legalább rátok vigyázzon. A füst pedig átszivárog szépen lassan egyik helyiségből a másikba. Úgyis jön a tavasz a nyár, szívja el kint a cigit ha teheti! Sok sikert!
2008. márc. 16. 09:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon! És nem csak terhesen! Kérd meg, hogy hagyja abba, vagy legalább menjen ki, ennyit igazán megtehet az unokája egészségéért!
2008. márc. 16. 09:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, csak még annyi, hogy én soha nem cigiztem, mert én is megutáltam gyerekkoromban, hogy mindig füstöltek körülöttem. Nem vagyok itthon gyakran, mert külföldön élek, így ez a 1-2 hét csak nem lesz olyan vészes. Most csodálkozom, hogy nem lett nekem is súlyosabb bajom annó, mert amíg anyukám nem tudott rólam, kb 2 hónap, addig szívta, igaz utána nem...csak később szokott vissza:(
2008. márc. 16. 11:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha akkor meg tudta állni mikor Veled terhes volt most is meg kell tudja állni, és igazán ha csak ritkán találkoztok akkor elvárhatod jogosan, hogy Ő legyen az aki változtat a szokásain és miattatok kevesebbet cigizik és nem lesztek ti azok akik rákényszerülnek miatta szívni a füstöt. Szerintem légy ebben nagyon elhatározott.

És amiért egy baba megszületik egészségesen dohányzó anyuka,- vagy környezet mellett, az nem azt jelenti, hogy később nem jelentkeznek olyan tünetek vagy betegségek amik visszavezethetőek arra, hogy terhesen és kisbabakorban dohányfüstös környezetben kellett felnőni.

2008. márc. 16. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen! Káros! Méghozzá olyannyira, hogy a terhesség alatti aktiv és passzív dohányzás is okozhat, méhen belüli elhalást, halva születés és bölcső halált. Ugye nem akarod ezt a babádnak?!

24.hetes kismami

2008. márc. 16. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!